Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Zamknięte na be+8

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ejek short, na +15 zamknę 1/3 i przestawię na be.

Pozdrawiam, Midas

edit. 1/3 close +15.4, reszta na be
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Kolejna część zamknięta na +35, ostatnia 1/3 zabezpieczona na +10

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Zamknięte wszystko,
+15,4, +35.5, +44.6

a procentowo daje to 22.6% konta.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

adamkaluza pisze:Witaj.
Nie oglądam regularnie Twojego dziennika i nie wiem dokładnie jak grasz, ale czytając Twoją wypowiedz widać w niej emocje które nie powinny traderowi towarzyszyć. Jeśli się za bardzo wymądrzam to zwróć mi uwagę, bo sam jestem w środku drogi tradera...
Postaraj się opanować złość na siebie, ona nic nie daje. Spróbuj przeanalizować co doprowadziło do tego że takie emocje nad Tobą zapanowały. Piszesz że nie trzymałeś się planu. Chodzi o ilość wejść, czas gry? Jeśli masz określoną ilość wejść na dzień, to po wyrobieniu ich zamykaj platformę i koniec dnia. Wolne i relax. Jeśli procent konta to tak samo. Dobrze jest mieć też ustalone godziny w których się gra.
W sumie co ja się będę wymądrzał, z forum kojarzę że wiesz o co chodzi. Czasem tylko te najprostsze rzeczy okazują się najtrudniejsze. Jeśli nie czytałeś to polecam książkę "FOREX wyłącz emocje włącz zyski". Widziałeś moje zagranie z dzisiaj. Jedno jedyne dzisiaj i nawet po nim na żaden wykres do końca dnia nie spojrzałem. Moje zasady przewidują max 3 wejścia na dzień, 2 max w jednym miejscu. Odkąd zacząłem się do tego stosować widzę ogromną poprawę w wynikach. Zdecydowanie lepiej mniej grać niż więcej. Nie da się wszystkich pipsów z rynku zgarnąć. W sumie to nawet 1 zagranie ale dobre na dzień mi wystarcza, tak jak dzisiaj. Nie ma się co pchać na siłę.
Warto co jakiś czas czytać sobie wątek ewolucja tradera, wtedy się przypomina do czego się dąży. Moim zdaniem trzeba tak układać sobie zasady żeby upraszczać sobie grę i dążyć do kolejnych etapów rozwoju.
Dużo pipsów życzę i "wyłączenia" emocji podczas gry. Droga tradera jest bardzo trudna i wymaga ogromnej pracy nad sobą, ale na pewno warto :)
Pozdrawiam serdecznie.

Dzięki za rady :)

Wiem, że były tam emocje, bo zrobiłem bardzo debilny błąd. Miałem zysk z rana, potem się napiłem i włączyła się chciwość i pewność siebie, straciłem cały zysk i jeszcze zrobiłem lekką stratę i strasznie się wkurwiłem, a że byłem po %% to się jeszcze spotęgowały emocje. W ogóle nie wiem co mnie do tego skłoniło, bo świadom jestem, że moja ocena sytuacji zmienia się nawet po jednym browarze (a tego dnia to nie był jeden browar :P ), mimo poczucia prawie trzeźwości i tak jest inaczej.

Mam ograniczoną liczbę SL'i, po trzech sl'ach koniec gry -> lub po stracie 10% konta (gram dużym ryzykiem w miarę, bo drobnymi nie będę grał 1% riska..)

Co do tego, że jedno wejście dziennie wystarczy to się zgadzam w 100%, robisz 20p dziennie i za parę miesięcy/małych lat jesteś milionerem nawet z małego depozytu... Ja się staram zgarnąć co się da, jak jest okazja to biorę i tyle, bo z drugiej strony nie ma co ograniczać potencjalnych zysków. Trzeba brać co dają, ale nie wyciągać łap po to co nie twoje.

A co do naszej ewolucji tradera, to wydaję mi się, że jesteśmy obaj już w miarę blisko. Lada moment będziemy trzaskać regularnie grube $$ :)

Pozdrawiam i powodzenia w dalszej walce z rynkiem,
Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

wtf?

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

dane o 14.30 i okrągły poziom 103.00

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

No wiem, wiem, ale tak trochę nie ładnie się zachowali. Ominęli mi Tp o 0.5 czy 0.3 pipsa, poszli do SL i znowu do tp.. Nie ładnie :P

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Midas pisze:Zamknięte wszystko,
+15,4, +35.5, +44.6

a procentowo daje to 22.6% konta.
Rewelacja :clap:
Super wejście i super wyjście :564:
Midas pisze:A co do naszej ewolucji tradera, to wydaję mi się, że jesteśmy obaj już w miarę blisko. Lada moment będziemy trzaskać regularnie grube $$ :)
Mam nadzieję :)
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki Adam,

Spójrz tutaj, jakie piękne wejście mogło być (mnie nie było przy kompie po 15)

Ogólnie najlepsze wejścia są takie:

Impuls trendowy -> korekta do fibo 50/61.8 (jeżeli gramy na h1, to często tylko do 38.2 dochodzi) -> uklepanie poziomu (i zrobienie podwójnego dna/szczytu) lub od razu odbicie jeżeli jest 3 pkt LT + SR -> kolejny impuls, który jest naszym profitem.

I to cała filozofia, gramy z trendem, gramy z małym SL a przy okazji mamy możliwość zgarnięcia całego impulsu, bardzo łatwo zgarnać RR ponad 1:3 a przy okazji grać z dużym ryzykiem, bo SL nie przekracza 10p.

ODPOWIEDZ