Rekomendacja prost z kibla

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Rekomendacja prost z kibla

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Ink. pisze:
Akhh pisze:Ot najmądrzejszy 1 post jaki widziałem Zgadzam się, chodzi właśnie o ten agresywny zwodniczy PR. Bo samo szkolenie może być nawet najlepsze na świecie, ale to sposób naganiania budzi największe emocje.
bo gość nagrał sie w kiblu? a może to była łazienka? :) dla mnie akcja marketingowa jak każda inna, na 100% osoby na filmikach czytają opinie napisane przez SU lub kogoś ze szkoły forex, na 100% cześć komentarzy o szkole jest napisane przez nich samych, ale odpowiedzmy sobie szczerze, jaka firma w necie postępuje inaczej ? chyba żadna, jedyne czym wyróżnia sie marketing szkoły forex od reszty szkoleniowców to fakt że przeszli na marketing tradycyjny a nie szeptany, bo moim zdaniem bardziej agresywny marketing maja brokery którzy reklamują FX jako gre komputerową, obiecują zyski w tydzień itp itp, na szkoleniu stracisz raz i albo sie nauczysz czegoś o FX albo sie nauczysz aby nie dać się naciągnąć następnym razem, natomiast poprzez marketing brokerów możesz stracić oszczędności całego życia, odpowiedzcie sobie teraz na pytanie gdzie jest większe niebezpieczeństwo, i w którym miejscu powinno sie bronić bezbronnych dorosłych owieczek?

Tutaj już poruszamy szerszą kwestię. I oczywiście nie wypada się nie zgodzić co do nagannego sposobu reklam niektórych brokerów.

Z tego co mi wiadomo i rozmawiam z brokerami, jako że mamy wysyp ECNów, STP i generalnie brokerów zarabiających tylko na obrocie - coraz więcej jest kładzione na edukacje. Klient, który wpłaci kasę o zaraz ja straci nie jest korzystne dla nikogo - oprócz MM u którego ta kasa zostanie.
Statystyki w ogóle są szokujące - bo nijak mają się do powtarzanego mitu, że 95% traci - u niektórych brokerów jest więcej kont zyskownych niż stratnych (tutaj oczywiście pytanie na ile naciągana jest statystyka kontami, na których nie została przeprowadzona żadna transakcja)
Rynek się zmienia - każdy broker ECN/STP chiałby mieć u siebie zarabiających traderów robiących duży obrót.

A zwykle agresywne reklamy widzimy u MM, czy u na prawdę kiepskich brokerów. Czy tak samo jest ze szkolącymi? Trzeba by się wybrać na wiele szkoleń i je opisać. Planuję coś takiego zrobić, ale oczywiście będzie to raz trwać, a dwa ciekawe ilu szkolących się na to zgodzi.

A jesli chodzi o PR to zupełnie nie jest kwestia akurat filmiku z kibla tylko ogólnie tych wszystkich filmów, za które są jakieś zniżki etc - to wiadomo, że każdy prawie nagra jeśli może zaoszczędzić.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Stforex pisze::)

Tutaj widzę pewną ignorancję naśmiewających się.

Dentysta zdejmuje również kamień osadzający się szczególnie na tyłach zębów. Na tej reklamie jest takie właśnie urządzenie to z prawej.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Hehe, nie wiedziałem. Spoko, sam też kupuję w media. Po prostu skojarzyło mi się z takim banerem "Trade like a pro"... Brakowało tylko "... not for noobs" :lol:

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

A propos agresywnych reklam.Dzisiaj już mogę się podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat szkół forex oraz ich reklam. Wspominany tutaj Urbański jest liderem w marketingu forex. Prawdopodobnie jest on tylko pracownikiem Danielewicza i wykonawcą jego strategii marketingowej. Jestem dalekim od tego żeby twierdzić że nie ma wiedzy na temat forexu wg mnie Urbański ma bardzo dużą wiedzę na temat forex oraz doskonale wie jak ją sprzedać za dużą kasę i zarabia głównie na sprzedaży tej wiedzy.Inwestycje są jego działaniem ubocznym jeżeli w ogóle je zawiera. Prezentowane statystyki każdy może zrobić (tabele) i pokazać jako swoje wyniki.Myślę że prawdziwe oblicze "inwestycji" Urbańskiego pokazuje jego ostatni projekt Pro Trading Club i sygnały w nim sprzedawane. Nie znam strategii która generuje te sygnały ale na pewno nie ma ona nic wspólnego z analizą techniczną ani fundamentalną sygnał sprzedaży po którym cena idzie 100 pipsów w górę jest dla mnie nie do przyjęcia jak i cała taka strategia rzekomo oparta na PA.Nie zamierzam jej poznawać 6K zł to zdecydowanie za drogo.Lamer nie oferuje nic innego jak Urbański (oczywiście mam na myśli podstawy PA) tylko za dużo mniejszą kasę.Efekt końcowy jest taki sam.Nie promuję Lamera, z jego kursów również nie skorzystałem.Wiedza przez nich sprzedawana dostępna jest bezpłatnie w internecie. Taką wiedzę kupują tylko ci którym nie chce się szukać albo uważają że jeżeli za coś nie zapłacą to to jest nic nie warte.Żaden z nich nie uczy tego co jest w forexie najważniejsze bo tego nie da się nauczyć to każdy musi poznać i opanować sam a mianowicie własną psychikę i swoje emocje.Technika to jest 40% sukcesu .Tego prawie każdy może się nauczyć. Ale podstawą sukcesu na forex jest psychika i to jest bardzo trudne do opanowania. Jeżeli chodzi o Urbańskiego to tytuł tego postu jest w pełni zasadny.Pozdrawiam i życzę dużo pipsów
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

ODPOWIEDZ