AliorTrader - ECN.
Re: AliorTrader - ECN.
Wita,
to mój pierwszy post. Ja również jestem użytkownikiem platformy Alior Trader. Rachunek real mam od niecałego miesiąca. Dzisiaj włączyłem i pojawiała się aktualizacja, zainstalowałem, ale w moim przypadku nic absolutnie się nie posypało, wszystko śmiga, jak zawsze. Ktoś ma pomysł, skąd takie rozbieżności ? Jak przeczytałem powyższe posty, to specjalnie kilka razy włączałem/wyłączałem platformę i tak jest ok. A zmiany mi się pojawiły, m.in. w Account Detalis.
Mnie przy zakładaniu rachunku poinformowano tylko, że po miesiącu mam odinstalować platformę i pobrać nowy plik i na nowo zainstalować, bo po miesiącu odłączane są jakieś płatne opcje w platformie i wtedy może trochę "wariować".
to mój pierwszy post. Ja również jestem użytkownikiem platformy Alior Trader. Rachunek real mam od niecałego miesiąca. Dzisiaj włączyłem i pojawiała się aktualizacja, zainstalowałem, ale w moim przypadku nic absolutnie się nie posypało, wszystko śmiga, jak zawsze. Ktoś ma pomysł, skąd takie rozbieżności ? Jak przeczytałem powyższe posty, to specjalnie kilka razy włączałem/wyłączałem platformę i tak jest ok. A zmiany mi się pojawiły, m.in. w Account Detalis.
Mnie przy zakładaniu rachunku poinformowano tylko, że po miesiącu mam odinstalować platformę i pobrać nowy plik i na nowo zainstalować, bo po miesiącu odłączane są jakieś płatne opcje w platformie i wtedy może trochę "wariować".
Witam.
Co do Pana problemów z indicatorami to rzeczywiście występują one po aktualizacji i zostały już zgłoszone do PFSoftu, jednakże samo uaktualnienie platformy Alior Trader 2 leży tylko i wyłącznie w gestii BM Alior Banku.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Jak Pan widzi, część osób ma problemy, cześć nie. Nie twierdzę, że problemów nie ma, jednak większość z nich wynika z nieznajomości platformy lub nie zapoznania się jeszcze z nowościami jakie zostały wprowadzone. Dlatego napisanie na forum posta w stylu "Nie działa!!!", nie rozwiązuje problemu. Warto napisać co nie działa i ewentualnie dołączyć screenshoty. Wtedy będziemy się starać rozwiązać problemy.tompil pisze:Panie MaRCHeW, jesli tyle osob informuje o usterkach, to stwierdzenie ze na 3 komputerach wszystko dziala, niczego nie wnosi i tym bardziej nie pomaga w niczym uzytkownikom, ktorzy te problemy maja. Moze jednak rzeczywiscie z ta aktualizacja jest cos nie tak i najprosciej bedzie pogonic programistow zeby to naprawili. A poki co, rekomendowac nie aktualizowanie platformy
Co do Pana problemów z indicatorami to rzeczywiście występują one po aktualizacji i zostały już zgłoszone do PFSoftu, jednakże samo uaktualnienie platformy Alior Trader 2 leży tylko i wyłącznie w gestii BM Alior Banku.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam,
Mam problem z wykreślonymi liniami. Po powiększeniu/pomniejszeniu zmianiają położenie, tzn. nie całe - punkty zaczepienia są na właściwych miejscach, ale od ostatniego punktu (linia ograniczona z lewej strony) to już jest wariactwo. Raz o godzinie 12 linia przechodzi przez 1,29890, po powiększeniu ta sama linia jest już na 1,30050. Co z tym zrobić? Na czymś takim nie można grać
Mam problem z wykreślonymi liniami. Po powiększeniu/pomniejszeniu zmianiają położenie, tzn. nie całe - punkty zaczepienia są na właściwych miejscach, ale od ostatniego punktu (linia ograniczona z lewej strony) to już jest wariactwo. Raz o godzinie 12 linia przechodzi przez 1,29890, po powiększeniu ta sama linia jest już na 1,30050. Co z tym zrobić? Na czymś takim nie można grać

Witam.
Jeżeli na Manual to kliknij dwa razy by zmienić na Auto i sprawdź czy problem dalej istnieje.
Jeżeli na Auto to załącz screenshota obrazującego Twój problem.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Spójrz na screena, który załączyłem. Masz ustawiony wykres na Auto czy na Manual?aranrth pisze:Witam,
Jeżeli na Manual to kliknij dwa razy by zmienić na Auto i sprawdź czy problem dalej istnieje.
Jeżeli na Auto to załącz screenshota obrazującego Twój problem.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wykres ustawiony na Auto. Przesyłam screeny. Linie rozjeżdżają sie przy takim powiększeniu. Jak pomniejszam to są ok. Najbardziej widać to po dolnej czerwonej. Te trzy górne też są w innym miejscu. Pomarańczowe z prawej strony "jeszcze" się trzymają.
Aha. Dodam, że sprawdzałem też na rachunku real i jest niestety to samo

Witam.
Ten problem raportowałem do PFSoftu w dniu 17.10.2012r.
Z tego co widzę jeszcze nie został naprawiony.
Postaram się "przyśpieszyć" tę sprawę.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dziękuję za screeny.aranrth pisze:Wykres ustawiony na Auto. Przesyłam screeny. Linie rozjeżdżają sie przy takim powiększeniu. Jak pomniejszam to są ok. Najbardziej widać to po dolnej czerwonej. Te trzy górne też są w innym miejscu. Pomarańczowe z prawej strony "jeszcze" się trzymają.
Ten problem raportowałem do PFSoftu w dniu 17.10.2012r.
Z tego co widzę jeszcze nie został naprawiony.
Postaram się "przyśpieszyć" tę sprawę.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dziękuję. Mam nadzieję, że rozwiążą problem.
Panie Karolu...ostatnie zlenie, wejscie na 103.111, jak Pan to ocenia.
Jeszcze jedno, kolejny raz gdy ustawiam stop loss zamyka się zlecenie. Np. cena poleciała 10 pipsów w dół daję 1 pis stop loss i...od piątku po tej aktualizacji...
Jeszcze jedno, kolejny raz gdy ustawiam stop loss zamyka się zlecenie. Np. cena poleciała 10 pipsów w dół daję 1 pis stop loss i...od piątku po tej aktualizacji...
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witam,
W tym momencie problem ten został rozwiązany.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Bank
-- Dodano: pn 29-10-2012, 14:19 --
W związku ze zmianą czasu z letniego na zimowy w piątek 02.11.2012 rynki zakończą pracę wyjątkowo o godzinie 22.00 (17.00 czasu nowojorskiego).
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Bank
Rzeczywiście po weekendowej aktualizacji mógł wystąpić problem z automatycznym zamknięciem pozycji przez zlecenie SL/TP przy zaistnieniu pewnych warunków.air_break pisze:Panie Karolu...ostatnie zlenie, wejscie na 103.111, jak Pan to ocenia.
W tym momencie problem ten został rozwiązany.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Bank
-- Dodano: pn 29-10-2012, 14:19 --
W związku ze zmianą czasu z letniego na zimowy w piątek 02.11.2012 rynki zakończą pracę wyjątkowo o godzinie 22.00 (17.00 czasu nowojorskiego).
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Bank
Czy na platformie jest możliwe ustawienie automatycznego BE?