AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

mclair
Bywalec
Bywalec

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: mclair »

MaRCHeW pisze:Witam.
mclair pisze:Witam. Wie ktoś może (może Marchew?) czy bedzie dostępna platforma Alior trader na iOS/Androida?
Pozdrawiam
Na razie mogę powiedzieć tylko: nie potwierdzam ani nie zaprzeczam ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ok, dzięki :wink:

marcia
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marcia »

Po zainstalowaniu aktualizacji i zamknięciu platformy znikneła mi ona z komputera :shock: i teraz od nowa wszystko wgrywać,ustawiać itp.Moja cierpliwość już się skończyła do Aliora ,przenoszę się do WBK :roll:

-- Dodano: śr 24-10-2012, 11:53 --

Czy mogę prosić o link ,by ściągnąc plik instalacyjny aliora?Nie mogę go znaleść w serwisie :roll:

Czy działa Wam platforma?

voyt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: voyt »

TO JEST JAKAŚ TOTALNA KPINA A NIE PLATFORMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

A propos aktualizacji, czy zechcieli by Państwo (z Aliora) pochwalić się zmianami/korektami które ona wprowadziła?
Mnie się w oczy od razu rzuciła zmiana w "Account Details" (pojawiło się nieco więcej informacji i pogrupowane) oraz w szczegółach rachunku, które można wyświetlić na dolnym pasku, ale jakoś specjalnie się nie przyglądałem.

WCIĄŻ jednak w "złóż zlecenie" otwieranym z wykresu brakuje mi tak podstawowych danych jak spread, depozyt wstępny czy swapy, które są widoczne w osobnym "złóż zlecenie" wywoływanym z narzędzi obrotu :-(

-- Dodano: śr 24-10-2012, 13:02 --
marcia pisze:Po zainstalowaniu aktualizacji i zamknięciu platformy znikneła mi ona z komputera :shock: i teraz od nowa wszystko wgrywać,ustawiać itp.Moja cierpliwość już się skończyła do Aliora ,przenoszę się do WBK :roll:

-- Dodano: śr 24-10-2012, 11:53 --

Czy mogę prosić o link ,by ściągnąc plik instalacyjny aliora?Nie mogę go znaleść w serwisie :roll:

Czy działa Wam platforma?
Po co Ci plik instalacyjny Aliora skoro się do WBK przenosisz? :P
A platforma po aktualizacji działa bez problemu (przynajmniej u mnie).
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

marcia
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marcia »

Uff sciągnęłam i działa po sciągnięciu ,ale po włączeniu na nowo platformy ponownie pojawił się komunikat,że jest dostępna aktualizacją :roll: nie wgrywałam jej po raz drugi ,bo się boje ,że znowu cały plik zniknie lub coś innego się stanie .Mam złe doświadczenia po wgrywaniu wcześniejszych aktualizacji ,bo zawsze póżniej coś żle działało,wytrzymam bez aktualizacji pare dni :roll:

-- Dodano: śr 24-10-2012, 12:10 --

buchcik chociażby po to ,by przelać pieniądze z platformy na zwykłe konto ,by móc wpłacić do WBK.Zresztą konto zalożyłam przez internet więc zajmie to parę dni ,a chciałbym coś zarobić,bo nie wybieram się na urlop :roll: A z plikiem już sobie sama poradziłam więc pomoc jest niepotrzebna.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
marcia pisze:chciałbym coś zarobić,bo nie wybieram się na urlop
Marek? :D

Platforma działa idealnie po akutalizacji na 3 różnych komputerach i systemach operacyjnych (XP, Vista, 7).

Pozdrawiam
Karol Marchewka

-- Dodano: śr 24-10-2012, 12:16 --

Witam.
voyt pisze:TO JEST JAKAŚ TOTALNA KPINA A NIE PLATFORMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Możesz napisać z czym masz problem?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

marcia pisze:buchcik chociażby po to ,by przelać pieniądze z platformy na zwykłe konto ,by móc wpłacić do WBK.Zresztą konto zalożyłam przez internet więc zajmie to parę dni ,a chciałbym coś zarobić,bo nie wybieram się na urlop :roll: A z plikiem już sobie sama poradziłam więc pomoc jest niepotrzebna.
Pierwsze słyszę, żeby za pomocą platformy się przelewało kasę na inne konto, ale może ja nieświadom jestem i dotychczas robiłem to TYLKO za pomocą systemu bankowości internetowej.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

voyt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: voyt »

1. Po aktualizacji pusty ekran i skasowane wszystkie ustawienia pulpitu
2. Po konfiguracji od nowa pulpitu na podstawie domyślnego, zapisałem go klikając najpierw "zapisz jako" pod domyślną nazwą, potem "zapisz". PO RESTARCIE ZNOWU NIE MA TEGO PULPITU ! STARE USTAWIENIA DOMYŚLNE !
3. Otworzyłem plik, pod którym zapisałem... Ustawienia wykresu się NIE zapisały, a w okienku "Account Details" KOLUMNY ZAMIENIONE Z WIERSZAMI !!! (kratka, z której nic nie widać, pojedyncze litery w nagłówkach i pojedyncze cyfry w polach pod spodem!) Trzeba było zamknąć tamto okno, wybrać z menu rachunek - szczegóły rachunku i wstawiać od nowa. Ale to wszystko dopiero po otwarciu nowego, pustego pulpitu...
4. Gdzie jest w ogóle nazwa pulpitu (pliku), na którym pracuję? W pasku z zakładkami, pod paskiem menu, jest zakładka "AliorTrader 2.0" ale to nie jest nazwa pliku, zapisałem go pod inną nazwą.
5. Nr rachunku w pasku menu jest inny niż w oknie "Account details" i żaden nie zapisuje się po zmianie i restarcie platformy. Skąd mam wiedzieć, na którym rachunku pracuję? Jak mam ustawić na stałe ten sam?
6. Nie widać całego nr rachunku w "Account details" , ucięte 2 cyfry! Raz widać od początku, raz od końca... Jak rozszerzyć to okno?
7. Zwinięte kategorie w "Account details" po każdym restarcie platformy... Co zrobić, żeby się nie zwijały?
8. Czerwona czcionka na ciemnym tle - denerwująca i słabo widoczna.
9. Okno otwarte pozycje - niewygodne przewijanie jeśli mam np. 10 pozycji na tym samym instrumencie a w oknie mieści się 5... Poza tym po zgrupowaniu wg instrumentu powinno być "Otwarto po" i średnia ważona cena otwarcia i "Obecna cena" - dlaczego te pola są puste?

