AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

aliorr a jaki problem reklamowałes ?
Success lies on the far side of failure

fajfas3
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fajfas3 »

A jest jakaś szansa na uzyskanie efektu magnesu na platformie podczas rysowania? Chodzi mi o opcję automatycznego przyciągania linii do załóżmy końców świec. Dzięki za odpowiedź.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
fajfas3 pisze:A jest jakaś szansa na uzyskanie efektu magnesu na platformie podczas rysowania? Chodzi mi o opcję automatycznego przyciągania linii do załóżmy końców świec. Dzięki za odpowiedź.
We właściwościach narzędzia możesz wybrać co Ci pasuje. Looknij na screena.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Highlander
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Highlander »

W porównaniu do MT4 platforma bardzo mi się nie podoba.
Mam otwarte 4 wykresy z róznymi instrumentami i przy chwilowym zaniku połączenia internetowego i ponownym połączeniu automatycznie wszystkie wykresy zmieniają się na CHF/PLN, albo ostatnio jeden na GBP/NZD :evil:
Ponadto zjada 20KB/sek transferu, nawet jak się wywali listę obserwowanych instrumentów.

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

Czy to prawda, ze kapital inwestycyjny w allior traderze zarabia non stop bez przerwy, to znaczy, jezeli nie ma sie otwartej pozycji, tylko na rachunku jest wolna gotowka do inwestycji pod depozyt to jest jakis male oprocentowanie tych pieniedzy?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witam,
kuchara23 pisze:Czy to prawda, ze kapital inwestycyjny w allior traderze zarabia non stop bez przerwy, to znaczy, jezeli nie ma sie otwartej pozycji, tylko na rachunku jest wolna gotowka do inwestycji pod depozyt to jest jakis male oprocentowanie tych pieniedzy?
W Alior Trader nie ma oprocentowania środków na rachunku. Jeżeli Klient nie ma otwartych pozycji, a posiada rachunek ROR w Alior Banku, może natychmiastowo przelać środki na rachunek ROR i będą one pracowały na lokacie nocnej.

Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Highlander pisze:W porównaniu do MT4 platforma bardzo mi się nie podoba.
Mam otwarte 4 wykresy z róznymi instrumentami i przy chwilowym zaniku połączenia internetowego i ponownym połączeniu automatycznie wszystkie wykresy zmieniają się na CHF/PLN, albo ostatnio jeden na GBP/NZD :evil:
Ponadto zjada 20KB/sek transferu, nawet jak się wywali listę obserwowanych instrumentów.
Używasz platformy demo czy real?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Highlander
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Highlander »

MaRCHeW pisze:Witam.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Real,

pozdrawiam,
Adam

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Highlander pisze:
MaRCHeW pisze:Witam.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Real,

pozdrawiam,
Adam
Możesz podesłać mi na adres karol.marchewka@pfsoft.com swój pulpit/pulpity i plik Program.ini z katalogu instalacyjnego Alior Trader 2?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

PS. Jeżeli robiłeś aktualizację platformy to czasami takie problemy mogą występować. Wtedy najlepiej odinstalować platformę, wykasować wszystkie katalogi domowe platformy Alior Trader 2 i zainstalować od nowa platformę. W większości przypadków to pomaga.

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

MaRCHeW pisze: PS. Jeżeli robiłeś aktualizację platformy to czasami takie problemy mogą występować. Wtedy najlepiej odinstalować platformę, wykasować wszystkie katalogi domowe platformy Alior Trader 2 i zainstalować od nowa platformę. W większości przypadków to pomaga.
Dziwi mnie jedna rzecz, od początku z Alior Traderem jest TEN SAM problem przy wszelkich aktualizacjach, czyli ZALECENIE usunięcia wszystkich katalogów domowych platformy. Czy tak wielkim problemem jest dodanie do instalatora checkbox'a 'usuń wszystkie katalogi poprzedniej instalacji' żeby nie trzeba było robić tego ręcznie (i powtarzać o tym wciąż na forum) ?
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

ODPOWIEDZ