Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

No tak, to trochę rozczarowało, ale już wtedy były podejrzenia o te dane, więc podchodzili do tego z lekką taką niesmiałością, a dzisiaj w końcu stanęli na wysokości zadnia i zadzwonili gdzie trzeba lub zadzwonił kto trzeba.

Macie ostatnie wieści kto na czele peletonu wyborczego w USA ???
Objective perspective, just businiess...

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Nie bardzo. Po debacie Romney był hop do przodu ale potem Obama dostał "prezenty" w postaci NFP i tych zeszłotygodniowych cudów na rynku pracy (które teraz właśnie wyblakły). Była jeszcze debata ich zagończyków ale mało mnie to interesowało.
Teraz Obama wyciąga następne działa: veto dla Republikańskiego planu zablokowania "katastrofy" fiskalnej (fiscal cliff - pod koniec roku wygasa cały zestaw rozmaitych ulg i zniżek podatkowych co traktowane jest jako cios w plecy ledwo dyszącej gospodarki) odblokowania jeżeli nie zgodzą się na jego janosikowe. A ja myślałem, że tylko Hollande na tym jeszcze jedzie..
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Już zaczynają rozwadniać raport :
Jobless claims increased by 46,000 to 388,000 in the week ended Oct. 13 from a revised 342,000 the prior period that was the lowest since February 2008, Labor Department figures showed today in Washington. The median forecast of 49 economists surveyed by Bloomberg called for a rise in claims to 365,000.

The typical pattern of large increases in unadjusted claims at the start of the quarter seems to have shifted by a week in one state, causing the adjusted data to become volatile, a Labor Department spokesman said as the figures were released to the press. Through the ups and downs, the level of firings has been little changed, indicating that a lack of hiring is the main reason payrolls have failed to strengthen
Przed momentem njuz o gromdzących się ludziach w Atenach w ramach protestu przeciwko cięciom płac i emerytur.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Widzę, że zaczeło się lekkie przyciskanie shortów EUR USD.

Jeśli byście byli w setupie, gdzie postawilibyście SL z shortów ???

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

1,3140
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Nad ostatnim szczytem (1.3145) powinno być dobrze. Udało mi się złapać ładny pin na 1.3126 gdzie postawiłem shorta. Teraz tylko czekać ;)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

259 pisze:Była jeszcze debata ich zagończyków ale mało mnie to interesowało.
..
Była bardzo ciekawa potyczka między Jo Baidenem i Paulem Rayanem(power point'em).
Po deklasacji Obamy z poprzedniej debaty Baiden musiał stanąć na rzęsach żeby poprawić sondaże i tak też było.

Baiden mimo że opowiadał trochę dyrdymały o socialu i takie tam po prostu zagadał Rayana, a ten stał trochę bez wyrazu, ale miał o wiele lepszą argumentację, tylko dał się zakrzyczeć.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Ja spróbuję coś połapać dopiero za chwilę jak podjadą pod max dzisiejszy .

Oczywiście w mikrolotach bo to sesja amerykańska nie moja bajka.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Freddie pisze:Nad ostatnim szczytem (1.3145) powinno być dobrze. Udało mi się złapać ładny pin na 1.3126 gdzie postawiłem shorta. Teraz tylko czekać ;)
W zasadzie to lepsze Lo świeczki dzisiejszego maxa 3124 TF1. (Zależy u jakiego broka, może by inny)

(hmm..., sam jestem ciekaw, czy to mądre? :d )

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

BDW
nie wiem, czy mnie nie wywalicie z wątka, ale coś zapodam, trudno.
Odpaliłem wczoraj na tej samej platformie tego samego robota, coś ala-scalper. Od 19-tej jeden zarobił... 137$, drugi 45$. Pierwsza platforma pracuje na 22!!! wykresach, druga na 11-tu.
Oglądając to dzisiaj, taka myśl mi przyszła na metodę. Po 24 godzinach zamknąć wszystkie pracujące pozycje i zacząć od nowa (reset). W chwili obecnej DD bieżące jest na 1- 33$, 2-28$. Gdyby taka proporcja się utrzymywała w miarę regularnie. Niezłe zabezpieczenie przed jakąś zwałką.
Co myślicie?

Zablokowany