Ichimoku
Re: Ichimoku
Witam , a jak ten ebook ma się do książki "Ichimoku - japońska strategia inwestycyjna" Oziemczuka?.
Nawzajem się uzupełniają - warto zapoznać się z jednym i drugim. Na PW puszczę Ci jeszcze jedną pozycję godną uwagi - nie chcę na forum robić reklamy.
Bardzo dziekuje za taka recenzje.mikolaj2 pisze:Jako właściciel e-booka mogę napisać, że warto - dodam, że mam już za sobą sporo literatury nt. temat - jednak poradnik Grega otworzył mi oczy na pewne sprawyJednym słowem polecam!
Niestety nie mialem okazji zapoznac sie z ta pozycja.yot1 pisze:Witam , a jak ten ebook ma się do książki "Ichimoku - japońska strategia inwestycyjna" Oziemczuka?.
Dzis w artykulach o odbijaniu, czyli jak cena sie moze odbic i od czego:
http://b-trader.com/pl/ichi-tips.html
tekst pod tytulem ichi tips - odbicie od lini tenkan:
Słaby sygnał 2b protwierdzony przez sygnał 2a na bardzo stabilnej parze EURCAD, TF 4H na moich ustawieniach.
Wprawdzie wychodzimy z niebieskiej chmury, sygnał jest więc słaby, ale za to mamy chikou po naszej stronie a na wykresie D1 jesteśmy pod linia kijun, naszym targetem będą okolice lini senkou span A lub pierwsze większe wsparcie:
Na rszte opisu i obrazki zapraszam na strone zacytowana wyzej, dostep darmowy do pierwszych trzech opisow - beda nastepne.
PS osoby ktore kupily ebooka proszone sa o rejestracje emailem, ktorym potwierdzily zakup, beda mialy dostep do nastepnych opisow.
Pozdrawiam dubeltowo Greg.
http://b-trader.com/pl/ichi-tips.html
tekst pod tytulem ichi tips - odbicie od lini tenkan:
Słaby sygnał 2b protwierdzony przez sygnał 2a na bardzo stabilnej parze EURCAD, TF 4H na moich ustawieniach.
Wprawdzie wychodzimy z niebieskiej chmury, sygnał jest więc słaby, ale za to mamy chikou po naszej stronie a na wykresie D1 jesteśmy pod linia kijun, naszym targetem będą okolice lini senkou span A lub pierwsze większe wsparcie:
Na rszte opisu i obrazki zapraszam na strone zacytowana wyzej, dostep darmowy do pierwszych trzech opisow - beda nastepne.
PS osoby ktore kupily ebooka proszone sa o rejestracje emailem, ktorym potwierdzily zakup, beda mialy dostep do nastepnych opisow.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ebook zmienił moje zdanie (dość sceptyczne ) na temat tej strategii , polecam. Nigdzie nie znalazłem rzeczy , o których pisze Greg.Greg68E pisze:
ps
a , i momentalnie się zwróci

Hej, Greg, nie wiem skąd wyczarowałeś te ustawienia, ale są naprawdę kapitalne. Swoją grę opieram o Formacje harmoniczne + Fibo, a Ichi używam dla potwierdzenia wejść / wyjść i wyznaczania poziomów. Na razie taki kombajn sprawuje się bardzo dobrze.Greg68E pisze:P
Nie moge wrzucic wiecej niz 3 zalaczniki wiec z calej serii obrazkow wrzucilem tylko te najwazniejsze. Jesli chodzi o ustawienia to nadal uzywam 7,28,119, poprostu cena "widizi" i reaguje na te srednie.
Szczerze pozdrawiam, gratuluję wiedzy i chęci dzielenia się nią.
Dziekuje za dobre slowo, rzeczywiscie jesli porownacie ustawienia oryginalne 9,26,52 na zlocie H4 w tych dniach nie przemawialo do nas specjalnie, obrazek1, natomiast na moich ustawieniach 7, 28, 119 precyzja z jaka odbijala sie cena od chmury jest niesamowita, cena doslownie spynela po chmurze.cajto pisze:
Hej, Greg, nie wiem skąd wyczarowałeś te ustawienia, ale są naprawdę kapitalne. Swoją grę opieram o Formacje harmoniczne + Fibo, a Ichi używam dla potwierdzenia wejść / wyjść i wyznaczania poziomów. Na razie taki kombajn sprawuje się bardzo dobrze.
Szczerze pozdrawiam, gratuluję wiedzy i chęci dzielenia się nią.
Czy możemy w tym przypadku mówić o sygnale 3 linii - Tenkan nad Kijun, Kijun nad Span A.
I czy w ogóle opłacało się wchodzić w tą pozycję mając na uwadze 2 opory przed nami?
Gdzie można by tu ustawić SL?
I czy w ogóle opłacało się wchodzić w tą pozycję mając na uwadze 2 opory przed nami?
w tym wypadku Kijun sen jest plaskie
czy do sygnalu 3 lini (Tenkan sen + Kijun sen + Senkou Span A) nie powinny byc wzrostowe ?
Greg sprostuj moj tok rozumowania
czy do sygnalu 3 lini (Tenkan sen + Kijun sen + Senkou Span A) nie powinny byc wzrostowe ?
Greg sprostuj moj tok rozumowania

Tak mozna powiedziec ze mamy tu sygnal trzech lini, choc dla mnie pierwszym sygnalem byloby wyjscie z chmury, u mnie wyglada to troszeczke inaczej, czyli pierwszy sygnal buy na zamknieciu sie swiecy wychodzacej z chmury, mamy tam tez potwierdzenie lini cienia ceny chikou. Dokupowac na plusie mozna bylo na sygnale powstalym na 4H.leszczu pisze:Czy możemy w tym przypadku mówić o sygnale 3 linii - Tenkan nad Kijun, Kijun nad Span A.