259 pisze:
A tak a'propos - może ktoś popisałby tutaj coś więcej? Bo czasami wychodzi jakbym tylko ja gadał jak najęty (co mi się zdarza - przyznaję).
hehehe, ale my som proste chopy, siem nie znomy na tych fojreksach.
259 pisze:
A tak a'propos - może ktoś popisałby tutaj coś więcej? Bo czasami wychodzi jakbym tylko ja gadał jak najęty (co mi się zdarza - przyznaję).
Ubiegles mnie Mike ;-)mike_05 pisze:zwiastun?
cós nie chce iść, w te strone...._/_/Dariusz_/_/ pisze:Ubiegles mnie Mike ;-)mike_05 pisze:zwiastun?
Tydzień temu jak Ty to mówisz GDP a inni nazywają PKB czyli GDP/PKB wstępne było 2% czyli według prognozy i o 1% mniej niż miesiąc temu. Jutro ma być fin (alizowane) czyli jakby ostateczne. Myślisz że coś się może drastycznie zmienić w stosunku do poprzedniego tygodnia? Ja stawiam na wynik zgodny z prognozami. Jak wyjdzie 1% ponad prognoze to euforia i witaj 1.2950/70 na edku a jak gorzej o 1% to znowu 1.2830/20.259 pisze: Ale ja tu o pierdołach a ten GDP jest całkiem realny. Nastroje są jak na razie świetne. Za to rynek jest bardzo cienki bez pejsów. Jak coś będzie nie tak może to sprowokować gwałtowną aczkolwiek krótkotrwałą sprzedaż. Szczególnie przy tak mocno przyciśniętym jenie.
Dużo oczywiście zależy jak bardzo będzie ten raport odbiegał od oczekiwań - jeżeli będzie trochę gorzej to oprócz huśtaweczki nie należy się spodziewać nic wielkiego bo nikt nie spodziewa się, że Niemcy nie będą słabnąć po całej serii gorszych wyników. No może w dół i konsola.
Jeżeli będą znacznie gorsze to wiadomo: wyrzucamy karty z rąk, kto pierwszy ten lepszy.
Ale jakby może mimo wszystko cokolwiek bardziej do przodu… ten sam cienki rynek działa i w drugą stronę![]()
Dla porządku: UJ jest teraz 82.41 i śpi wraz z resztą rynków.USD/JPY Levels/Orders
By Eamonn Sheridan || November 22, 2012 at 22:05 GMT
Mkt talk of huge-sized offers from 82.85 and up to 83.00; macro-player interest and bank sellers in size. The European sell-off to 82.26 was a little overdone – bids have rushed back in at the 82.30/40 level, settled just above 40 level at present.