AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
buchcik pisze:
MaRCHeW pisze: PS. Jeżeli robiłeś aktualizację platformy to czasami takie problemy mogą występować. Wtedy najlepiej odinstalować platformę, wykasować wszystkie katalogi domowe platformy Alior Trader 2 i zainstalować od nowa platformę. W większości przypadków to pomaga.
Dziwi mnie jedna rzecz, od początku z Alior Traderem jest TEN SAM problem przy wszelkich aktualizacjach, czyli ZALECENIE usunięcia wszystkich katalogów domowych platformy. Czy tak wielkim problemem jest dodanie do instalatora checkbox'a 'usuń wszystkie katalogi poprzedniej instalacji' żeby nie trzeba było robić tego ręcznie (i powtarzać o tym wciąż na forum) ?
A bybłbyś zadowolony gdyby instalator usunął Ci Twoje indicatory?
Gdy zostanie włączony moduł autotradingu w Alior Traderze, taka sama sytuacja może być ze scryptami i EA.
To są katalogi domowe użytkowników i oni powinni decydować czy trzeba coś z nich usunąć czy też nie.
Dużo osób kilka "Dalej" bez czytania informacji zawartych w oknie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

aliorr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: aliorr »

Jakie są kryteria zamykania pozycji gdy saldo rachunku osiągnie poziom stop out , konkretnie jaka pozycja jest automatycznie zamykana . Chodzi mi o to czy jest zamykana pozycja najbardziej stratna , czy też pozycja posiadająca największy profit dodatni.

renesis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: renesis »

Witam. Niedawno kupiłem nowego laptopa (win7 64)i przy uruchamianiu trader demo pojawia mi się taki komunikat "Nieprawidłowy identyfikator URI" dalej już nic nie moge zrobić. Szukłem pomocy i jedyne co znalazłem to sugestie zainstalowania net framework 3.5, niestety to nie pomogło.
Na innym laptopie nigdy nie wystąpił taki problem a grałem na nim na demie od ponad 6 miesięcy.
Prosze o pomoc bo kompletnie nie wiem co zrobić

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
renesis pisze:Witam. Niedawno kupiłem nowego laptopa (win7 64)i przy uruchamianiu trader demo pojawia mi się taki komunikat "Nieprawidłowy identyfikator URI" dalej już nic nie moge zrobić. Szukłem pomocy i jedyne co znalazłem to sugestie zainstalowania net framework 3.5, niestety to nie pomogło.
Na innym laptopie nigdy nie wystąpił taki problem a grałem na nim na demie od ponad 6 miesięcy.
Prosze o pomoc bo kompletnie nie wiem co zrobić
Looknij na załączonego screena.
Pamiętaj o zaznaczeniu opcji "Bezpieczne".

