Uniwersytet Spekulacji - inwestuj z najlepszymi

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Re: Uniwersytet Spekulacji - inwestuj z najlepszymi

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Mówisz, masz. Uczymy jak korzystać z systemu, który jest złożony więc wymaga subiektywnej oceny sytuacji. Jest tu ta popularnie zwana uznaniowość, bo systemy zero-jedynkowe są stratne, albo kosztują kilkaset tysięcy dolarów. Nie jest to też tak, że pewne elementy zostają do wyłącznej oceny kursanta. Mówimy jakie zająć stanowisko w kontekście odpowiedniej sytuacji na wykresie, co czynimy po wyłożeniu strategii, w dalszych konsultacjach.

Czy uczymy zarabiać? Tak. Czy robimy przekręty? Nie. Rynek nas zweryfikuje i nie ma co tu roztrząsać każdego naszego zdania. Robimy to bardzo starannie za obecnie stosunkowo niską cenę. Strategię dostosowujemy do kursanta i każdemu z pojęć poświęcamy tyle czasu, ile na to potrzeba.

Pozdrawiam
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

KrzysztofS
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrzysztofS »

Popyt na tego typu usługi będzie zawsze. Ludzie mają pieniądze i tak naprawdę pomimo masy darmowego materiału na internecie nie są w stanie zdecydować co jest ważne a co ważniejsze, co mogę pominąć a na czym warto się skupić.
W konsekwencji tracą pieniądze. Jeśli chodzi o moją wiedzę to jest ona poparta kilkuletnim doświadczeniem na rynku.
Przekazuje tematy których nie ujrzysz z jakiegoś powodu pomimo że będziemy patrzeć na to samo. Więcej masz w punktach na temat szkoleń.

pozdrawiam,

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Pofatygowałem się na Waszą stronę i dalej nie jestem w stanie ogarnąć - kto niby jest tym najlepszym - nawet nie jestem w stanie znaleźć tam dobrej osoby na której można by się było wzorować. Jesteś tam Ty i Pan X - nie wiem jak Pan X ale Ty korzystasz z patentów innych osób co same w sobie jest pewnego rodzaju złodziejstwem - bo skoro obiecuje się coś to słownym powinniśmy być do końca. Z 2giej strony - nie Ty jeden takie oto podejście stosujesz więc co się dziwić - młoda krew - 0 zasad ( a podpis cos o zasadach honorze miałeś).
Odbiegamy trochę od tematu.
Jestem skłonny uwierzyć Tobie, że zarabiasz, tylko że chciałbym o ile to oczywiście możliwe, aby ten fakty udokumentować i poprzeć swoją pewność siebie dowodami - da radę? (tylko proszę nie demo acc).
Przeglądając jednak Twoje posty - czuję pewną obawę przed wiedzą najlepszych. Sporo błędów i nawet LT rysowane błędnie - choć pewnie nie wiesz dlaczego. Dało by radę pokazania paru wejść na koncie live oczywiście forward - najlepiej tych z analiz dziennych i 4h (czyli dłuższe wejścia, a nie takie dziabanie widelcem i wychodzenie na czuja).
I żeby nie było, że ja taki zły - SRki nauczyłeś się ładnie rysować - szkoda że żadnych zagrań nie prezentujesz na nie ot aby nie było wątpliwości to chciałbym zobaczyć parę takich zagrań z ładnie wyznaczonych SR Twoich.

http://www.picshot.pl/public/view/245167

Co do systemów zero jedynkowych to prosiłbym nie wypowiadać się o czymś o czym nie ma się zielonego pojęcia ;) a uznaniowość o której piszesz totalnie jest jakimś nieporozumieniem - jest paru innych zawodników anglojęzycznych oferujących SYSTEMY i ciekawością może być dla Ciebie fakt iż uznaniowość jest tam na poziomie 0%. Też graja na PA, też używają fibo i też kreślą lt - tylko że poprawnie.
No nic - proszę o wypowiedzenie się w każdej kwestii zawartej tutaj, a nie tylko tego bardziej wygodnego.

