BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
manygridi
Gaduła
Gaduła

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

czerwinek pisze:wejście jeszcze z wczoraj wieczora nie już na podstawie FBo bo fbo było dużo wczesniej teraz staram się po prostu dokładać, ale nawet nie ma specjalnie gdzie bo nie robili wyraźnych ZL.
A to to jest dla mnie mistrzostwo świata, ładujesz es dokładnie na wsparciu (w życiu bym tu nie wchodził) a cena nawet nie zatrzymuje się na chwilę i leci w dół, :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
WTF?
:roll: :roll: :roll: :roll:

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

według mnie nie mają za bardzo gdzie się cofnać bo leci i leci w dół a jakby miała cofnąć to gdzieś do ZL lub BO a tutaj tego nie widzę, swoją drogą po to jest FBo wybili tych co byli na Be i lecą szybko wyzerować tych w proficie czyli za bardzo cena nie lubi korekty jeżeli leci od FBO bo muszą szybko wyzerować tych co są w BO :)
Dwa jeszcze zagrania na edzie ale narazie kończę bo nie ma górnego ciena na Edku co mnie nie pokoi więc mogą polecieć zrobić górny cień, ale może być tak że dojdą do tego BO z H4 gdzie chciałem mieć TP2 i wtedy ruszą z impetem w górę.

Swoją drogą fajna sytuacja na kablu, można było wczoraj wchodziś spokojnie na FBO zrobionym na H1 długą swiecą wzrostową. Zobaczymy co będzie dalej narazie na dzisiaj mi starczy, wynik już grubo ponad plan.
manygridi pisze:nie zagrałem eda pod ten scenariusz bo nie było dla mnie setupu na wejście (czyli momo i cofka do zl)

dla mnie też nie było to super idealne ale zrobili w tym miejscu PB z H4 to też ma swoją wymowę :)

I jeszcz jedna sprawa zobaczcie jak zapierdziela eur/nzd nie chcą w ogóle się zatrzymać zrobić jakąś korektę i dać wejść po prostu suną do góry jak ta lala
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

obikane
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: obikane »

Czerwinek na jakich TF szukasz FBO? H1 wzwyż?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

od M15 do D1

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Dzisiaj ciężki dzień na FX motają górę i w dół, jak jest taka sytuacja to lepiej się przyjrzeć wyższym interwałom, ja postawiłem na sell zobaczymy czy dojdą do dolnego BO,
Dzisiaj ogólnie to trochę żałuję że wczoraj z pozycji wychodziłem jakbym do dzisiaj potrzymał to ponad 200pipsóe jeszcze by wpadło, ale mam nadzieje, że niedługo będę tyle zgarniał :)
Ale to co robi EUR/NZD i kiwi to aż nie do pomyślenia ale jak się spojrzy na wykres z D1 to nic nadzwyczajnego na kiwi doszli dzisiaj to mojego jakby się wydawała dalekiego TP a potrafili to zrobić w 1,5 dnia, szli jak burza udało się dwa razy dołozyć ale mogło być jeszcze lepiej.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

AUD ostatnio pięknie chodzi. Od BO do FBO i w drugą stronę.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

też to grałem dawałem zrzut w dzienniku Marcina, tylko w nocy doszli do TP, ale w sumie zastnawiam się czemu nie dałem shorta z oczekującego bo tam naprawdę BO było. ale najwazniejsze żę chodzą tak jak mają chodzić i robią to co mają robić :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Witam zwolenników FBO i BO po długiej przerwie w tym jorunalu, chociaz ja nie rozstawałem się z FX jednak nie miałem zapału jakoś pisać choć na forum zaglądałem ostatnio udzielałem się trochę w journalu Marcina ale nie chcę mu śmiecić za bardzo bo gram na różnych parach.
Mam nadzieję, że również inni będą wrzucali swoje analizy i zagrania.

Wejści na NZD_USD na podstawie FBO z M15, wejście bardzo ryzykowane i aktualnie wszystko jak spojrzałem nie idzie po mojemu ale trzymam SL jest ustawiony. Dla mnie ogólnie ważńiejsze jest FBO od BO ale zrobili pierw BO z M15 następnie FBO i teraz doszli do tego BO dlatego myślę że jest to tylko reakacja na BO do którego cena doszła, ale rynek pokaże co i jak za pare lub paręnąście minut.

EDIT: aktualnie sytuacja jest patowa FBO przeciwko BO sam jestem ciekawy co zrobią :)

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Świetnie, że znowu ruszysz dziennik :wink: Dużej praktykujesz z BO/FBO, ale czy pierwsze FBO nie jest zawsze powrotem do ZL? (extremum) a potem kolejne do BO tam gdzie masz TP?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Damfry pisze:Świetnie, że znowu ruszysz dziennik :wink: Dużej praktykujesz z BO/FBO, ale czy pierwsze FBO nie jest zawsze powrotem do ZL? (extremum) a potem kolejne do BO tam gdzie masz TP?
Do pierwszego BO lub ekstremum prawie zawsze dochodzi :)
Ale zrobili takie solidne FBO że liczyłem na większy zysk, aktualnie wyszedłem z jednej pozycji bo nie zamknęli H1 po mojemu, dodatkowo skusiłem się na EUR/AUD tam trochę lepiej sytuacja wygląda :)

Tak swoją drogą wczoraj były fajne zagrania na FBO, i zrobili piekne ruchy, dzisiaj jest ciężki dzień (pewnie będzie) bo teraz nie wiadomo co rynek zrobili, czy korektę i próbujemy dołączyć się jakoś do ruchu czy od razu ruszą dalej, stąd naprawde trzeba uważać dzisiaj, podoba mi się EUR/AUD ale też trzeba uważ, z PB na M15 zrobili PB na H1 ale nie widzę żadnej ZL ale oóglnie trzeba patrzeć co cena robi a cena według mnie chce iść UP na EUR/AUD

ODPOWIEDZ