BossaFX - III edycja konkursu

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
ODPOWIEDZ

Czy weźmiesz udział w konkursie Bossa?

tak - wiem,że wygram..widze te wywiady ze mną..flesze
22
25%
tak - wierze,że wygram..
4
5%
tak - wiem,że nie wygram (konkurs jest ustawiony)
4
5%
tak - będę grał spokojnie po swojemu
14
16%
tak - tylko dla ksiązki
7
8%
nie - wierze,że mam szansę wygrać
1
1%
nie - wiem,że nie wygram
6
7%
nie - nie mam na depo
16
18%
nie - nie bo i tak zostane dostawca płynności
13
15%

Liczba głosów: 87

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Re: BossaFX - III edycja konkursu

Post autor: mah1y »

s_zadora prosze nie robic ze mnie debila w swoich wywodach bo ja nigdzie nie napisalem ze ktokolwiek sprzedaje gotowe recepty, a juz tym bardziej broker MM.

zastanawia mnie tylko jak wyglada takie szkolenie bo nigdy nie bylem, a ciekowsc to cecha ludzka.
prosze tez nie ukrywac ze jest wam na reke jesli duzo osob jednak straci swoj depozyt, poniewaz przejdzie on do waszej kieszeni.

pozdrawiam

David_Plavko
Gaduła
Gaduła

Post autor: David_Plavko »

Drugi dzień konkursu, cicho w temacie, nikt się nie chwali wynikami, zaczynam się bać o was ;) Dla mnie niespodzianką jest wynik jednego z VIPów oscylujący aktualnie w okolicach - 42 % . Ciekawe czy pozycja już zamknięta czy gracz będzie starał się wyczekać na korektę.

Swoją drogą dlaczego zabrakło możliwości oglądania wyników w formie wykresów ?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: s_zadora »

Generalnie trzeba powiedzieć, że pierwsze dni w tym roku mijają dość spokojnie, jeśli wziąć pod uwagę osiągane stopy zwrotu, o czym można poczytać w komentarzu rankingowym. Pierwszy dzień w II edycji (2011r.) zakończył się zwrotem ponad 160%, teraz to było około 3 razy mniej.
I gwarantuję że nie jest to związane z kilkugodzinnymi przerwami w notowaniach i możliwości składania zleceń, które dało się dziś rano zaobserwować na wszystkich rodzimych ECN/STP. Nawiasem mówiąc potwierdziła się teza, że źródło płynności w tych ECN istotnie jest wspólne, gorzej że bywa awaryjne i brakuje prostego back-upu.
Wracając do konkursu - wykresy historyczne kapitału i stóp zwrotu pojawią się już wkrótce, na razie ta historia jest zbyt krótka.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

overall

Post autor: overall »

Noo pan Filip pozamiatal, 12 tys w 2 dni :) za to spore rozczarowanie ze strony MSZ, obsowa o 50% to jednak sporo :/ zobaczymy dalej, za to ekipa z GPW chyba zapomniala, ze konkurs trwa tylko 5 tygodni :P (ja wiem, ze nie walcza o nagrody ale mimo wszystko :) )

optimus128
Gaduła
Gaduła

Post autor: optimus128 »

Parkiet gra ostrożnie bo jakby zakończyli konkurs z dużą stratą to byłby dla nich spory wstyd, więc wolą nie ryzykować czemu osobiście się nie dziwię.

Ja wchodzę jutro do gry.

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Post autor: mdmainside »

Na moje oko rankingi są ograniczone , fajnie by było gdyby widoczna była przynajmniej pierwsza 100-a uczestników :)

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

mdmainside pisze:Na moje oko rankingi są ograniczone , fajnie by było gdyby widoczna była przynajmniej pierwsza 100-a uczestników
To ja tylko podpowiem, że jak chcemy zobaczyć jak innemu uczestnikowi się wiedzie, to można wpisać jego nick w pole "Szukaj uczestnika" i wszystko stanie się jasne.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Post autor: mdmainside »

s_zadora pisze:
mdmainside pisze:Na moje oko rankingi są ograniczone , fajnie by było gdyby widoczna była przynajmniej pierwsza 100-a uczestników
To ja tylko podpowiem, że jak chcemy zobaczyć jak innemu uczestnikowi się wiedzie, to można wpisać jego nick w pole "Szukaj uczestnika" i wszystko stanie się jasne.

To akurat wiem , miałem na myśli ogólny zarys rankingu :)

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

overall pisze:Noo pan Filip pozamiatal, 12 tys w 2 dni
optimus128 pisze:Parkiet gra ostrożnie bo jakby zakończyli konkurs z dużą stratą to byłby dla nich spory wstyd, więc wolą nie ryzykować
Zwracam uwagę że praktycznie na bieżąco (przynajmniej w przypadku p. Filipa) można śledzić pomysły na handel stosowane przez Mistrzów Rynku. Ich komentarze są wrzucane przez nich samych, także nie ma ustalonego harmonogramu. Ponieważ Filip "zamiata" dalej i dość szczegółowo opisuje jak to robić - polecam sekcję "Komentarze Mistrzów" na http://forex.bossafx.pl
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Philips

Post autor: Philips »

Panie Sebastianie

Czy w sytuacji gdy chcę dostać jedynie książkę za udział w konkursie a nie dokonam żadnej transakcji na forexie to dostanę Pita w 2013 za 2012?. Powtarzam Nie dokonam żadnej transakcji.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