Pozdrawiam :)

-- Dodano: pt 02-11-2012, 11:31 --
KrzysztofS pisze:Popyt na tego typu usługi będzie zawsze. Ludzie mają pieniądze i tak naprawdę pomimo masy darmowego materiału na internecie nie są w stanie zdecydować co jest ważne a co ważniejsze, co mogę pominąć a na czym warto się skupić.
W konsekwencji tracą pieniądze. Jeśli chodzi o moją wiedzę to jest ona poparta kilkuletnim doświadczeniem na rynku.
Przekazuje tematy których nie ujrzysz z jakiegoś powodu pomimo że będziemy patrzeć na to samo. Więcej masz w punktach na temat szkoleń.

pozdrawiam,

Ciężko wypowiadać mi się na temat gpw i stawek tam obowiązujących - tak więc w Pana kwestii pozostaje bez zdania i opinii choć dalej nie mam jakiegoś dowodu na to, że Pan zarabia. Wieżę iż tak.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Shadi pisze:[...]Ty korzystasz z patentów innych osób co same w sobie jest pewnego rodzaju złodziejstwem
Nie wiem o czym konkretnie piszesz, ale mam wrażenie, że biorąc penicylinę w zadek twierdzisz, że bierzesz ją od złodzieja, bo wymyśliło ją trzech facetów, za co zresztą dostali Nobla... Zarzut złodziejstwa jest na tyle poważny, że należałoby poprzeć go dowodami.
Sporo błędów i nawet LT rysowane błędnie
Już kogoś pytałem, ale nie dostałem odpowiedzi. Mógłbyś podać źródło, które określa jak prawidłowo rysować LT?
[...] uznaniowość jest tam na poziomie 0%
Mógłbyś podać jakieś przykłady? Konkretnie jakie zasady nie są uznaniowe?

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Wszystko ładnie pięknie, ale jedno pytanie z mojej strony. Czemu mam to robić? Rozliczenia podatkowe też mam publikować, bo grupa paru osób tego chce? W Polsce jakoś tak się utarło, że nie wszystkim da się dogodzić i jestem tego świadom. Oczywiście, statementy, zagrania naprzód itd., jasne, tylko że jakbyśmy już udowadniali wszystko po kolei, to nie lepiej od razu za darmo wyłożyć całe szkolenie?

Co do systemów nieuznaniowych, każdy definiuje uznaniowość po swojemu, a sam kiedyś pisałeś, że praktycznie nie ma systemów nieuznaniowych. Zdanie zmieniłeś, ok, moje takie pozostało i tyle w temacie.

Co do zagrań. Publikowałem wczoraj najlepsze transakcje z ostatniego czasu. Jak mam czas, to coś napiszę na twitterze, nie mam - trudno. Tylko, że w pewnym momencie nie starczyłoby mi czasu dla pozostałych kursantów.

Każdy podejmuje decyzję czy chce się zapisać na nasze szkolenie czy nie, staramy się szkolić najlepiej jak potrafimy i to owocuje. I, jak to w Polsce bywa, najwięcej do powiedzenia zawsze mają osoby, które zupełnie nie są zaznajomione z omawianą materią.

Tyle z mojej strony, dziękuję. Prosiłbym o zakończenie tej dyskusji, bo robi się z tego typowa dla tego forum kłótnia, a przecież męczy to wszystkich i każdego z osobna.

Pozdrawiam

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Wirus pisze:
Shadi pisze:[...]Ty korzystasz z patentów innych osób co same w sobie jest pewnego rodzaju złodziejstwem
Nie wiem o czym konkretnie piszesz, ale mam wrażenie, że biorąc penicylinę w zadek twierdzisz, że bierzesz ją od złodzieja, bo wymyśliło ją trzech facetów, za co zresztą dostali Nobla... Zarzut złodziejstwa jest na tyle poważny, że należałoby poprzeć go dowodami.
Ja wiem, Vinci wie, a Ty po co się wtrącasz ? Wszędzie starasz się zgrywać mądrale a dalej pipsów regularnie nie kosisz - czy coś się zmieniło w tym aspekcie? Tak więc może zamiast kombinować zacznij reagować. I przestań swoje buty wciskać tam gdzie poważnie gówno wnoszą.
Sporo błędów i nawet LT rysowane błędnie
Już kogoś pytałem, ale nie dostałem odpowiedzi. Mógłbyś podać źródło, które określa jak prawidłowo rysować LT?
Było Ci mówione o tym kilka razy ale Ty uparcie swoje - wybacz - starej wygi jak Ty już chyba się nie nauczy.
[...] uznaniowość jest tam na poziomie 0%
Mógłbyś podać jakieś przykłady? Konkretnie jakie zasady nie są uznaniowe?
[/quote]
250k euro i od jutra zarabiasz, ok? Tyko stosuj się do zasad

