Pogaduchy przy porannej kawie
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
na pocieszenie, brak rozporzadzenia pozwala wygrac w sadzie z fotoradarem 

Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
- ForexTig3r
- Maniak
Warto spojrzeć na kurs AMD.niemiaszek pisze:dobry artykuł do poduszki...
a tak naprawdę to z czym walczymy![]()
http://biznes.interia.pl/biznes.interia ... na,1854072
Od połączenia ATI z AMD firma naprawdę zrobiła się konkurencyjna (szczególnie jeśli chodzi o GFX).
Wyniki jako chyba jedynej spółki IT w tym kwartale pozytywne, a kurs leci cały czas w dół...
Czyżby Dead End? NVidia i INTEL zapłacili

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
http://www.marketwatch.com/investing/stock/amd/charts
Spójrz na volume... chyba jeszcze wcześnie na kupowanie...
Spójrz na volume... chyba jeszcze wcześnie na kupowanie...
JAPAN STOCKS: The Nikkei 225 Index opens down 1.42% at 8,874.52.
BOJ: From opening remarks by Governor Masaaki Shirakawa at branch managers' meeting: -- BOJ chief repeats: Overseas econ deeper into slowdown -- BOJ Shirakawa repeats: Must watch forex impact on Japan econ
BOJ: More from opening remarks by Governor Masaaki Shirakawa at branch managers' meeting: -- BOJ Shirakawa repeats: to continue monetary easing
BOJ Governor Shirakawa: Japan’s economic growth leveling off
Written by Ed Thomas
October 22, 2012 at 00:26 GMT
Japan’s economy likely to resume recovery after period of flat growth.
Overseas economies have moved somewhat deeper into deceleration phase.
Japan CPI likely to remain flat for time being.
Financial system stable as a whole.
BOJ pursuing powerful monetary easing.
Uncertainty over global economy remains high, must watch effect of forex moves on economy, prices.
Japan consumer spending is firm, capex in moderate upward trend.
BOJ must monitor impact of economy of European crisis.
USD/JPY trading on session highs at 79.30/32.
RTRS/BBG headlines
JAPAN COMMENT: Tatsushi Shikano, senior economist at Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co, says that Japan's exports are likely to struggle in the near-term, as demand in China and Europe has yet to show clear signs of a bottom-out. "Aside from cyclical factors, fall-out from disputes over the Senkaku islands is likely to add to downside risks in the near-term. This fall-out is also likely to curtail any recovery of shipments to China, even after the Chinese economy stopped deteriorating," he says. Shikano also notes a slowdown in growth pace of exports to the US. "But it is premature to judge that the recent slowdown in exports to the US will form a cyclical downtrend."
Jakaś draka się zaczyna?BBG:Moody’s EU banking agreement falls short
Written by Ed Thomas
October 22, 2012 at 01:43 GMT
Accord credit negative for weaker Europe sovereigns.
Nie, po prostu dla nich wszystko co nie jest bezpośrednim drukowaniem pieniędzy to zawsze będzie za mało.Stforex pisze:Jakaś draka się zaczyna?BBG:Moody’s EU banking agreement falls short
Written by Ed Thomas
October 22, 2012 at 01:43 GMT
Accord credit negative for weaker Europe sovereigns.
Nawet jak za kilka lat wszystko będzie już posprzątane i na dobrej drodze to i tak będzie za mało i będą gęgolić, że Europa zaraz się zawali a Euro nie ma prawa istnieć.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
DZień dobry,
Stforex kupowałeś Jenny ?
Nie wiem , czy to monetary easing BOJ, ale poszło całkiem przyjemnie do góry. Mam nadzieję, że się uda coś podkupić na dołku .
Ja przespałem moment za bardzo zachowawczo podchodziłem do tematu.
Stforex kupowałeś Jenny ?
Nie wiem , czy to monetary easing BOJ, ale poszło całkiem przyjemnie do góry. Mam nadzieję, że się uda coś podkupić na dołku .
Ja przespałem moment za bardzo zachowawczo podchodziłem do tematu.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2012, 08:31 przez _/_/Dariusz_/_/, łącznie zmieniany 1 raz.
Objective perspective, just businiess...
Today’s orderboard
Written by Pete Jackson
October 22, 2012 at 06:01 GMT
EUR/USD: Bids 1.3000/10 with sell stops below through 1.2990. Offers 1.3060/75 and 1.3090/00. More offers above at 1.3140/50 (1.3146- 38.2% fibo retracement of 1.4940- 1.2042, 1.3150 barrier)
GBP/USD: Bids 1.6000/10, stops through 1.5990, ahead of tech support at the 55 day MA at 1.5977. Offers 1.6055/65,1.6090/00 and 1.6135/45 (1.6142 50% fibo retracement of 1.6309/1.5976)
EUR/GBP: Tech level/ bids 0.8110/15 (0.8110- 200 day MA) and 0.8080/90 possible sell stops below ahead of bids 0.8060/70. Offers from 0.8140/50 ahead of barrier (0.8150), buy stops above through 0.8155. Tech res 0.8165/70 June highs, more offers 0.8190/00.
USD/JPY: Bids 79.30/50(200 day MA79.44) and 79.00/20, possible sell stops below ahead of bids 78.65/75 and further sell stops below. Offers 79.80.00, stops through barrier up at 80.00
EUR/JPY: Bids 103.40/50 sell stops below ahead of more bids 103.20/30 and 102.90/00, sell stops below. Offers 104.05/15 likely buy stops above. Tech res up at 104.75/80 (61.8% retracement of 111.44-94.12- 104.77)
AUD/JPY: Tech/bids 82.05/15 (200 day MA 82.14) and bids 81.80/90 sell stops through 81.80 and 81.40. Offers 82.40/50 likely buy stops above ahead of 82.90/00 (20/19 Sept highs)
AUD/USD: Offers 1.0335/45 (61.8% of 1.0443 – 1.0625-1.0145, 200 day MA 1.0245) and from 1.0380 through to 1.0410 (55 day MA 1.0382), buy stops above ahead of tech res/offers 1.0435/45 Bids 1.0300/10(100 day MA 1.0302) sell stops though 1.0300 and larger through 1.0280 ahead of stronger bids 1.0250/60 and previous falling trend line resistance, now support 1.0225/35
EUR/AUD: Bids 1.2580/90 and 1.2520/30. Offers 1.2640/50 and 1.2690/00
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić o co dokładnie chodzi z Fiscal Cliff, czytałem podstawy, ale tak bardziej po chłopsku, bez jezyka ekonomicznego.
Ja to widzę tak, że USA ma limity jeśli chodzi o deficyt budżetowy i jeśli go bardziej nadwyręży to z automatu (serii ustaw) będą musieli go redukować przez serię gwałtownych cięć wydatków. Coś jakby poduszka powietrzna
O to mniej więcej chodzi czy się mylę ?
Ja to widzę tak, że USA ma limity jeśli chodzi o deficyt budżetowy i jeśli go bardziej nadwyręży to z automatu (serii ustaw) będą musieli go redukować przez serię gwałtownych cięć wydatków. Coś jakby poduszka powietrzna

