Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

mike_05 pisze:
mike_05 pisze:
_/_/Dariusz_/_/ pisze:Aussie sie osłabia, mala okazja do luk na wieczór.

W Hiszpani wybory lokalne też pewnie wpłyną na notowania.
USDCHF zachęcająco na długą.
A taki ładny spodek sie rysował.... :(
@259 Bardzo dziękuję za wyjasnienie i link.

@Mike 05 Ja nie mam dzisiaj czasu na grę, wskoczyło mi tylko S na EUR USD na 700, ale zaraz zamkne, bo nie mam czasu niestety na obserwacje. TP zaplnaowalem na 30100.
Objective perspective, just businiess...

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

W tym tygodniu mamy parę istotnych wydarzeń:
US data and FOMC in focus

In the week ahead, top tier economic data is due out of the US with the key report being Friday’s advance GDP figures for 3Q. September new home sales on Wednesday and durable goods orders on Thursday are also notable releases. Growth is expected to pick up to a q/q annualized rate of 1.8% from the prior 1.3% as personal consumption is forecast to pick up to 2.0% from the prior 1.5%. Retail sales figures and confidence surveys are supportive of the view that US consumer activity increased in the third quarter. Though growth may be accelerating, a 1.8% print is still soft relative to historic growth rates. The implication is that Fed stimulus is likely to remain in place for some time as growth is required for sustained labor market improvements. Any surprises in the economic data is likely to see the dollar respond more the impact on the risk environment rather than Fed expectations. Therefore better than expected readings may see the dollar softer on improving sentiment while misses could see dollar gains amid risk aversion.

The FOMC also meets next week and we do not anticipate any changes to policy. With newly announced stimulus it is not likely that the Fed will make any adjustments without having time to monitor the impact. There may be fine tuning in the statement, however as we have seen from recent Fed speeches, members have different views on when stimulus should be adjusted based on labor market and price indicators. Therefore the FOMC is likely to be a nonevent as we anticipate the Fed to deliver no new measures and amid the ongoing internal discussion of what will trigger adjustments to the current QE3 program.
To było pisane w zeszły piątek więc "next week" to już jest "this week"
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

http://wpolityce.pl/artykuly/32615-to-n ... wrecz-deba

nic odkrywczego, ale przynajmniej allinone
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Kurde, RadioMaryja?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Mighty Baz pisze:http://wpolityce.pl/artykuly/32615-to-n ... wrecz-deba

nic odkrywczego, ale przynajmniej allinone
Wszytko będzie uciekać w szarą strefę, albo nie wykazywać dochodów przez sprzedaż z rajów podatkowych.
Podobnie było u nas ze strefami jak były podmioty powiązane, ale z rajów podatkowych nie da sie zabronic działalności.
Pod tym względem bym się nie martwił. Gorzej z nastrojami społecznymi i to nie tymi w Polsce.

Zdziwiła mnie w ostatnim tygodniu informacja, że Szwajcaria mobilizuje wojsko z obawy przed napływem emigrantów i możliwymi niepokojami społecznymi w krajach sąsiednich. Jadąc autostradą z Bazylei do Bern wzdłuż biegną linie kolejowe, którędy zazwyczaj jadą tiry na wagonach, ale ostatnio dużo wozów opancerzonych i czołgów a na drodze sporo wojskowych pojazdów, bardzo mnie to ździwiło przy ich neutralności .

EURUSD na order bookach brokerów widać było sporą przewagę shortów, przed tym uderzeniem pod 800 pewnie troche wymiotlo i zrobilo sie miejsce na dalsze spadki .

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

_/_/Dariusz_/_/ pisze:EURUSD na order bookach brokerów widać było sporą przewagę shortów, przed tym uderzeniem pod 800 pewnie troche wymiotlo i zrobilo sie miejsce na dalsze spadki .
A co powiesz na takie rozwiązanie? Trzy poprzednie się spełniły.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

mike_05 pisze:
_/_/Dariusz_/_/ pisze:EURUSD na order bookach brokerów widać było sporą przewagę shortów, przed tym uderzeniem pod 800 pewnie troche wymiotlo i zrobilo sie miejsce na dalsze spadki .
A co powiesz na takie rozwiązanie. Trzy poprzednie się spełniły?
U mnie identycznie to wygląda :564: i też na h1, cóż zobaczymy jak sie cen zachowa, czy pójdzie tą drogą .
Od dołu ma zdecydowanie więcej miejsca na najbliższe godziny.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Ludność chce krótkich?

Ludność się myli!

To jeszcze coś takiego, co dużo wcześniej pokazywało na W1:

http://forex-nawigator.biz/forum/pogadu ... ml#p518310

Także mój sentyment raczej UP.
A jak jeszcze nałożyć na to Pitchforka 1, 5, 11 październik, to kanał gotowy.
A z tego niedzielnego niby-spodka to jakoś poszło.

A Swiss nie taki znowu bezbronny,mimo, ze neutralny. Tu jeździłem na nartach:

Obrazek

Jak tam byłem, zastanawiałem sie, po co im na 2600m kruszarka do kamienia :) Po czasie się dowiedziałem, ze w tej górze jest zamontowane jedno z centrów opl.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2012, 22:04 przez mike_05, łącznie zmieniany 1 raz.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

¥ ma się słabo. I chyba będzie mieć bo jest powszechne oczekiwanie, że BoJ dorzuci następnie dziesiątki ichniejszych trylionów do pieca. Te 106 EURJPY wygląda coraz bardziej i bardziej…
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

mike_05 pisze:
A co powiesz na takie rozwiązanie? Trzy poprzednie się spełniły.
raczej lecimy w okolice3 1.2950, pamietajmy ze poziom 1.3060 historycznie jest punktem wybicia,
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Zablokowany