Vinci to nie kłótnia, a raczej sprawdzanie Twoich kompetencji - niestety takowych nie otrzymałem, a tylko wymijające odpowiedzi. Z Twoich usług nie skorzystałbym raczej - a szkoda. Jesteś kolejną osobą, która przyczynia się do tego, że pomagać innym NIE WARTO... ot co. Pozdrawiam i życzę sukcesów.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

No niestety z Tobą się nie zgodzę, ale co tu dyskutować. Nie będę pisał epopei żeby wszystko z osobna udowadniać. Co do moich kompetencji to taka rozmowa niczego nie sprawdzi. Jeśli już o tym mowa, to ich świadectwem są pozytywne opinie nt. naszych szkoleń oraz to, co regularnie publikuję.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Vinci to osoba do niedawna grająca na koncie DEMO, w dodatku nie potrafiąca zarabiać. Nie wymagajcie od chłopaka dowodów bo takich nie ma i to jest jasne jak słońce.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

VinciPro pisze:No niestety z Tobą się nie zgodzę, ale co tu dyskutować. Nie będę pisał epopei żeby wszystko z osobna udowadniać. Co do moich kompetencji to taka rozmowa niczego nie sprawdzi. Jeśli już o tym mowa, to ich świadectwem są pozytywne opinie nt. naszych szkoleń oraz to, co regularnie publikuję.

Pozdrawiam
Vinci Vinci - jeszcze tylko tak ap ropo pozytywnych opinii nt szkoleń - to swego czasu Zicmar też miał dużo pozytywnych opinii i jakoś nie wielu adeptów zarabia jego systemem - piszę to abyś pojął to, że opinia opinii nie równa. Co do regularnych publikacji to też z tym różnie bywało nie :>? (ale ok nie mówmy o tym czarny pijar tylko wprowadzam :))

Ok teraz już poważnie kończę temat.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

VinciPro pisze:Wszystko ładnie pięknie, ale jedno pytanie z mojej strony. Czemu mam to robić?
Może żeby odróżnić się od 90% oszustów?

Pamiętam początki,adept który po 2-3 miesiącach gry na fx kosił po 50 pips dziennie,oczywiście tylko strzałki narzucone to potwierdzały...z tego co wiem nawet nie chciałeś prowadzić szkoleń...za chwile prowadziłeś...szybko zrezygnowałeś,i nim o tym można było przeczytać że już nie prowadzisz-nagle prowadzisz UNIWERSYTET :D

Wielu się dziwi czemu tak ludzie tutaj krytykują takie osoby...Wiesz dlaczego? Bo forum się na Tobie poznało. I tak jako zwykły gracz nikomu nie musisz nic udowadniać,to jako szkoleniowiec,dla dobra Twojego biznesu dobrze było by zamknąć wszelkie pomówienia. Pamiętajmy,że 1.000 zł mimo wszystko to już jakiś pieniądz,i na jakiej podstawie ktoś ma stwierdzić że nie wywali tych pieniędzy w błoto...bo jest mowa o najlepszych?
Często padają komentarze że od innych się nie wymagało statementów...tylko gdy oni zaczynali szkolić,nie było aż tak dużo tej wiedzy za darmo w internecie...można ich było zweryfikować na podstawie tego co piszą,wklejania pozycji minutę po otwarciu itd.

A Ty jak się weryfikujesz? znowu nakładanie strzałek...Kogo chcesz tym przekonać? chyba ludzi co są tutaj pierwszy raz,i nie wiedzą jak banalnie jest tym manipulować.
Mówisz że 1.000 zł to jest nie dużo...to jaki problem otworzyć rachunek,podpiąć myfxbook,i mieć spokój w dzienniku?
Chodzi mi po głowie taka myśl...że z Tobą może być podobnie jak z Sebą U...nie ważne czy zarabia...nie ważne co o nim mówią...ale ważne żeby mówili.

EDIT:
Sprawdziłem to co pisałeś:
" Co do moich kompetencji ... to, co regularnie publikuję."
Mam nadzieje że nie chodzi tutaj o te strzałeczki? bez jaj...

Zablokowany