A i oczywiście wysiąść, zanim włączy wsteczny
DayTrading: Czwartek 22.11.2012
Re: DayTrading: Czwartek 22.11.2012
po tych wszystkich latach z foreksem dochodzę do wniosku, ze najlepsza metoda, to czekać w gotowości i "wsiąść do pociągu byle jakiego", oby tylko pędził i oby zdążyć się załapać...
-
Pszczola321
- Stały bywalec

Nie został, dopóki S&P500 nie wybije 1396-1397 nic nie jest pewne... tylko trzeba brać pod uwagę że może nastąpić brak korelacji i EURUSD i tak pójdzie jeszcze trochę do góry.harymilloki pisze:Czyli jak myślisz kolego? Lepiej uciekać z tej S bo chyba trend spadkowy został już pozamiatany.pr7emo pisze:trza było wziąć oczekujące na trend wzrostowy, teraz tylko czekać na dobre rokowanieharymilloki pisze:Ja siedzę w S od 1,27997 i mam wrażenie że chyba już pozamiataneChyba nie będzie leciało do dołu. Nie wiem czy jeszcze trzymać?
"SF Fed's Williams Says Fed Not Near Limits On Bond Buying "
Czyli ze w planie drukowanie do konca swiata i dzien dluzej.
Czyli ze w planie drukowanie do konca swiata i dzien dluzej.
myślę, żeee, jak masz stratne pozycje to pozamykać i trzeźwo za dzień a może dwa podjąć świadomą decyzjęharymilloki pisze:Czyli jak myślisz kolego? Lepiej uciekać z tej S bo chyba trend spadkowy został już pozamiatany.pr7emo pisze:trza było wziąć oczekujące na trend wzrostowy, teraz tylko czekać na dobre rokowanieharymilloki pisze:Ja siedzę w S od 1,27997 i mam wrażenie że chyba już pozamiataneChyba nie będzie leciało do dołu. Nie wiem czy jeszcze trzymać?
ja dziś wdupiłem bo zmarnowałem okazję (właściwie wczoraj) po spadku rannym
nic na siłę i nie przy duzym ryzyku, gra na duzym ryzyku jest tyle samo warta co trzymanie stratnej pozycji
-- Dodano: czw 22-11-2012, 0:28 --
nie wiem co jest grane, prócz wykresów
Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 00:38 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
poszla plota nastepna nie ma plynnosci to bankstera juz knuje
- zastapmnie
- Pasjonat

można by zaryzykować stwierdzenie, że nastąpiło wybicie z dwudniowej konsoli, choć niewykluczone, że będzie miało ono charakter podobny do tego z poprzedniej nocy i zostanie w ciągu dnia zanegowane( jeśli nie szybciej)
wybili też górną linię kanału spadkowego - albo fałszywka albo marsz na wyższe poziomy;
czekałbym w rejonie 12820-30 na elkę, może silny opór zamieni się w silne wsparcie, powinni tam wrócić chociaż dla upewnienia psychiki, że nie latają na papierowych skrzydłach
-- Dodano: czw 22-11-2012, 0:44 --
szczerze mówiąc, sądziłem że szybkie wybicie na początku godziny, skończy się spadającą gwiazdą, no ale może wybili właśnie po to, by nie powstał wisielec:)
wybili też górną linię kanału spadkowego - albo fałszywka albo marsz na wyższe poziomy;
czekałbym w rejonie 12820-30 na elkę, może silny opór zamieni się w silne wsparcie, powinni tam wrócić chociaż dla upewnienia psychiki, że nie latają na papierowych skrzydłach
-- Dodano: czw 22-11-2012, 0:44 --
szczerze mówiąc, sądziłem że szybkie wybicie na początku godziny, skończy się spadającą gwiazdą, no ale może wybili właśnie po to, by nie powstał wisielec:)
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
Sam podejmij decyzję. Ja lekko na plus bo sądziłem, ze dojdzie do tego poziomu ale nie tak szybkoharymilloki pisze:Czyli jak myślisz kolego? Lepiej uciekać z tej S bo chyba trend spadkowy został już pozamiatany.pr7emo pisze:trza było wziąć oczekujące na trend wzrostowy, teraz tylko czekać na dobre rokowanieharymilloki pisze:Ja siedzę w S od 1,27997 i mam wrażenie że chyba już pozamiataneChyba nie będzie leciało do dołu. Nie wiem czy jeszcze trzymać?
Moim zdaniem powinna być korekta gdzieś do 1,2780
Zawsze mam cele nad którymi pracuję - musisz do czegoś dążyć (Kevin Keegen)
indeksy euro i dolara powinny się skonsolidować na 1,2845 edka
swoją drogą "ładnie cisną", co oni dyskontują
swoją drogą "ładnie cisną", co oni dyskontują
mozna smialo powiedziec ze plota plus manipulacja banksterow trwa w najlepsze
hihihi wyslali kolege z Fedy by walna jakis teks bo edke cos nie chcial bic oporow i widzi mi sie tekst walnal ze uwaza a jest jedynie jednym z czlonkow FEDu no ale coz
zadzialalo tak jak mialo zadzialac ahahah tp jedziemy na 12880-90 i S lub spuszcza do bazy po tych banialukach 
spojrzeć na złoto i widać, że ten "news" nie jest brany poważnie Może jakiś przystanek
-- Dodano: czw 22-11-2012, 1:54 --
PMI z UE i dane z CHin jeszcze
spojrzeć na złoto i widać, że ten "news" nie jest brany poważnie Może jakiś przystanek
obudź jak będzie jakaś przyprawa na korekteNowy123 pisze:mozna smialo powiedziec ze plota plus manipulacja banksterow trwa w najlepszehihihi wyslali kolege z Fedy by walna jakis teks bo edke cos nie chcial bic oporow i widzi mi sie tekst walnal ze uwaza a jest jedynie jednym z czlonkow FEDu no ale coz
zadzialalo tak jak mialo zadzialac ahahah tp jedziemy na 12880-90 i S lub spuszcza do bazy po tych banialukach