EUROZONE ISSUANCE: Eurozone Sovereign T-bill issuance for next week are planned from Germany, France, Greece, Ireland, and Italy. Supply is estimated to be around E21.5bln, higher than E14.5bln issued this week.
Germany will be first to come to the market on Monday issuing E4.0bln new 6-month Bubill maturing Apr 10, 2013. In the afternoon,
France re-open E3.4-E3.8bln of a 3-month BTF maturing Jan 3, 2013, re-open E1.1-E1.6bln of a 6-month BTF maturing Mar 21, 2013 and tap E1.1-E1.6bln of a 12-month BTF maturing Sep 19, 2013.
On Tuesday Greece issue E1.0bln new 26-week T-bill maturing Apr 12, 2013. On Wednesday Italy plan to issue new 12-month BOT, with details being announced Friday evening,
and Ireland could issue new 3-month T-bill for around E500mln to cover the T-bill expiring on Oct 15.
In terms of T-bill redemptions for this week, we have France E7.918bln, Germany E4.0bln, and Greece E1.3bln giving a potential negative net cash flow to the tune of E8.5bln.
Pogaduchy przy porannej kawie
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
Właśnie odkryłeś perpetuum mobileEsco pisze:Dobre dane -QE działa - usprawiedliwienie dalszego QE.
Złe dane - trzeba coś robić - więcej QE.

Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
A z innej zagródki, nie wiem jak szanowne towarzystwo, ale ja patrzę i czuję, że mnie ten widok kusi....

Dzięki za przypomnienie - chciałem tego posłuchać ale mi gdzieś umknęłoSildra pisze:Parę hintów na temat złota i srebra.
http://thedailygold.com/sean-brodrick-o ... ld-miners/

Gdyby nie ta Chińska klątwa wisząca nad A$ to bym się nie zastanawiał

A tak: risk on i co robi Kangur? Plącze się jak smród po gaciach...
Z kolei jeżeli Chińczycy wyskoczą z czymś przez weekend to idealna sytuacja do kupna... Choć Loonie dzisiaj świętuje podwójne zwycięstwo: zarówno dobre dane z Kanady jak i z USA. Ciężko teraz brać się za sprzedawanie.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
cisza, spokój...
RISK: The CBOE's volatility index or VIX holds at 14.30, after
trading in a 13.67 to 14.32 range. Last month, the VIX saw a 13.51 (Sept
14 - day after the Fed QE3 announcement) to 17.08 (Sept 26) range, and
in October, the index has, up until today, traded in a 14.53 to 16.53
range.
FX VIEW: Ahead of what will be for many in the US a long Columbus
Day holiday weekend, market players are squaring up and or at least
paring back some of their euro, sterling, C$ long positions.
Nevertheless, the sell-off in most cases has been limited, with the euro
still holding above $1.3050 after peaking at $1.3071 earlier. EM
currencies also seeing profit-taking, with dollar-peso now at
Mxn12.6925, up from an earlier low around Mxn12.6535.

RISK: The CBOE's volatility index or VIX holds at 14.30, after
trading in a 13.67 to 14.32 range. Last month, the VIX saw a 13.51 (Sept
14 - day after the Fed QE3 announcement) to 17.08 (Sept 26) range, and
in October, the index has, up until today, traded in a 14.53 to 16.53
range.
FX VIEW: Ahead of what will be for many in the US a long Columbus
Day holiday weekend, market players are squaring up and or at least
paring back some of their euro, sterling, C$ long positions.
Nevertheless, the sell-off in most cases has been limited, with the euro
still holding above $1.3050 after peaking at $1.3071 earlier. EM
currencies also seeing profit-taking, with dollar-peso now at
Mxn12.6925, up from an earlier low around Mxn12.6535.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Sean chyba ma rację: czas chyba na jakąś korektę na metalach, nie?
Tylko kiedy i jak? Bo popyt jest duży i wzrasta... hmm
EDIT: w każdym razie ja swoje świecidełka sprzedałem.
Tylko kiedy i jak? Bo popyt jest duży i wzrasta... hmm
EDIT: w każdym razie ja swoje świecidełka sprzedałem.
Aha - rychło w czas: negatywna dywergencja na dziennym MACD na złocie - wykres robi kolejne wyższe górki, a MACD w dół. Srebro to samo.
Dlaczego MACD? Bo to jest podstawowy wskaźnik używany na rynku złota. Na wykresach dziennych i tygodniowych, poniżej nikt na to nie patrzy. W każdym bądź razie nikt kto kupuje/sprzedaje metale tonami raczej niż lotami ;-)
Dzięki Dżin za podpowiedź. Dzięki Sildra za przypominacza

Dlaczego MACD? Bo to jest podstawowy wskaźnik używany na rynku złota. Na wykresach dziennych i tygodniowych, poniżej nikt na to nie patrzy. W każdym bądź razie nikt kto kupuje/sprzedaje metale tonami raczej niż lotami ;-)
Dzięki Dżin za podpowiedź. Dzięki Sildra za przypominacza

Sie czyta, sie propaguje259 pisze:Aha - rychło w czas: dywergencja na dziennym MACD na złocie - wykres robi kolejne wyższe górki, a MACD w dół. Srebro to samo.
Dzięki Dżin za podpowiedź. Dzięki Sildra za przypominacza![]()

Welcome. Milego weekendu!
To już zupelny off ale mam nadzieję, że nie dostanę bana bo nudą wieje więc..
Jak jakiś Szwed to czyta to niech się nie dziwi - nawet ruscy nie kradli pował, gzymsów, tynków i podłóg gdzie popadło. A teraz jaki to bogaty kraj - wszystko u nas rąbnęli dranie, a czego nie mogli ukraść to niszczyli - historia ponad 80% polskich zamków kończy się zdaniem: "wysadzony przez Szwedów"
http://www.rp.pl/artykul/776919,939713- ... berta.htmlWysycha Wisła. Źródło natchnień poetów, nasza geograficzna ostoja i państwowy punkt orientacyjny. Z wojskowego punktu widzenia naturalna linia obrony. Chyba że nas zaatakują z obu stron, co przecież już się zdarzało. Co prawda nasz wysychający symbol, nasza królowa wysychając, odsłania zrabowane przez Szwedów skarby, ale marna to pociecha. Nawiasem mówiąc, popatrzyłem sobie, co to za skarby, i straciłem do Szwedów szacunek. Gorzej niż Ruscy. Przecież takie coś mogli u siebie wykuć, chciało im się dźwigać?
Jak jakiś Szwed to czyta to niech się nie dziwi - nawet ruscy nie kradli pował, gzymsów, tynków i podłóg gdzie popadło. A teraz jaki to bogaty kraj - wszystko u nas rąbnęli dranie, a czego nie mogli ukraść to niszczyli - historia ponad 80% polskich zamków kończy się zdaniem: "wysadzony przez Szwedów"