AliorTrader - ECN.
Re: AliorTrader - ECN.
A jest jakaś szansa na uzyskanie efektu magnesu na platformie podczas rysowania? Chodzi mi o opcję automatycznego przyciągania linii do załóżmy końców świec. Dzięki za odpowiedź.
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
We właściwościach narzędzia możesz wybrać co Ci pasuje. Looknij na screena.fajfas3 pisze:A jest jakaś szansa na uzyskanie efektu magnesu na platformie podczas rysowania? Chodzi mi o opcję automatycznego przyciągania linii do załóżmy końców świec. Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Bywalec
W porównaniu do MT4 platforma bardzo mi się nie podoba.
Mam otwarte 4 wykresy z róznymi instrumentami i przy chwilowym zaniku połączenia internetowego i ponownym połączeniu automatycznie wszystkie wykresy zmieniają się na CHF/PLN, albo ostatnio jeden na GBP/NZD
Ponadto zjada 20KB/sek transferu, nawet jak się wywali listę obserwowanych instrumentów.
Mam otwarte 4 wykresy z róznymi instrumentami i przy chwilowym zaniku połączenia internetowego i ponownym połączeniu automatycznie wszystkie wykresy zmieniają się na CHF/PLN, albo ostatnio jeden na GBP/NZD

Ponadto zjada 20KB/sek transferu, nawet jak się wywali listę obserwowanych instrumentów.
Czy to prawda, ze kapital inwestycyjny w allior traderze zarabia non stop bez przerwy, to znaczy, jezeli nie ma sie otwartej pozycji, tylko na rachunku jest wolna gotowka do inwestycji pod depozyt to jest jakis male oprocentowanie tych pieniedzy?
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witam,
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
W Alior Trader nie ma oprocentowania środków na rachunku. Jeżeli Klient nie ma otwartych pozycji, a posiada rachunek ROR w Alior Banku, może natychmiastowo przelać środki na rachunek ROR i będą one pracowały na lokacie nocnej.kuchara23 pisze:Czy to prawda, ze kapital inwestycyjny w allior traderze zarabia non stop bez przerwy, to znaczy, jezeli nie ma sie otwartej pozycji, tylko na rachunku jest wolna gotowka do inwestycji pod depozyt to jest jakis male oprocentowanie tych pieniedzy?
Pozdrawiam
Dariusz Wiśniewski
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Używasz platformy demo czy real?Highlander pisze:W porównaniu do MT4 platforma bardzo mi się nie podoba.
Mam otwarte 4 wykresy z róznymi instrumentami i przy chwilowym zaniku połączenia internetowego i ponownym połączeniu automatycznie wszystkie wykresy zmieniają się na CHF/PLN, albo ostatnio jeden na GBP/NZD![]()
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-
- Bywalec
Real,MaRCHeW pisze:Witam.
Używasz platformy demo czy real?Highlander pisze:W porównaniu do MT4 platforma bardzo mi się nie podoba.
Mam otwarte 4 wykresy z róznymi instrumentami i przy chwilowym zaniku połączenia internetowego i ponownym połączeniu automatycznie wszystkie wykresy zmieniają się na CHF/PLN, albo ostatnio jeden na GBP/NZD![]()
Pozdrawiam
Karol Marchewka
pozdrawiam,
Adam
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
PS. Jeżeli robiłeś aktualizację platformy to czasami takie problemy mogą występować. Wtedy najlepiej odinstalować platformę, wykasować wszystkie katalogi domowe platformy Alior Trader 2 i zainstalować od nowa platformę. W większości przypadków to pomaga.
Możesz podesłać mi na adres karol.marchewka@pfsoft.com swój pulpit/pulpity i plik Program.ini z katalogu instalacyjnego Alior Trader 2?Highlander pisze:Real,MaRCHeW pisze:Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
pozdrawiam,
Adam
Pozdrawiam
Karol Marchewka
PS. Jeżeli robiłeś aktualizację platformy to czasami takie problemy mogą występować. Wtedy najlepiej odinstalować platformę, wykasować wszystkie katalogi domowe platformy Alior Trader 2 i zainstalować od nowa platformę. W większości przypadków to pomaga.
Dziwi mnie jedna rzecz, od początku z Alior Traderem jest TEN SAM problem przy wszelkich aktualizacjach, czyli ZALECENIE usunięcia wszystkich katalogów domowych platformy. Czy tak wielkim problemem jest dodanie do instalatora checkbox'a 'usuń wszystkie katalogi poprzedniej instalacji' żeby nie trzeba było robić tego ręcznie (i powtarzać o tym wciąż na forum) ?MaRCHeW pisze: PS. Jeżeli robiłeś aktualizację platformy to czasami takie problemy mogą występować. Wtedy najlepiej odinstalować platformę, wykasować wszystkie katalogi domowe platformy Alior Trader 2 i zainstalować od nowa platformę. W większości przypadków to pomaga.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Maciej Buchta.