BossaFX - III edycja konkursu
Re: BossaFX - III edycja konkursu
s_zadora prosze nie robic ze mnie debila w swoich wywodach bo ja nigdzie nie napisalem ze ktokolwiek sprzedaje gotowe recepty, a juz tym bardziej broker MM.
zastanawia mnie tylko jak wyglada takie szkolenie bo nigdy nie bylem, a ciekowsc to cecha ludzka.
prosze tez nie ukrywac ze jest wam na reke jesli duzo osob jednak straci swoj depozyt, poniewaz przejdzie on do waszej kieszeni.
pozdrawiam
zastanawia mnie tylko jak wyglada takie szkolenie bo nigdy nie bylem, a ciekowsc to cecha ludzka.
prosze tez nie ukrywac ze jest wam na reke jesli duzo osob jednak straci swoj depozyt, poniewaz przejdzie on do waszej kieszeni.
pozdrawiam
-
- Gaduła
Drugi dzień konkursu, cicho w temacie, nikt się nie chwali wynikami, zaczynam się bać o was
Dla mnie niespodzianką jest wynik jednego z VIPów oscylujący aktualnie w okolicach - 42 % . Ciekawe czy pozycja już zamknięta czy gracz będzie starał się wyczekać na korektę.
Swoją drogą dlaczego zabrakło możliwości oglądania wyników w formie wykresów ?

Swoją drogą dlaczego zabrakło możliwości oglądania wyników w formie wykresów ?
Generalnie trzeba powiedzieć, że pierwsze dni w tym roku mijają dość spokojnie, jeśli wziąć pod uwagę osiągane stopy zwrotu, o czym można poczytać w komentarzu rankingowym. Pierwszy dzień w II edycji (2011r.) zakończył się zwrotem ponad 160%, teraz to było około 3 razy mniej.
I gwarantuję że nie jest to związane z kilkugodzinnymi przerwami w notowaniach i możliwości składania zleceń, które dało się dziś rano zaobserwować na wszystkich rodzimych ECN/STP. Nawiasem mówiąc potwierdziła się teza, że źródło płynności w tych ECN istotnie jest wspólne, gorzej że bywa awaryjne i brakuje prostego back-upu.
Wracając do konkursu - wykresy historyczne kapitału i stóp zwrotu pojawią się już wkrótce, na razie ta historia jest zbyt krótka.
I gwarantuję że nie jest to związane z kilkugodzinnymi przerwami w notowaniach i możliwości składania zleceń, które dało się dziś rano zaobserwować na wszystkich rodzimych ECN/STP. Nawiasem mówiąc potwierdziła się teza, że źródło płynności w tych ECN istotnie jest wspólne, gorzej że bywa awaryjne i brakuje prostego back-upu.
Wracając do konkursu - wykresy historyczne kapitału i stóp zwrotu pojawią się już wkrótce, na razie ta historia jest zbyt krótka.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Noo pan Filip pozamiatal, 12 tys w 2 dni
za to spore rozczarowanie ze strony MSZ, obsowa o 50% to jednak sporo
zobaczymy dalej, za to ekipa z GPW chyba zapomniala, ze konkurs trwa tylko 5 tygodni
(ja wiem, ze nie walcza o nagrody ale mimo wszystko
)

-
- Gaduła
Parkiet gra ostrożnie bo jakby zakończyli konkurs z dużą stratą to byłby dla nich spory wstyd, więc wolą nie ryzykować czemu osobiście się nie dziwię.
Ja wchodzę jutro do gry.
Ja wchodzę jutro do gry.
- mdmainside
- Gaduła
Na moje oko rankingi są ograniczone , fajnie by było gdyby widoczna była przynajmniej pierwsza 100-a uczestników 

To ja tylko podpowiem, że jak chcemy zobaczyć jak innemu uczestnikowi się wiedzie, to można wpisać jego nick w pole "Szukaj uczestnika" i wszystko stanie się jasne.mdmainside pisze:Na moje oko rankingi są ograniczone , fajnie by było gdyby widoczna była przynajmniej pierwsza 100-a uczestników
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
- mdmainside
- Gaduła
s_zadora pisze:To ja tylko podpowiem, że jak chcemy zobaczyć jak innemu uczestnikowi się wiedzie, to można wpisać jego nick w pole "Szukaj uczestnika" i wszystko stanie się jasne.mdmainside pisze:Na moje oko rankingi są ograniczone , fajnie by było gdyby widoczna była przynajmniej pierwsza 100-a uczestników
To akurat wiem , miałem na myśli ogólny zarys rankingu

overall pisze:Noo pan Filip pozamiatal, 12 tys w 2 dni
Zwracam uwagę że praktycznie na bieżąco (przynajmniej w przypadku p. Filipa) można śledzić pomysły na handel stosowane przez Mistrzów Rynku. Ich komentarze są wrzucane przez nich samych, także nie ma ustalonego harmonogramu. Ponieważ Filip "zamiata" dalej i dość szczegółowo opisuje jak to robić - polecam sekcję "Komentarze Mistrzów" na http://forex.bossafx.ploptimus128 pisze:Parkiet gra ostrożnie bo jakby zakończyli konkurs z dużą stratą to byłby dla nich spory wstyd, więc wolą nie ryzykować
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Panie Sebastianie
Czy w sytuacji gdy chcę dostać jedynie książkę za udział w konkursie a nie dokonam żadnej transakcji na forexie to dostanę Pita w 2013 za 2012?. Powtarzam Nie dokonam żadnej transakcji.
Pozdrawiam
Czy w sytuacji gdy chcę dostać jedynie książkę za udział w konkursie a nie dokonam żadnej transakcji na forexie to dostanę Pita w 2013 za 2012?. Powtarzam Nie dokonam żadnej transakcji.
Pozdrawiam