DayTrading: Czwartek 15.11.2012
Re: DayTrading: Czwartek 16.11.2012
Hodis, takie rzeczy sam musisz wiedzieć, z jednej strony h4 i h1 z drugiej m5 i m1 tutaj obrona trendu wzrostowego z 11,30
a h1 wyglądają na mniej zachęcające niż h4
a h1 wyglądają na mniej zachęcające niż h4
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
nauki nigdy zawielemenago pisze: stary ,musisz sie nauczyc,widziec takie rzeczy sam,inaczej nigdy tego nie zrozumiesz i nie bedziesz wiedzial o co come on
dodam tylko ze ten opor to nie nadarmo go atakuja

a co do edka h4, popatrz na daty 23.10 do 31.10 sytuacja na wykresie podobna do tej teraz
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....
NAJPIERW W GÓRĘ POTEM W DÓŁ
H1

H1

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2012, 12:52 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 3 razy.
a to nie wiem nie czytalem,ale skoro tak to jest juz nas dwoch co do ceny,ciekawe czy to samo widzimy ,czy kazde co innego,ale cena po przebiciu tego oporu 1,2770000,napewno tam wejdziewitzig pisze:Chyba zeus wcześniej dał na to wykres z tłumaczeniemmenago pisze:na eduku l-z tp okolice 1,28653,ale niekoniecznie dzisiaj musi wejsc,a czemu tak ,to napisze jak juz bedzie tam cena,chyba ze ktos tez taki cel widzi ,to niech napisze
-- Dodano: 15 lis 2012, 13:51 --
expedient warzywniaka pisze:NAJPIERW W GÓRĘ POTEM W DÓŁ![]()
tak wlasnie,nie mam kresek u siebie bo po co mam tylko linie szyji z ktora teraz walczymy,teraz widac ze wczorajsza szpila,nie byla na darmo,zreszta wczoraj pejsy na zamkniecie gield pokazali kierunek,ich swieca na m30,o tym swiadczy,poza tym azjaci tez nie chca spadku bo postawili mlotek na fibo 23,6 napewno nie nadarmo,w takim razie skoro nie chca ani ci ani ci spadkow,to jaki mamy miec kierunek????
eurusd
Rogalski : " EUR/USD – Mamy szanse zbliżyć się w okolice 1,2830 wyznaczane przez górne ograniczenie kanału spadkowego
Niezależnie od faktu, iż nastroje mogą wydawać się nam mało ciekawe, to notowania EUR/USD konsekwentnie wspinają się w górę. Na razie nie udało się naruszyć wczorajszego wieczornego szczytu na 1,2776, ale może być to kwestia najbliższych godzin. W takiej sytuacji rynek byłby w stanie przetestować strefę 1,2795-1,2800, a być może nawet zbliżyć się w okolice 1,2830 wyznaczane przez górne ograniczenie kanału spadkowego. Tego poziomu nie sforsowalibyśmy od razu, a raczej po uprzedniej, tym razem już płytkiej korekcie, która może być sprowokowana ewentualnymi spekulacjami wokół wtorkowego posiedzenia Eurogrupy. Wyraźne wybicie ponad poziom 1,2830 może nastąpić dopiero po tym fakcie – chociaż byłby to scenariusz wzorcowy, a rynek nieraz lubi wyprzedzać pewne ruchy.
"
Rogalski : " EUR/USD – Mamy szanse zbliżyć się w okolice 1,2830 wyznaczane przez górne ograniczenie kanału spadkowego
Niezależnie od faktu, iż nastroje mogą wydawać się nam mało ciekawe, to notowania EUR/USD konsekwentnie wspinają się w górę. Na razie nie udało się naruszyć wczorajszego wieczornego szczytu na 1,2776, ale może być to kwestia najbliższych godzin. W takiej sytuacji rynek byłby w stanie przetestować strefę 1,2795-1,2800, a być może nawet zbliżyć się w okolice 1,2830 wyznaczane przez górne ograniczenie kanału spadkowego. Tego poziomu nie sforsowalibyśmy od razu, a raczej po uprzedniej, tym razem już płytkiej korekcie, która może być sprowokowana ewentualnymi spekulacjami wokół wtorkowego posiedzenia Eurogrupy. Wyraźne wybicie ponad poziom 1,2830 może nastąpić dopiero po tym fakcie – chociaż byłby to scenariusz wzorcowy, a rynek nieraz lubi wyprzedzać pewne ruchy.
"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
jego uwazam za guru,ale juz go nie czytam od jakiegos czasu,bo nie mam potrzeby.....kiedys tak teraz sam widze to co onmarker74 pisze:eurusd
"
menago pisze:a to nie wiem nie czytalem,ale skoro tak to jest juz nas dwoch co do ceny,ciekawe czy to samo widzimy ,czy kazde co innego,ale cena po przebiciu tego oporu 1,2770000,napewno tam wejdziewitzig pisze:Chyba zeus wcześniej dał na to wykres z tłumaczeniemmenago pisze:na eduku l-z tp okolice 1,28653,ale niekoniecznie dzisiaj musi wejsc,a czemu tak ,to napisze jak juz bedzie tam cena,chyba ze ktos tez taki cel widzi ,to niech napisze
Tutaj masz jego wykres - http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/70558" target="_blank" rel="nofollow" target="_blank" rel="nofollow
-- Dodano: 15 lis 2012, 13:51 --
expedient warzywniaka pisze:NAJPIERW W GÓRĘ POTEM W DÓŁ![]()
tak wlasnie,nie mam kresek u siebie bo po co mam tylko linie szyji z ktora teraz walczymy,teraz widac ze wczorajsza szpila,nie byla na darmo,zreszta wczoraj pejsy na zamkniecie gield pokazali kierunek,ich swieca na m30,o tym swiadczy,poza tym azjaci tez nie chca spadku bo postawili mlotek na fibo 23,6 napewno nie nadarmo,w takim razie skoro nie chca ani ci ani ci spadkow,to jaki mamy miec kierunek????
dobra trejdy sobie wyznaczliśmy, ja uciekam na moje M15 grać zgodnie z trendem i oscylatorem
bo ja sie nei znam na AT
bo ja sie nei znam na AT

opor jest na 1,29770menago pisze:ale cena po przebiciu tego oporu 1,2770000,napewno tam wejdzie

to nie o tym teraz pisze,ale wracajac do wykreu to wzialem target z mojej lini i odjalem tolerancje
tak wlasnie,nie mam kresek u siebie bo po co mam tylko linie szyji z ktora teraz walczymy,teraz widac ze wczorajsza szpila,nie byla na darmo,zreszta wczoraj pejsy na zamkniecie gield pokazali kierunek,ich swieca na m30,o tym swiadczy,poza tym azjaci tez nie chca spadku bo postawili mlotek na fibo 23,6 napewno nie nadarmo,w takim razie skoro nie chca ani ci ani ci spadkow,to jaki mamy miec kierunek????[/quote][/quote]
tak wlasnie,nie mam kresek u siebie bo po co mam tylko linie szyji z ktora teraz walczymy,teraz widac ze wczorajsza szpila,nie byla na darmo,zreszta wczoraj pejsy na zamkniecie gield pokazali kierunek,ich swieca na m30,o tym swiadczy,poza tym azjaci tez nie chca spadku bo postawili mlotek na fibo 23,6 napewno nie nadarmo,w takim razie skoro nie chca ani ci ani ci spadkow,to jaki mamy miec kierunek????[/quote][/quote]