Witam.
voyt pisze:1. Po aktualizacji pusty ekran i skasowane wszystkie ustawienia pulpitu
2. Po konfiguracji od nowa pulpitu na podstawie domyślnego, zapisałem go klikając najpierw "zapisz jako" pod domyślną nazwą, potem "zapisz". PO RESTARCIE ZNOWU NIE MA TEGO PULPITU ! STARE USTAWIENIA DOMYŚLNE !
3. Otworzyłem plik, pod którym zapisałem... Ustawienia wykresu się NIE zapisały, a w okienku "Account Details" KOLUMNY ZAMIENIONE Z WIERSZAMI !!! (kratka, z której nic nie widać, pojedyncze litery w nagłówkach i pojedyncze cyfry w polach pod spodem!) Trzeba było zamknąć tamto okno, wybrać z menu rachunek - szczegóły rachunku i wstawiać od nowa. Ale to wszystko dopiero po otwarciu nowego, pustego pulpitu...
4. Gdzie jest w ogóle nazwa pulpitu (pliku), na którym pracuję? W pasku z zakładkami, pod paskiem menu, jest zakładka "AliorTrader 2.0" ale to nie jest nazwa pliku, zapisałem go pod inną nazwą.
5. Nr rachunku w pasku menu jest inny niż w oknie "Account details" i żaden nie zapisuje się po zmianie i restarcie platformy. Skąd mam wiedzieć, na którym rachunku pracuję? Jak mam ustawić na stałe ten sam?
6. Nie widać całego nr rachunku w "Account details" , ucięte 2 cyfry! Raz widać od początku, raz od końca... Jak rozszerzyć to okno?
7. Zwinięte kategorie w "Account details" po każdym restarcie platformy... Co zrobić, żeby się nie zwijały?
8. Czerwona czcionka na ciemnym tle - denerwująca i słabo widoczna.
9. Okno otwarte pozycje - niewygodne przewijanie jeśli mam np. 10 pozycji na tym samym instrumencie a w oknie mieści się 5... Poza tym po zgrupowaniu wg instrumentu powinno być "Otwarto po" i średnia ważona cena otwarcia i "Obecna cena" - dlaczego te pola są puste?
-- Dodano: śr 24-10-2012, 14:05 --
...
10. Ogólnie, niewygodne, pełno powciskanych na siłę niepotrzebnych szczegółów zajmujących miejsce a tego co potrzebne i tak nie ma... Proszę porównać np. z platformą IDM Trader zakładka "Zestawienie rachunku" okno "Otwarte pozycje" wszystko jest jasno i klarownie widoczne...
Z tego co mówisz wnioskuję, że główne problemy masz z panelem Account Details.
W nowej wersji platformy Alior Trader mamy dwa rodzaje paneli z Rachunkami. Stąd też mogą wynikać problemy po aktualizacji. Dlatego zawsze zalecam wyczyszczenie katalogów domowych platformy.
Zobacz na załączone screeny. Mamy teraz dwa rodzaje paneli dotyczących jednego rachunku i kilku rachunków: Rachunek i Szczegóły rachunku.
Obydwa panele możesz sobie skonfigurować jak Ci się podoba klikając prawym przyciskiem myszy i rozwijając podręczne menu.
Ustawisz sobie kolumny, kolory itd. wszystko pod swoje preferencje.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.