Ichimoku

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
yot1
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Ichimoku

Nieprzeczytany post autor: yot1 »

Witam , a jak ten ebook ma się do książki "Ichimoku - japońska strategia inwestycyjna" Oziemczuka?.

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Nawzajem się uzupełniają - warto zapoznać się z jednym i drugim. Na PW puszczę Ci jeszcze jedną pozycję godną uwagi - nie chcę na forum robić reklamy.

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Greg68E »

mikolaj2 pisze:Jako właściciel e-booka mogę napisać, że warto - dodam, że mam już za sobą sporo literatury nt. temat - jednak poradnik Grega otworzył mi oczy na pewne sprawy :-) Jednym słowem polecam!
Bardzo dziekuje za taka recenzje.
yot1 pisze:Witam , a jak ten ebook ma się do książki "Ichimoku - japońska strategia inwestycyjna" Oziemczuka?.
Niestety nie mialem okazji zapoznac sie z ta pozycja.

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

Dzis w artykulach o odbijaniu, czyli jak cena sie moze odbic i od czego:
http://b-trader.com/pl/ichi-tips.html
tekst pod tytulem ichi tips - odbicie od lini tenkan:
Słaby sygnał 2b protwierdzony przez sygnał 2a na bardzo stabilnej parze EURCAD, TF 4H na moich ustawieniach.
Wprawdzie wychodzimy z niebieskiej chmury, sygnał jest więc słaby, ale za to mamy chikou po naszej stronie a na wykresie D1 jesteśmy pod linia kijun, naszym targetem będą okolice lini senkou span A lub pierwsze większe wsparcie:
Na rszte opisu i obrazki zapraszam na strone zacytowana wyzej, dostep darmowy do pierwszych trzech opisow - beda nastepne.

PS osoby ktore kupily ebooka proszone sa o rejestracje emailem, ktorym potwierdzily zakup, beda mialy dostep do nastepnych opisow.
Pozdrawiam dubeltowo Greg.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

yot1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: yot1 »

Greg68E pisze:
PS osoby ktore kupily ebooka proszone sa o rejestracje emailem, ktorym potwierdzily zakup, beda mialy dostep do nastepnych opisow.
Pozdrawiam dubeltowo Greg.
Ebook zmienił moje zdanie (dość sceptyczne ) na temat tej strategii , polecam. Nigdzie nie znalazłem rzeczy , o których pisze Greg.
ps
a , i momentalnie się zwróci :D

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Greg68E pisze:P
Nie moge wrzucic wiecej niz 3 zalaczniki wiec z calej serii obrazkow wrzucilem tylko te najwazniejsze. Jesli chodzi o ustawienia to nadal uzywam 7,28,119, poprostu cena "widizi" i reaguje na te srednie.
Hej, Greg, nie wiem skąd wyczarowałeś te ustawienia, ale są naprawdę kapitalne. Swoją grę opieram o Formacje harmoniczne + Fibo, a Ichi używam dla potwierdzenia wejść / wyjść i wyznaczania poziomów. Na razie taki kombajn sprawuje się bardzo dobrze.

Szczerze pozdrawiam, gratuluję wiedzy i chęci dzielenia się nią.

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

cajto pisze:
Hej, Greg, nie wiem skąd wyczarowałeś te ustawienia, ale są naprawdę kapitalne. Swoją grę opieram o Formacje harmoniczne + Fibo, a Ichi używam dla potwierdzenia wejść / wyjść i wyznaczania poziomów. Na razie taki kombajn sprawuje się bardzo dobrze.

Szczerze pozdrawiam, gratuluję wiedzy i chęci dzielenia się nią.
Dziekuje za dobre slowo, rzeczywiscie jesli porownacie ustawienia oryginalne 9,26,52 na zlocie H4 w tych dniach nie przemawialo do nas specjalnie, obrazek1, natomiast na moich ustawieniach 7, 28, 119 precyzja z jaka odbijala sie cena od chmury jest niesamowita, cena doslownie spynela po chmurze.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Czy możemy w tym przypadku mówić o sygnale 3 linii - Tenkan nad Kijun, Kijun nad Span A.
I czy w ogóle opłacało się wchodzić w tą pozycję mając na uwadze 2 opory przed nami?
Gdzie można by tu ustawić SL?

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

w tym wypadku Kijun sen jest plaskie

czy do sygnalu 3 lini (Tenkan sen + Kijun sen + Senkou Span A) nie powinny byc wzrostowe ?
Greg sprostuj moj tok rozumowania :)

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

leszczu pisze:Czy możemy w tym przypadku mówić o sygnale 3 linii - Tenkan nad Kijun, Kijun nad Span A.
I czy w ogóle opłacało się wchodzić w tą pozycję mając na uwadze 2 opory przed nami?
Gdzie można by tu ustawić SL?
Tak mozna powiedziec ze mamy tu sygnal trzech lini, choc dla mnie pierwszym sygnalem byloby wyjscie z chmury, u mnie wyglada to troszeczke inaczej, czyli pierwszy sygnal buy na zamknieciu sie swiecy wychodzacej z chmury, mamy tam tez potwierdzenie lini cienia ceny chikou. Dokupowac na plusie mozna bylo na sygnale powstalym na 4H.

ODPOWIEDZ