Ichimoku

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

Re: Ichimoku

Post autor: Greg68E »

Pierwsze próby przy ustawieniach identycznych jak z Kumo przynoszą mały, ale (co najważniejsze) w pełni "świadomy" profit.
Profit wcale nie musi byc maly, podczas pisania podrecznika o ichimoku otworzylem konto demo na 5000 w ciagu miesiaca zarobilem ponad 1000%, jesli trzymasz sie sygnalow, mozesz czasem troche wiecej zaryzykowac i duzo wiecej zarobic.
Ostatnio przeskoczylem na TF 1H z bardzo dobrym wynikiem, ponizej przykladowe wejscia:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

Prosze zadawac pytania na forum, inaczej ktos pomysli ze sam ze soba tu o ichimoku sie rozpisuje.
Jesli chodzi o SL, to wyznaczam je wstepnie przez linie wsparc i oporow, oczywiste jest ze jesli spodziewana strata jest wieksza od spodziewanego zysku, takiej operacji nie otwieram. Po osiagnieciu pierwszego TP, pozycje czesciowo zamykam i zakladam trailng SL uzywajac do tego jednej ze srednich ichimoku.
Ponizej wejscie na parze usdjpy na TF H1.
Nie moge wrzucic wiecej niz 3 zalaczniki wiec z calej serii obrazkow wrzucilem tylko te najwazniejsze. Jesli chodzi o ustawienia to nadal uzywam 7,28,119, poprostu cena "widizi" i reaguje na te srednie.

Awatar użytkownika
phungus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: phungus »

Greg68E pisze: Profit wcale nie musi byc maly,
Profit jest adekwatny do siły psychiki :-)
Przez ostatnie półtora miesiąca grałem na standardowych parametrach - są ok. W przyszłym zamierzam potestować Twoje ustawienia.
Dałoby radę zamieścić jakąś bardziej wyraźną próbkę ebooka celem zapoznania się z jakością opisów :-) ?

Pozdro,
ph.

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

phungus pisze:Dałoby radę zamieścić jakąś bardziej wyraźną próbkę ebooka celem zapoznania się z jakością opisów ?
Dzielo literackie to to nie jest, tym bardziej ze oryginal napisalem po wlosku, a potem przetlumaczylem na polski, opisalem dokladnie z czego sie sklada jak sie buduje i sygnaly wejscia ichimoku co samo w sobie jako podrecznik powinno wystarczyc. Czytalem kilka poradnikow na podobne tematy i co mnie draznilo to opisy typu: tu trzeba bylo wejsc, a tu zamknac .....
Jest tu podobny temat, gdzie widzialem dziesiatki wejsc kompletnie wyrwanych z kontekstu, tak to jest latwo, na TF 1m w cigu dnia moge otworzyc ... 300 operacji, moze 4 zamkne na plusie wrzuce obrazek na forum i jest git. Wlasnie dlatego opisalem ciag operacji - tez i tych stratnych (nie ma dobrych strategi ktore nie biora pod uwage strat), najwazniejsze ze na dluzsza mete przynosza profit.
Jesli chodzi o "wyraźną próbkę " na pierwszym obrazku wejscie na drugim osiagniecie pirwszych targetow.

Kolavor
Gaduła
Gaduła

Post autor: Kolavor »

Greg68E co myślisz o sytuacji na tej parze?

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

Kolavor pisze:Greg68E co myślisz o sytuacji na tej parze?
Bardzo dobre wejscie na oryginalnych ustawieniach. Gdzie ustaliles TP i SL, ja tam widze wsparcie na D1, ktore wlasnie zadzialalo, uzywajac moch ustawien na H4 mam jeszcze wolne, dopiero jak wyjdzie z chmury bedziemy inwestowac.
Ja wrzucam z kolei wejscie na usdjpy, cena widzi i respektuje nasze linie ... super wchodzimy.

Kolavor
Gaduła
Gaduła

Post autor: Kolavor »

Z uwagi na większy spread na tej parze SL ustawiłem na 1.2640 a TP na 1.2370 biorąc pod uwagę, że jest to 5 fala na D1.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Post autor: malsehen »

Greg68E, gdzie miałeś ustawiony sl przy tej transakcji ?

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

malsehen pisze:Greg68E, gdzie miałeś ustawiony sl przy tej transakcji ?
jesli masz na mysli operacje na usdjpy to punktem odniesienia byla dla mnie linia tenkan, zamkniecie sie ceny ponizej tej lini oznaczaloby ze sygnalu juz nie ma, lub po drugiej stronie chmury na h1, ogladam ichi na roznych przedzialach czasowych.
To co jest wazne to zachowanie dobrego stosunku wygranej do przegranej, przyklad z dzisiaj na zlocie 4H, SL w chmurze TP pierwsze wieksze wsparcie a i dalej jak sie da. Niebawem znajdziecie wszystkie te operacje szczegolowo opisane na sronie b-Tradera, wystarczy sie zarejestrowac.

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Post autor: mikolaj2 »

Jako właściciel e-booka mogę napisać, że warto - dodam, że mam już za sobą sporo literatury nt. temat - jednak poradnik Grega otworzył mi oczy na pewne sprawy :-) Jednym słowem polecam!

ODPOWIEDZ