SL na BE. Swap na +.pablo101 pisze:pablo101 pisze:Eur/Aud ciekawa sytuacja na M. Jak ktoś ma wystarczający kapitał można spróbować shorta.
1. Pin
2. Poziom
3. z trendem
4. Fibsy 61
5. Dyweregencja
Ja widzę to tak.
Price Action - Asmodeus8 Journal
Re: Price Action - Asmodeus8 Journal
-
- Gaduła
Cancer0s - NZD/USD - raczej w górę, bo jest linia trendu wzrostowego i właśnie się od niej cena odbija, piękny PIN będzie za 15 minut na H4.
pablo101 - gratulacje, ale uważaj bo zbliżasz się do małego wsparcia.
pablo101 - gratulacje, ale uważaj bo zbliżasz się do małego wsparcia.
Patrzę na zachowanie ceny przez cały czas na strukturę, którą utworzył rynek i na momentum jakie ostatnio było - czas pokaże kto miał racje
SP500 też jest na LT, generalnie dosyć ciekawa sytuacja rynkowa.

Zapraszam na moją nową stronę
klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

-
- Gaduła
Moja interpretacja była błędna, z powodu rzeczywiście silnego momentum z którym cena zmierzała do TL.
Pewnie nieźle wczoraj zarobiłeś, ale jednak jeszcze ta linia trendu trwa...
Pewnie nieźle wczoraj zarobiłeś, ale jednak jeszcze ta linia trendu trwa...
W mojej opinii mamy bardzo ciekawą sytuacje na chf/jpy. Czy można pokusić się już o Eske? R/R na zadowalającym poziomie, jedyne co mnie martwi to wcześniejsza bardzo duża zielona H4
NIestety zamykam z palca bo przebiło daily high , wejście niestety za wczesne
NIestety zamykam z palca bo przebiło daily high , wejście niestety za wczesne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2012, 10:35 przez seb23mj, łącznie zmieniany 1 raz.
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan
-
- Gaduła
Nie gram na parach z CHF, ale ta para to prawie to samo co EUR/JPY - ja bym chwilę poczekał, bo dosłownie za moment dotknie spadkowej linii trendu na wykresie tygodniowym, może warto tam zagrać pod jakąś ładną formację. Na razie musi wyhamować wzrost bo silny impet jest. Jednocześnie z tą linią trendu, zbiegnie się takie mały opór (17 i 19 września).
Witam,
przeżywam małe zniechęcenie, ale nagrałem kolejny filmik.
Pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=qAvlFeLC ... e=youtu.be
przeżywam małe zniechęcenie, ale nagrałem kolejny filmik.
Pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=qAvlFeLC ... e=youtu.be
pokazujesz filmiki, narazasz sie na krytyke, 4:15, cytuje z pamieci "srednie sie rozchodza i slaby ten pin, cialo wzrostowe ale moze sie uda", a jutro czy pojutrze lepszych sygnalow nie bedzie??, slaby sygnal , slaby trejd, trzeba odrobic dobrym, a i tak po zlapaniu nastepnego, dobrego sygnalu mozna byc na minus, najlepiej pamieta sie dobre sygnaly, dobrze wykonane trejdy , ktore jednak zakonczyly sie w najlepszym razie slem w najgorszym hedzem i martyngalem, bo tak sie zdarza, dobre sygnaly tez prowadza do przegranych trejdow, co nie oznacza, ze wolno straci samodyscypline, jestes , jak to okreslil brooks oplacany za bycie samozdyscyplinowanym
, jestes zdyscyplinowany, bedzesz najwyzej na minus o koszty transakcyjne, dedykuje to takze i przede wszystkim sobie, filmik z synem jest zbyt prawdziwy i dolujacy, nigdy chwaly nie zdobedzie

sureshot
cześć.
dzięki za komentarz. Warto bym kilka spraw wyjaśnił.
Z radością "narażam się na krytykę".. tu nie chodzi o dobrą opinię , tu chodzi o pieniądze..!
Definicja "dobrego trejdu " różni się u mnie i u większości kolegów na forum ... jak wspominałem kiedyś - nie interesuje mnie czekanie 2-3 tygodnie na dobre wejście. Jak jest szansa , by stawiając 15 pipsów wygrać 30 to to może być dobry trejd w grupie ... 40-50 trejdów w miesiącu..
Filmik z synem uważasz za zbyt prawdziwy, by "uzyskał chwałę". Traktuję to jako komplement.
Mam gdzieś "chwałę", prawda jest najwyższą wartością. To, że mówię "prawdę" wskazuje choćby nasze forum - przecież większość uczestników, którzy rotacyjnie tu się wymieniają - zbankrutowała lub tylko wyczyściła pierwsze bądź drugie konta, mimo to reklamy firm brokerskich zapewniają nieustannie, że zarabianie na forex to bułka z masłem.. Uczciwe?
W najnowszym filmiku pominąłem jedną sprawę, bo się trochę wstydzę i nie wiem, czy to może być przełom... W realu stosując konserwatywne zarządzanie ryzykiem i biorąc nawet gówniane trejdy oraz.. stosując skalping (też z konserwatywnym podejściem) zrobiłem w miesiącu 110% i nie wiem... czy to tylko wypadek przy pracy czy coś zapowiadającego przełom, więc odniosę się do tego za jakiś czas...
Pozdrawiam i dzięki za opinię ... niech następne będę dalej trzymały się zasady otwartej krytyki...
cześć.
dzięki za komentarz. Warto bym kilka spraw wyjaśnił.
Z radością "narażam się na krytykę".. tu nie chodzi o dobrą opinię , tu chodzi o pieniądze..!
Definicja "dobrego trejdu " różni się u mnie i u większości kolegów na forum ... jak wspominałem kiedyś - nie interesuje mnie czekanie 2-3 tygodnie na dobre wejście. Jak jest szansa , by stawiając 15 pipsów wygrać 30 to to może być dobry trejd w grupie ... 40-50 trejdów w miesiącu..
Filmik z synem uważasz za zbyt prawdziwy, by "uzyskał chwałę". Traktuję to jako komplement.
Mam gdzieś "chwałę", prawda jest najwyższą wartością. To, że mówię "prawdę" wskazuje choćby nasze forum - przecież większość uczestników, którzy rotacyjnie tu się wymieniają - zbankrutowała lub tylko wyczyściła pierwsze bądź drugie konta, mimo to reklamy firm brokerskich zapewniają nieustannie, że zarabianie na forex to bułka z masłem.. Uczciwe?
W najnowszym filmiku pominąłem jedną sprawę, bo się trochę wstydzę i nie wiem, czy to może być przełom... W realu stosując konserwatywne zarządzanie ryzykiem i biorąc nawet gówniane trejdy oraz.. stosując skalping (też z konserwatywnym podejściem) zrobiłem w miesiącu 110% i nie wiem... czy to tylko wypadek przy pracy czy coś zapowiadającego przełom, więc odniosę się do tego za jakiś czas...
Pozdrawiam i dzięki za opinię ... niech następne będę dalej trzymały się zasady otwartej krytyki...
USDCAD CT pinbar reszta na www 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam na moją nową stronę
klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.