SO po prostu zapada w pamięć szczególnie gdy zawróci po wycięciu, bo wybić co do pipsa z SL o już na tym forum było miliony ale jak dlugo będziemy pamiętac dobrą transakcje? jak długo bedziemy pamiętac wybite SL? jak długo bedziemy pamiętać zwykła SO?
dość krótko, natomiast SO i zawrót bedziemy sobie wypominac miesiącami jak nie latami w przypadku takiej sytuacji na realu z dużym depem
Project: From MarginCall to StopOut
Re: Project: From MarginCall to StopOut
Yyyy klientów ? Ale klientów czego ?reptile pisze:
Cyb.. tak se czasem myślę..że też greki w pamięci już liczysz![]()
i malujesz swoich klientów SLsami i SOutami po wykresie przy pomocy opcji
![]()
Nie umieraj stary.. to dopiero początek![]()
..a i mogłeś wrzucić jakieś swoje SO żeby poprawić statystykę
Co do SO - oczywiście że mógłbym, ale żaden z tych które przeglądam nie wypadł idealnie na szczycie. Ba - po jednym kurs dalej poleciał z 300 pips niżej więc dużo mi do wprawy brakuje.
Ink chesz powiedzieć.. że mamy SO bo krótko pamiętamy nasze pozycje?
Ja pamietam na szybko z 3ostatnich mcy wszystkie swoje pozycje.. przynajmniej kierunki i mniej wiecej sl tp.
Były dobrze wyselekcjonowane wiec moze łatwiej tak.
Rozumiem,że to próba zwalania nastawienia do SO z powodu emocji.
Mi chodzi o aspekt statystyczny..
Pokaż no bo obrazek mowi wiecej niz milon słów.. może jednak była korekta jak tutaj niżej?
Bo przecież na róznych TF szczyt dołek róznie wypada w perspektywie
Ja pamietam na szybko z 3ostatnich mcy wszystkie swoje pozycje.. przynajmniej kierunki i mniej wiecej sl tp.
Były dobrze wyselekcjonowane wiec moze łatwiej tak.
Rozumiem,że to próba zwalania nastawienia do SO z powodu emocji.
Mi chodzi o aspekt statystyczny..
Heh no .. mam i taki obrazek gdzie komuś poszło dalej ileś tam pips ale wcześniej zwróciło.Co do SO - oczywiście że mógłbym, ale żaden z tych które przeglądam nie wypadł idealnie na szczycie. Ba - po jednym kurs dalej poleciał z 300 pips niżej więc dużo mi do wprawy brakuje.
Pokaż no bo obrazek mowi wiecej niz milon słów.. może jednak była korekta jak tutaj niżej?
Bo przecież na róznych TF szczyt dołek róznie wypada w perspektywie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
SO.
Przede wszystkim to chciałbym powiedziec że nie czytasz ze zrozumieniemreptile pisze: Ink chesz powiedzieć.. że mamy SO bo krótko pamiętamy nasze pozycje?

Chodzi o to że "wydaje" sie tobie iż SO co do pipa jest częstym zjawiskiem ale tylko dlatego że właśnie takie SO pamietasz najlepiej, jaki jest procent SO co do pipa do wszystkich zaliczonych SO? pewnie niewielki procent, ale w naszym umyśle stanowią znaczna cześć tych o ktorych pamietamy
Akurat Ink.. jak zwykle Ty kota do gory nogami odwracasz.. ja nic nie pamietam.. PO PROSTU PATRZE I WIDZE.. i wklejam to co dostaje.
Więc zapodaj i Ty jakies SO.. a nie tłumacz mi swoich emocji wobec tematu.
Z Cyb' obrazka wynikałoby,że może dla długoterminowych pozycji pełny odwrót słabiej jest wyraźny lub wcale.. przecież to prawie 6mcy.Weź się jeszcze pofatyguj i zmniejsz TF gdzie było SO.. tego dnia z mniejszym zoom?
Więc zapodaj i Ty jakies SO.. a nie tłumacz mi swoich emocji wobec tematu.
Z Cyb' obrazka wynikałoby,że może dla długoterminowych pozycji pełny odwrót słabiej jest wyraźny lub wcale.. przecież to prawie 6mcy.Weź się jeszcze pofatyguj i zmniejsz TF gdzie było SO.. tego dnia z mniejszym zoom?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Ale nie odpowiedziałeś na pytanie ile % SO stanowią SO co do pipa, a mnie to akurat bardzo ciekawi 

No jak zwykle nie chcesz mi pomóc w statystyce.. a gdzie się nie pojawisz w temacie tam on zdycha.. więc wiesz..
Przyjąłem 3 tolerancje pipsowe co do odwrotu po SO, więc nie co do pipa znów.
5 do M15
10 do H1
15 do D1
Niemal wszystkie SO gołym okiem widać,wypadły na ekstremum.Wyjątki stanowią konta z zdywersyfikowaną ekspozycją.
Zrobiłem wskaźnik candle direction i na podstawie tego stwierdzam odwrót z kilku TF.
Zamierzam policzyć też ilość SL w tolerancji odwrotu,ale to już mój wew. projekt
może pozniej opublikuje wyniki na razie nie mam czasu..
Przyjąłem 3 tolerancje pipsowe co do odwrotu po SO, więc nie co do pipa znów.
5 do M15
10 do H1
15 do D1
Niemal wszystkie SO gołym okiem widać,wypadły na ekstremum.Wyjątki stanowią konta z zdywersyfikowaną ekspozycją.
Zrobiłem wskaźnik candle direction i na podstawie tego stwierdzam odwrót z kilku TF.
Zamierzam policzyć też ilość SL w tolerancji odwrotu,ale to już mój wew. projekt

Zoomed.
- candleelephants2
- Gaduła
prawie co drugi SO taki był, dodawałem kiedyś nawet taką transakcje w dziale humor (wywaliło na spreadzie ok o 0,5p, potem poszło w przeciwną kilkastet pip).pechowy jestem
gdzieś jest to drzewo.