-- Dodano: śr 24-10-2012, 14:05 --

...
10. Ogólnie, niewygodne, pełno powciskanych na siłę niepotrzebnych szczegółów zajmujących miejsce a tego co potrzebne i tak nie ma... Proszę porównać np. z platformą IDM Trader zakładka "Zestawienie rachunku" okno "Otwarte pozycje" wszystko jest jasno i klarownie widoczne...

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
voyt pisze:1. Po aktualizacji pusty ekran i skasowane wszystkie ustawienia pulpitu
2. Po konfiguracji od nowa pulpitu na podstawie domyślnego, zapisałem go klikając najpierw "zapisz jako" pod domyślną nazwą, potem "zapisz". PO RESTARCIE ZNOWU NIE MA TEGO PULPITU ! STARE USTAWIENIA DOMYŚLNE !
3. Otworzyłem plik, pod którym zapisałem... Ustawienia wykresu się NIE zapisały, a w okienku "Account Details" KOLUMNY ZAMIENIONE Z WIERSZAMI !!! (kratka, z której nic nie widać, pojedyncze litery w nagłówkach i pojedyncze cyfry w polach pod spodem!) Trzeba było zamknąć tamto okno, wybrać z menu rachunek - szczegóły rachunku i wstawiać od nowa. Ale to wszystko dopiero po otwarciu nowego, pustego pulpitu...
4. Gdzie jest w ogóle nazwa pulpitu (pliku), na którym pracuję? W pasku z zakładkami, pod paskiem menu, jest zakładka "AliorTrader 2.0" ale to nie jest nazwa pliku, zapisałem go pod inną nazwą.
5. Nr rachunku w pasku menu jest inny niż w oknie "Account details" i żaden nie zapisuje się po zmianie i restarcie platformy. Skąd mam wiedzieć, na którym rachunku pracuję? Jak mam ustawić na stałe ten sam?
6. Nie widać całego nr rachunku w "Account details" , ucięte 2 cyfry! Raz widać od początku, raz od końca... Jak rozszerzyć to okno?
7. Zwinięte kategorie w "Account details" po każdym restarcie platformy... Co zrobić, żeby się nie zwijały?
8. Czerwona czcionka na ciemnym tle - denerwująca i słabo widoczna.
9. Okno otwarte pozycje - niewygodne przewijanie jeśli mam np. 10 pozycji na tym samym instrumencie a w oknie mieści się 5... Poza tym po zgrupowaniu wg instrumentu powinno być "Otwarto po" i średnia ważona cena otwarcia i "Obecna cena" - dlaczego te pola są puste?

-- Dodano: śr 24-10-2012, 14:05 --

...
10. Ogólnie, niewygodne, pełno powciskanych na siłę niepotrzebnych szczegółów zajmujących miejsce a tego co potrzebne i tak nie ma... Proszę porównać np. z platformą IDM Trader zakładka "Zestawienie rachunku" okno "Otwarte pozycje" wszystko jest jasno i klarownie widoczne...
Z tego co mówisz wnioskuję, że główne problemy masz z panelem Account Details.
W nowej wersji platformy Alior Trader mamy dwa rodzaje paneli z Rachunkami. Stąd też mogą wynikać problemy po aktualizacji. Dlatego zawsze zalecam wyczyszczenie katalogów domowych platformy.

Zobacz na załączone screeny. Mamy teraz dwa rodzaje paneli dotyczących jednego rachunku i kilku rachunków: Rachunek i Szczegóły rachunku.
Obydwa panele możesz sobie skonfigurować jak Ci się podoba klikając prawym przyciskiem myszy i rozwijając podręczne menu.
Ustawisz sobie kolumny, kolory itd. wszystko pod swoje preferencje.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

tompil
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tompil »

U mnie rowniez po wprowadzeniu aktualizacji wszystko sie posypalo. Chodzi glownie o wskazniki. Przestaja dzialac, wykresy sie mula i nie wiem co jeszcze bo jestem zbyt zmeczony zeby sprawdzac wszystkie awarie.
Po reinstalacji dziala wszystko ok do ponownego otwarcia platformy.

Najprostsze rozwiazanie problemu na ta chwile, to po instalacji NIE AKTUALIZOWAC!!! Wtedy wszystko dziala po staremu.

Panie MaRCHeW, jesli tyle osob informuje o usterkach, to stwierdzenie ze na 3 komputerach wszystko dziala, niczego nie wnosi i tym bardziej nie pomaga w niczym uzytkownikom, ktorzy te problemy maja. Moze jednak rzeczywiscie z ta aktualizacja jest cos nie tak i najprosciej bedzie pogonic programistow zeby to naprawili. A poki co, rekomendowac nie aktualizowanie platformy :)

ODPOWIEDZ