AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: zz »

Gitman pisze:
Mam dylemat i waham się pomiedzy Alior Traderem a Inwestorem Online Fx BZ WBK. Staram się sam zbierac plusy i minusy obu brokerow ale wolalbym żeby w wyborze pomógł mi ktos kto ma juz doświadczenie na kontach real u obu. U Aliora Podoba mi się platforma-jej obsługa, intuicyjność, czytelność i typy zawieranych transakcji, chociaż jest niestabilna co może jest wynikiem bardziej serwerów niż samej platformy... W BZ czuć tą "solidność" w obsludze klienta ale MT4 jest już wg dinozaurem i w ogóle mi nie podpasował. Najbardziej bym chciał żeby WBk mial taką platforme jak cTrader, wytedy nie mialbym już wątpliwościw wyborze, ale FxPro sa zarejestrowani w Cyprze no i minimalny depozyt to u nich 1000 USD a ja mam zamiar zainwestować 1000 zł co jest możliwe w Aliorze i WBK.
ze

Masz od paru dni jeszcze BRE Bank.//Jeżeli chodzi o rynek międzybankowy to mam bardzo dobre doświadczenia z tym bankiem.///
Co do cTrader zgadzam się z Tobą pod warunkiem że byłoby tam bezpośrednio podłączonych z 15-50 banków dostarczających płynność na transakcjach FX SPOT...
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Gitman
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gitman »

No no, jak grzyby po deszczu wyskakuja nowi bankowi brokerzy ECN. BRE Bank... mają MT4 :? i dośc wysokie prowizje :? .
Widoać że NOWI nie ryzykuja i nie inwestuja w inne/nowe platformy tylko stary sprawdzony Meta Trader 4 , juz nawet 5 nie chcą dać. Aliorze!!! Stabilności!!!! :x

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Gitman pisze:No no, jak grzyby po deszczu wyskakuja nowi bankowi brokerzy ECN. BRE Bank... mają MT4 :? i dośc wysokie prowizje :? .
Widoać że NOWI nie ryzykuja i nie inwestuja w inne/nowe platformy tylko stary sprawdzony Meta Trader 4 , juz nawet 5 nie chcą dać. Aliorze!!! Stabilności!!!! :x
Nie porównuj demo Alior Tradera do reala. Załóż konto real i sam sprawdź jak to wygląda na realu. Kasy od razu wpłacać nie musisz. Jak Ci będzie odpowiadać to wtedy zrobisz przelew.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Gitman pisze: Najbardziej bym chciał żeby WBk mial taką platforme jak cTrader, wytedy nie mialbym już wątpliwościw wyborze, ale FxPro sa zarejestrowani w Cyprze no i minimalny depozyt to u nich 1000 USD a ja mam zamiar zainwestować 1000 zł co jest możliwe w Aliorze i WBK.
Z 1000 zł to szukaj platformy gdzie możesz otworzyć pozycje od 0.01 lota- więc z wymienionych brokerów odpadają chyba wszyscy :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Doniek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Doniek »

Zostaje mu BossaFx bez hedgu :lol:
Jeśli chcesz uniknąć krytyki nic nie mów, nic nie rób, bądź nikim...

Gitman
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gitman »

Zarówno Alior jak i BZ pozwalają na o,1 lota i na hedging.. Tak własnie gram na demie. Mam jedynie do wykorzystania 2 transakcje po 0,1 albo jedna 0,2.

aliorr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: aliorr »

Mam też spore zastrzeżenie do częstego zawieszania sie platformy , jak tez zbyt długich chwilami czasów otwierania i zmykania pozycji . Ale muszę przyznać ,że może zbyt wolno ale jednak zauważam stałą poprawę jakości platformy. Natomiast miło mnie zaskoczyło rozpatrywanie reklamacji , szczerze mówiąc nie liczyłem na pozytywny odzew toteż miłym zaskoczeniem było pozytywne rozwiązanie i wpływ na konto sporej kwoty jak dla mnie, bo prawie 10k zł.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

aliorr pisze:Mam też spore zastrzeżenie do częstego zawieszania sie platformy , jak tez zbyt długich chwilami czasów otwierania i zmykania pozycji . Ale muszę przyznać ,że może zbyt wolno ale jednak zauważam stałą poprawę jakości platformy. Natomiast miło mnie zaskoczyło rozpatrywanie reklamacji , szczerze mówiąc nie liczyłem na pozytywny odzew toteż miłym zaskoczeniem było pozytywne rozwiązanie i wpływ na konto sporej kwoty jak dla mnie, bo prawie 10k zł.
Dokładnie tak,dlatego powinniśmy walczyć aby było jak najwięcej takich banków w Polsce// czy biur bankowych///
To znacznie ułatwi życie inwestorom w Polsce.
Z doświadczenia wiem że Banki regulowane nie pozwolą sobie na żadne kanty,mają co chwilę wewnętrzną kontrolę.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Od września można zkładania konto Alior Trader przez internet, jednak trzeba być już klientem Alior Banku: http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/cent ... ynku-FOREX

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

pytanko, czy aplikacją OneClick jestem w stanie zamknąć z palca część pozycji ? np mam otwarte 1.34 lota i chce w danym momencie zamknac z palca 0.79 lota.

sorki , nie ten wątek mial byc :) chodzilo mi o LMAX...MARCHEW wiesz moze? bo wiem ze testujesz
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

ODPOWIEDZ