Pogaduchy przy porannej kawie
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
No tak, to trochę rozczarowało, ale już wtedy były podejrzenia o te dane, więc podchodzili do tego z lekką taką niesmiałością, a dzisiaj w końcu stanęli na wysokości zadnia i zadzwonili gdzie trzeba lub zadzwonił kto trzeba.
Macie ostatnie wieści kto na czele peletonu wyborczego w USA ???
Macie ostatnie wieści kto na czele peletonu wyborczego w USA ???
Objective perspective, just businiess...
Nie bardzo. Po debacie Romney był hop do przodu ale potem Obama dostał "prezenty" w postaci NFP i tych zeszłotygodniowych cudów na rynku pracy (które teraz właśnie wyblakły). Była jeszcze debata ich zagończyków ale mało mnie to interesowało.
Teraz Obama wyciąga następne działa: veto dla Republikańskiego planu zablokowania "katastrofy" fiskalnej (fiscal cliff - pod koniec roku wygasa cały zestaw rozmaitych ulg i zniżek podatkowych co traktowane jest jako cios w plecy ledwo dyszącej gospodarki) odblokowania jeżeli nie zgodzą się na jego janosikowe. A ja myślałem, że tylko Hollande na tym jeszcze jedzie..
Teraz Obama wyciąga następne działa: veto dla Republikańskiego planu zablokowania "katastrofy" fiskalnej (fiscal cliff - pod koniec roku wygasa cały zestaw rozmaitych ulg i zniżek podatkowych co traktowane jest jako cios w plecy ledwo dyszącej gospodarki) odblokowania jeżeli nie zgodzą się na jego janosikowe. A ja myślałem, że tylko Hollande na tym jeszcze jedzie..
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Już zaczynają rozwadniać raport :
Przed momentem njuz o gromdzących się ludziach w Atenach w ramach protestu przeciwko cięciom płac i emerytur.Jobless claims increased by 46,000 to 388,000 in the week ended Oct. 13 from a revised 342,000 the prior period that was the lowest since February 2008, Labor Department figures showed today in Washington. The median forecast of 49 economists surveyed by Bloomberg called for a rise in claims to 365,000.
The typical pattern of large increases in unadjusted claims at the start of the quarter seems to have shifted by a week in one state, causing the adjusted data to become volatile, a Labor Department spokesman said as the figures were released to the press. Through the ups and downs, the level of firings has been little changed, indicating that a lack of hiring is the main reason payrolls have failed to strengthen
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Widzę, że zaczeło się lekkie przyciskanie shortów EUR USD.
Jeśli byście byli w setupie, gdzie postawilibyście SL z shortów ???
Jeśli byście byli w setupie, gdzie postawilibyście SL z shortów ???
Nad ostatnim szczytem (1.3145) powinno być dobrze. Udało mi się złapać ładny pin na 1.3126 gdzie postawiłem shorta. Teraz tylko czekać 

- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Była bardzo ciekawa potyczka między Jo Baidenem i Paulem Rayanem(power point'em).259 pisze:Była jeszcze debata ich zagończyków ale mało mnie to interesowało.
..
Po deklasacji Obamy z poprzedniej debaty Baiden musiał stanąć na rzęsach żeby poprawić sondaże i tak też było.
Baiden mimo że opowiadał trochę dyrdymały o socialu i takie tam po prostu zagadał Rayana, a ten stał trochę bez wyrazu, ale miał o wiele lepszą argumentację, tylko dał się zakrzyczeć.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Ja spróbuję coś połapać dopiero za chwilę jak podjadą pod max dzisiejszy .
Oczywiście w mikrolotach bo to sesja amerykańska nie moja bajka.
Oczywiście w mikrolotach bo to sesja amerykańska nie moja bajka.
W zasadzie to lepsze Lo świeczki dzisiejszego maxa 3124 TF1. (Zależy u jakiego broka, może by inny)Freddie pisze:Nad ostatnim szczytem (1.3145) powinno być dobrze. Udało mi się złapać ładny pin na 1.3126 gdzie postawiłem shorta. Teraz tylko czekać
(hmm..., sam jestem ciekaw, czy to mądre?

Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
BDW
nie wiem, czy mnie nie wywalicie z wątka, ale coś zapodam, trudno.
Odpaliłem wczoraj na tej samej platformie tego samego robota, coś ala-scalper. Od 19-tej jeden zarobił... 137$, drugi 45$. Pierwsza platforma pracuje na 22!!! wykresach, druga na 11-tu.
Oglądając to dzisiaj, taka myśl mi przyszła na metodę. Po 24 godzinach zamknąć wszystkie pracujące pozycje i zacząć od nowa (reset). W chwili obecnej DD bieżące jest na 1- 33$, 2-28$. Gdyby taka proporcja się utrzymywała w miarę regularnie. Niezłe zabezpieczenie przed jakąś zwałką.
Co myślicie?
nie wiem, czy mnie nie wywalicie z wątka, ale coś zapodam, trudno.
Odpaliłem wczoraj na tej samej platformie tego samego robota, coś ala-scalper. Od 19-tej jeden zarobił... 137$, drugi 45$. Pierwsza platforma pracuje na 22!!! wykresach, druga na 11-tu.
Oglądając to dzisiaj, taka myśl mi przyszła na metodę. Po 24 godzinach zamknąć wszystkie pracujące pozycje i zacząć od nowa (reset). W chwili obecnej DD bieżące jest na 1- 33$, 2-28$. Gdyby taka proporcja się utrzymywała w miarę regularnie. Niezłe zabezpieczenie przed jakąś zwałką.
Co myślicie?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.