Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Re: Price Action - Asmodeus8 Journal

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Bo nie chce mi się tyle klepać w klawiaturę ;) Jak masz ochotę, możemy pogadać na Skypie, tylko daj mi znać, żebym się zalogował.
Tymczasem możesz też zajrzeć tutaj:
http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p524503

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seb23mj »

W mojej ocenia bardzo ciekawa jest sytuacja na parze Chf/JPY gdy spojrzymy na d1 i w1. Na d1 tworzy się double top plus LT, natomiast na w1 już drugi tydzień z rzędu tworzy się pin bar. Ja wszedłem po cenie 85.80 ze stopem 86.22 ryzyko 0,42% potencjalny tp 79.20

Warto spojrzeć również na GBP/JPY, bliźniaczo podobny set up jak na Chf/JPY , jednak chyba funt cechuje się większą dynamiką i potencjalnie tp możemy ulokować znacznie większy. Ja również zaryzykuje 129.17 sl 129.7 ryzyko 0,53%.

Suma ryzyka nie przekroczyła 1 procenta więc wszystko jest w normie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2012, 13:04 przez seb23mj, łącznie zmieniany 1 raz.
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

kluczyk1234
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kluczyk1234 »

A Twój journal zaczyna się od słów " Lubię pisać" :)

Ten link niewiele wyjaśnia, też uważam że im wyższy interwał tym ważniejsze sygnały świecowe, a jeszcze ważniejsze są miejsca ich występowania.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

kluczyk1234 pisze:A Twój journal zaczyna się od słów " Lubię pisać" :)
Prawda. Ale muszę mieć wenę ;)
[...] a jeszcze ważniejsze są miejsca ich występowania.
To jest oczywiste. Ważne poziomy i pozycja w rządku świec.

kluczyk1234
Gaduła
Gaduła

seb23mj - jak liczysz "ryzyko" ?

pablo101
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pablo101 »

Eur/Aud ciekawa sytuacja na M. Jak ktoś ma wystarczający kapitał można spróbować shorta.
1. Pin
2. Poziom
3. z trendem
4. Fibsy 61
5. Dyweregencja

pablo101
Gaduła
Gaduła

pablo101 pisze:Eur/Aud ciekawa sytuacja na M. Jak ktoś ma wystarczający kapitał można spróbować shorta.
1. Pin
2. Poziom
3. z trendem
4. Fibsy 61
5. Dyweregencja

Ja widzę to tak.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kluczyk1234
Gaduła
Gaduła

Bez urazy, ale każdy punkt można podważyć:

1. Pin może być, aczkolwiek jest zielony, ale ok.
2.Poziom... no mogłoby jeszcze trochę wyżej podejść.
3.Trend jest, trochę wyhamowuję i nie będzie trwał wiecznie.
4.Fibo ok.
5. Dyweregencja, zależy na co patrzysz bo jak na dwa ostatnie dołki na STS to raczej sygnał do wzrostów.

Generalnie warto poszukać na niższym TF wejścia, a najważniejsze w tej parze jest to, że cena jest na rekordowo niskim poziomie, a do zera chyba nie spadnie.

Myślę, że na krótki okres czasu można na spadek zagrać. Chociaż dla mnie za duży TF żeby z niego podejmować decyzję o wejściu w pozycję. Poszukaj może jakiegoś oporu na dziennym i wtedy wejść shorta.

Zwróć uwagę, że wchodząc na podstawie pina, to ma on 500 pipsów, a do dna tez jest 500 pipsów. Takie 1:1. NA tygodniowym za chwilę takie małe wsparcie, może po korekcie wejść, bo teraz jesteś już raczej spóźniony (na tygodniowym 5 ostatnich świec po rząd jest spadkowych)

Daj znać jeżeli zdecydujesz się wejść. Myślisz o większej stawce czy o 0,01 lota ??

pablo101
Gaduła
Gaduła

kluczyk1234 pisze:Bez urazy, ale każdy punkt można podważyć:

1. Pin może być, aczkolwiek jest zielony, ale ok.
2.Poziom... no mogłoby jeszcze trochę wyżej podejść.
3.Trend jest, trochę wyhamowuję i nie będzie trwał wiecznie.
4.Fibo ok.
5. Dyweregencja, zależy na co patrzysz bo jak na dwa ostatnie dołki na STS to raczej sygnał do wzrostów.

Generalnie warto poszukać na niższym TF wejścia, a najważniejsze w tej parze jest to, że cena jest na rekordowo niskim poziomie, a do zera chyba nie spadnie.

Myślę, że na krótki okres czasu można na spadek zagrać. Chociaż dla mnie za duży TF żeby z niego podejmować decyzję o wejściu w pozycję. Poszukaj może jakiegoś oporu na dziennym i wtedy wejść shorta.

Zwróć uwagę, że wchodząc na podstawie pina, to ma on 500 pipsów, a do dna tez jest 500 pipsów. Takie 1:1. NA tygodniowym za chwilę takie małe wsparcie, może po korekcie wejść, bo teraz jesteś już raczej spóźniony (na tygodniowym 5 ostatnich świec po rząd jest spadkowych)

Daj znać jeżeli zdecydujesz się wejść. Myślisz o większej stawce czy o 0,01 lota ??
Cześć.
Absolutnie bez urazy :) konstruktywna krytyka jest jak najbardziej na miejscu.
Nie chcę obalać każdego twojego podpunktu ponieważ w kazdym z nich masz rację. Ale mogę powiedzieć tylko tyle, że to zagranie zgadza sie z moim planem jaki mam. Uważam,że forex to nie matematyka ale bardziej ( brakuje mi odpowiedniego określenia), "sztuka" czy moze wyczucie. I nie chcę absolutnie żeby ktoś zrozumał przez to, że uważam się za super tradera!! :lol: bo takim nie jestem!!!!! Ten trejd pasuje do mojej psychologi gry i spełnia moje wcześniejsze zalożenia co do podjecia decyzji wejścia. Więc nie widzę powodu żeby tego nie grać. Wiem ile mogę przegrać i jestem to w stanie zaakceptować a następnie przejść nad tym do porządku dziennego. Ewentualna przegrana nie wpłynie negatywnie na moje podejscie do gry. Jak wszyscy wiemy Forex to psychologia, mamy tylko 2 opcje kup- sprzedaj zarób-strać. Każdy z nas widzi na wykresie troche inną sytuację. Kwestia tylko aby dopasować się do tej wiekszości która widzi to samo. Na końcu rynek i tak zweryfikuje naszą decyzję.

Awatar użytkownika
Dareczekart
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Dareczekart »

Witam,

Nie mam pojęcia co sie stało z tym wątkiem ale jest coraz gorzej. Doświadczeni zawodnicy chyba już z nadmiaru kasy przestali wspomagać tych mniej doświadczonych... albo wolą udzielac się gdzieś tam .. Z analizami dziennymi chyba nie jest jak w piekarni nie zajmują tak dużo czasu. SZKODA. :(

ODPOWIEDZ