Objective perspective, just businiess...
-
Onlineniemiaszek
- Przyjaciel Forum
CFTC: EUR buying resumed; The other currency futures were sold
Hedge funds and other large traders made only small adjustments to their IMM currency futures positions during the week ending October 16. The data from the CFTC shows that the aggregate dollar short increased by USD 1.8 billion as a resumption of EURUSD buying which more than off-set small dollar buying againgst all the other IMM currencies.
Hedge funds and other large traders made only small adjustments to their IMM currency futures positions during the week ending October 16. The data from the CFTC shows that the aggregate dollar short increased by USD 1.8 billion as a resumption of EURUSD buying which more than off-set small dollar buying againgst all the other IMM currencies.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Pod tym pojęciem kryje się koniec rozmaitych pomysłów z przeszłości które albo zawieszały pewne podatki, albo je redukowały, albo dawały jakieś inne zwolnienia. Np. redukcja podatków od wynagrodzeń z ery Busha. Tak się składa, że wszystko ma się skończyć z końcem tego roku, a to spowoduje, że w następnym obciążenie podatkowe wzrosną przy jednoczesnym cięciu wydatków federalnych co może skutecznie powstrzymać dopiero co odbijającą gospodarkę._/_/Dariusz_/_/ pisze:Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić o co dokładnie chodzi z Fiscal Cliff, czytałem podstawy, ale tak bardziej po chłopsku, bez jezyka ekonomicznego.
http://bonds.about.com/od/Issues-in-the ... -Cliff.htm