-- Dodano: pt 02-11-2012, 20:42 --
do końca konkursu puści Was z torbami

s_zadora pisze:"Historie takich i większych stóp zwrotu widziałem nie raz "
Czy te przypadki są na realu i czy są osiągnięte z podobnego kapitału w zbliżonym czasie?
Czy są one do zweryfikowania?
Można prosić o źródło / link? Chodziło mi o niezależna weryfikację. Pytam m.in. dlatego, że Pan Filip poszukuje dla siebie benchmarku.Akhh pisze:Zweryfikowane są,
Powtórzę: 10,000 PLNAkhh pisze:nie wiem z jakiego kapitału Pan Filip startował.
Zgadzam się, z dwoma zastrzeżeniami:Akhh pisze:W ogóle pierwszą i podstawową rzeczą, którą trzeba pokazywać i której uczyć to zarządzanie kapitałem
Skoro uważa Pan Filipa za 100% bankruta, nie wiedząc nawet z jakim kapitałem zaczynał, to pozwolę sobie przypomnieć kilka wydawałoby się podstawowych faktów:Akhh pisze:Uważam też, że droga obrana przez XTB i pokazywanie super stóp zwrotu i mydlenie oczu początkującym jak to można super zarabiać na rynku i zarobić miliony jest zła. Trend idzie w zupełnie innym kierunku i o ile Bossa właśnie prezentowała silny nacisk na edukację, o tyle krok z promowaniem ogromnych stóp zwrotu z szalonym zarządzaniem kapitałem (można nawet powiedzieć samobójczym) wydaje mi się sporym krokiem wstecz brokera z najlepszą ofertą edukacyjną na rynku.
Myślę, że przy zarzucie manipulowania rynkiem powinny paść jakieś argumenty, aby można to było potraktować poważnie. Ale nie od dziś wiadomo, że na anonimowym forum można sobie pozwolić na więcej, niestety.Akhh pisze:Co do Pana Filipa - taka intuicja jak żywo przypomina osiągnięcia Jessego Livermora - niesamowita intuicja, tylko że on do tego często miał ogromny pieniądze i mógł manipulować dodatkowo rynkami.
Ale można to gdzieś sprawdzić? Naprawdę bardzo mnie to interesuje - z góry przepraszam za dociekliwość.Akhh pisze:Natomiast do wyników do porównania - 5000% w 3miesiące 3k USD (dolar wtedy był po około 3,5zł)
s_zadora pisze:Myślę, że przy zarzucie manipulowania rynkiem powinny paść jakieś argumenty, aby można to było potraktować poważnie. Ale nie od dziś wiadomo, że na anonimowym forum można sobie pozwolić na więcej, niestety.Akhh pisze:Co do Pana Filipa - taka intuicja jak żywo przypomina osiągnięcia Jessego Livermora - niesamowita intuicja, tylko że on do tego często miał ogromny pieniądze i mógł manipulować dodatkowo rynkami.
Dla jasności - nie oczekuję od Pana pomysłów jak Pan Filip manipuluje rynkiem o wartości kilku mld USD dziennie. Jak Pan poczyta wczorajsze jego komentarze, to okaże się dodatkowo że on doskonale wyczuwa także to co się dzieje się na EURUSD a tu już rynek dużo głębszy...Ale można to gdzieś sprawdzić? Naprawdę bardzo mnie to interesuje - z góry przepraszam za dociekliwość.Akhh pisze:Natomiast do wyników do porównania - 5000% w 3miesiące 3k USD (dolar wtedy był po około 3,5zł)
Zgadzam się.Wirus pisze:Akhh
Tu bym polemizował, ponieważ Filip stosuje SL (aż wysłuchałem tego nagrania), który jest równy MC
SL, nawet gwarantowany, działa tylko w czasie sesji, więc postawienie SL mniejszego niż MC także nie jest żadnym zabezpieczeniem np. przez łykend. Natomiast w trakcie sesji, satysfakcjonowałoby Cię postawienie gwarantowanego SL (jak np. w XTB) równego MC? Nie pamiętam czy MC jest gwarantowany
Uważam, że nie jest problemem brak SL, przy założeniu, że na rachunku trzyma się tylko tyle kapitału, ile można stracić; nadwyżkę szybko się wypłaca.