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

MaRCHeW pisze:Witam.
buchcik pisze:
MaRCHeW pisze: PS. Jeżeli robiłeś aktualizację platformy to czasami takie problemy mogą występować. Wtedy najlepiej odinstalować platformę, wykasować wszystkie katalogi domowe platformy Alior Trader 2 i zainstalować od nowa platformę. W większości przypadków to pomaga.
Dziwi mnie jedna rzecz, od początku z Alior Traderem jest TEN SAM problem przy wszelkich aktualizacjach, czyli ZALECENIE usunięcia wszystkich katalogów domowych platformy. Czy tak wielkim problemem jest dodanie do instalatora checkbox'a 'usuń wszystkie katalogi poprzedniej instalacji' żeby nie trzeba było robić tego ręcznie (i powtarzać o tym wciąż na forum) ?
A bybłbyś zadowolony gdyby instalator usunął Ci Twoje indicatory?
Gdy zostanie włączony moduł autotradingu w Alior Traderze, taka sama sytuacja może być ze scryptami i EA.
To są katalogi domowe użytkowników i oni powinni decydować czy trzeba coś z nich usunąć czy też nie.
Dużo osób kilka "Dalej" bez czytania informacji zawartych w oknie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dlatego napisałem CHECKBOX, który dla "nieczytatych" może być domyślnie nie zaznaczony i wówczas "klikacze" nie odczują różnicy (a potem znowu będą pisać na forum że im nie działa), a zainteresowani sobie zaznaczą checkboxa i od razu zrobi się wszystko samo. Starzy wyjadacze Aliora i tak wiedzą, że przed każdą aktualizacją trzeba swoje "zabawki" pozbierać z katalogów bo i tak trzeba je (katalogi) wywalić żeby działało, więc raczej nie widzę obawy o indicatory :)
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
buchcik pisze:Dlatego napisałem CHECKBOX, który dla "nieczytatych" może być domyślnie nie zaznaczony i wówczas "klikacze" nie odczują różnicy (a potem znowu będą pisać na forum że im nie działa), a zainteresowani sobie zaznaczą checkboxa i od razu zrobi się wszystko samo. Starzy wyjadacze Aliora i tak wiedzą, że przed każdą aktualizacją trzeba swoje "zabawki" pozbierać z katalogów bo i tak trzeba je (katalogi) wywalić żeby działało, więc raczej nie widzę obawy o indicatory :)
Przekażę sugestię do PFSoftu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Tomasz88
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Tomasz88 »

Witam,

czy zlecenie Tr. Stop Price na platformie real jest tym czym było zwykłe zlecenie kupna/sprzedaży + SL określony w pipsach? Przy zwykłym zleceniu widzę, że SL należy ustawiać za każdym razem jako wartość (przykładowo 1,29566) a nie liczony w pipsach (przykładowo 0,00300).
Czy powyższe rozumowanie jest prawidłowe?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witam,
aliorr pisze:Jakie są kryteria zamykania pozycji gdy saldo rachunku osiągnie poziom stop out , konkretnie jaka pozycja jest automatycznie zamykana . Chodzi mi o to czy jest zamykana pozycja najbardziej stratna , czy też pozycja posiadająca największy profit dodatni.
Zamykana jest pozycja, która została otwarta jako pierwsza. Nie ma znaczenia czy jest ona stratna, czy zyskowna.
Tomasz88 pisze:Witam,

czy zlecenie Tr. Stop Price na platformie real jest tym czym było zwykłe zlecenie kupna/sprzedaży + SL określony w pipsach? Przy zwykłym zleceniu widzę, że SL należy ustawiać za każdym razem jako wartość (przykładowo 1,29566) a nie liczony w pipsach (przykładowo 0,00300).
Zlecenie SL można ustawić zarówno w pipsach (dystans) jak i w konkretnej wartości. W tym celu należy wybrać z górnej wstęgi: Środowisko / Ustawienia / Domyślne / Pokaż SL/TP jako wartości lub dystans. Zlecenie trailing stop zamykające siłą rzeczy musi być prezentowane jako dystans (zlecenie będzie podążać za ceną w jednym kierunku). Można je aktywować przez button TR po wyborze zlecenie Stop Loss.
Alior Trader pozwala również na zlecenie Trailing Stop otwierające. Zlecenie to można wybrać w panelu Złóż Zlecenie z listy rozwijalnej "Typ" (Market/Limit/Stop/Tr.Stop/OCO). Mechanizm działania Tr. Stop otwierającego jest następujący: np. składamy zlecenie otwierające Trailing Stop kupna z dystansem 35 pipsów od ceny bieżącej. Jeżeli kurs będzie podążał w trendzie spadkowym, linia zlecenia otwierającego Trailing Stop będzie podążać za kursem w stałej odległości. W przypadku, gdy kurs danego instrumentu zawróci od dołka cenowego o 35 pipsów, zlecenie kupna zostanie wykonane.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Tomasz88 pisze:Witam,

Tr. Stop to Trailing Stop, czyli przesuwa cenę i SL o określoną wartość.

Co do ustawień SL i TP to looknij na załączonego screena.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tomasz88
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Tomasz88 »

Dzięki za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