Project: From MarginCall to StopOut

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy uważasz,że odwrót rynku po SO jest podejrzanym zjawiskiem?

tak
6
19%
nie
20
65%
nie wiem
5
16%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Project: From MarginCall to StopOut

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Na przekór dziwnym teoriom.. coś ala Najgorsze trejdy :D

Zaliczyłeś SO?.. nie wiem czemu mówi się MC.. mniejsze z tym.. pochwal się.. że za pierwszym razem ci się nie udało przetrwać na rynku z SL na SO a dziwnym trafem zawróciło dokładnie tuż po..

Uwaga: niektóre obrazki będą pochodzić z kont osób drugich.. za ich zgodą, nie należy łączyć tychże z moją osobą. - mam na myśli wszelaką inwigilację środowiska brokerskiego,na podstawie analiz obrazków.Zalecam zakrywanie lewego rogu gdzie istnieje zwykle nazwa brokera wraz z id orderów.
Jeśli ktoś, nie chce osobiscie umieścić pliku, może wysłać też na mój e-mail z tytułem SO (widziałem już cuda) więc luz.. my.retpile w google (info o wielkoscia depa startowego,bedzie dla mnie ciekawostka) .

Pokaż jak to wyglądało u Ciebie..
Może macie stare statementy,archiwa..wszystko na cele edukacyjne i wyciągniecie wniosków
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 lis 2012, 22:34 przez reptile, łącznie zmieniany 6 razy.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Re: Project: From MarginCall to StopOut

Ciekawe jak by wyglądał film z neo po wybraniu czerwonej tableteczki :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Mnówstwo jest takich przykładów. Jeden z pierwszych postów w super złych trejdach, to moje pierwsze SO. Wiele razy łapało mnie daily high, rozszerzony spread, etc. Pytanie, na ile jest to w granicach prawdopodobieństwa przy Twoich milionach trejdów, czy przy moich paru tysiącach...

http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/63819

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Umarłem. reptile uważasz że jak ty zaliczysz SO to cały świat rzuca kasę aby odwrócić kurs ?
Nie dziwię się że brokerzy mają polewkę z naszego forum...

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

odwrót ceny po zaliczeniu SO, to według mnie czysty przypadek(jesli chodzi o jakies teorie spiskowe itd), jesli chodzi o tych co zaliczyli cos takiego, tak mysle. Po prostu wypadal tam jakis poziom, gdzie uaktywnila sie mocna strona popytu/podazy.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

sgorn - założę się że w skali globalnej, co każdy pips wypada komuś tam na świecie SO. Tak więc od czasu do czasu ktoś trafi idealnie w szczyt czy też idealnie w dołek. Jeżeli jest jakiś spisek to każde SO musiałoby się kończyć właśnie co do pipsa...
A tak - to jest zwyczajna paranoja. Nic więcej.

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

Chyba sam Cybie masz paranoje i tworzysz teorie spiskowe.
Z pierwszego posta wyraźnie wynika, że to zabawa, pokaż sytuacje gdzie miałeś so, a po chwili rynek poszedł w twoją stronę.
Często tak się zdarza, ale nikt tutaj nie mówi o żadnym spisku, oprócz ciebie.

Ot, pokażecie, pośmiejemy się i każdy się rozejdzie w swoją stronę, a ty od razu o spiskach.

Nie dziwne, że brokerzy mają taką polewkę z tak rozgarniętych modów...

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Reptile sugeruje że cena zawsze zawraca po SO. A to jest paranoja.

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Ja myślę, że wątek ma rację bytu o ile zostanie właściwie spuentowany. A puenta jest jedna: przypadki wywałki na szczytach to nic innego jak zbyt optymistyczne SL z nadzieją, że do mnie nie dojdą. Zwłaszcza, gdy pozycja jest większa niż mikrolot i warta schrupania. Myślę, że doświadczenia jednego wieloletniego gracza z powodzeniem mogłyby wypełnić ten dziennik przykładami. Tylko po co?
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

heh.. cyb .. niestety SO nie jest symetryczny czyli automatyczna wypłata po iles tam % +MLvl nie ma - wiec paranoje sama sytuacja stwarza. Żeby nie było SO często jest przy 100% ML zwłaszcza na dużych kontach lub STP więc o SO wcale nie tak trudno.
Tyle,że akurat mam podgląd i hasła inwestorów do n kont i sobie myślę.. :D tam SL rozumiem.. co do pipsa i pozycja DT ale SO.. gdzie gość trzyma pozycję tydzień licząc że odwróci.. no i odwraca tylko dokładnie na/po SO.

Jak zobaczymy jakieś SO gdzie daleko było do odwrotu,lokalnego ekstremum to poziom paranoji zostanie zmniejszony. ;)
To,że 95% traci to nie jest czysty przypadek :D I nie użyłem słowa zawsze.

Tak czy owak,kto ma chęć i chce się podzielić.. temat wciąż nie zamknięty.
Na oswojenie pozostałych,którzy pytają jak to możliwe..że tuż po..
Sildra pisze:A puenta jest jedna: przypadki wywałki na szczytach to nic innego jak zbyt optymistyczne SL z nadzieją, że do mnie nie dojdą.
Tylko jaki początkujący trader ma tyle szczęścia by wyliczyć globalne SL czyli SO na taki szczyt - ekstremum ?Hehe..
Nie będę się wkręcał w spiski.. otwarłem temat i zobacze co z tego wyjdzie po czasie,wcześniejsze o SL i TP się przyjęły to może i ten.. :P

Cyb.. tak se czasem myślę..że też greki w pamięci już liczysz :lol: :D i malujesz swoich klientów SLsami i SOutami po wykresie przy pomocy opcji :lol:
Nie umieraj stary.. to dopiero początek :D

..a i mogłeś wrzucić jakieś swoje SO żeby poprawić statystykę :twisted:

ODPOWIEDZ