BO & FBO
-
- Gaduła
Re: BO & FBO
Moje zagranie z wczoraj. Idealna sytuacja jak dla mnie. ZL na h4 (czerwona linia ), fbo, kolejna zl i jazda.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.
ładne wejście wyczekałeś solidnie
Tak wejścia mają bardzo dużą skuteczność, gorzej z wyjściem zawsze jest bo człowiek nie wie kiedy zawerócą ale najważniejsze to brać swoje i tyle aby być zadwolonym i za bardzo nie wkurzać się że cena zjechała jeszcze 50 pipsów niżej ale bez nas 

„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Zobaczymy ja Edka widzę aktualnie tak.
A żeby w ogóle tak super było to najlepiej jakby na tej godzinie zrobili ostry zjazd i na H4 utworzyć świece Pb spadkową.
A żeby w ogóle tak super było to najlepiej jakby na tej godzinie zrobili ostry zjazd i na H4 utworzyć świece Pb spadkową.
-
- Gaduła
Dokładnie,z jednej strony fbo, z drugiej strony fbo, jak grać premierze ?
Panowie bardzo fajnie sie to wszystko czyta ale mam jedno (dla Was proste
) pytanie.
Na screenie zaznaczylem czerwone linie. Ktora z tych linii jest ekstremum?
Czy numer 3 juz pokazuje FBO?
Czy wyznaczajac FBO mam kierowac sie szczytem swiecy czy jej zamknieciem?
Bardzo prosilbym Was o wytlumaczenie.
Pozdrawiam

Na screenie zaznaczylem czerwone linie. Ktora z tych linii jest ekstremum?
Czy numer 3 juz pokazuje FBO?
Czy wyznaczajac FBO mam kierowac sie szczytem swiecy czy jej zamknieciem?
Bardzo prosilbym Was o wytlumaczenie.
Pozdrawiam
-
- Gaduła
Dla mnie fbo jest wtedy, gdy cena robi nowy szczyt, ale nie utrzymuje się tam, nie ma reakcji przy powrocie na poprzedni poziom, tylko z impetem spada i robi nowy dołek, tak jak na screenie który wrzuciłem o 9 16
Ta druga sytuacja nie jest tak klarowna jak pierwsza która IMO jest dla mnie ideałem
Ta druga sytuacja nie jest tak klarowna jak pierwsza która IMO jest dla mnie ideałem

podobnie myślę jak radoslav, każdy większy szczyt lub mniejszy to jakies ekstremum dla mnijszych lub większych interwałów, jeżeli chodzi o FBo to też uważam, że jeżeli cena przebije szczyt i gwałtowanie wróci to jest FBO lub ja czekam na FBO jeszcze na zrobionym BO,
Jeżelio chodzi o edka to mój plan się nie sprawdził więc jak narazie nici z ESki
Jeżelio chodzi o edka to mój plan się nie sprawdził więc jak narazie nici z ESki
Myślę, że zamiast wielu słów lepiej pokaże jak ja to widzę. Aktualne wejście para EUR/NZD long.
Jeżeli na tej godzinie zrobią Pb to będzie bardzo dobrze.
Po kolei:
1. Zrobili kiedyś na D1 fajne BO, cena teraz do niego dotarła robiąc wczoraj ZL na D1 przy tym robiąc FBO.
2. Dzisiaj fajnie cena cofnęła do tej ZL z D1, na H1 mam nadzieję zrobią PB i jak dla mnie jest to bardzo ładny setup na L.
Czy da zarobić zobaczymy
Ale cena idealnie doszła do mojego wstępnego tagetu z dzisiejszych S na tej parze czyli zl z D1 moje TP było trochę wyżej ale cena fajnie za drugim podejściem zrobiła fajne FBO na moim TP.
Krótka analiza jeszcze EUR/USD i NZD/USD powoduje że jest to dla mnie jeden z pewniejszych setupów ale to tylko FX więc czasami jak wszystko pięknie wygląda to źle się może skończyć
Jeżeli na tej godzinie zrobią Pb to będzie bardzo dobrze.
Po kolei:
1. Zrobili kiedyś na D1 fajne BO, cena teraz do niego dotarła robiąc wczoraj ZL na D1 przy tym robiąc FBO.
2. Dzisiaj fajnie cena cofnęła do tej ZL z D1, na H1 mam nadzieję zrobią PB i jak dla mnie jest to bardzo ładny setup na L.
Czy da zarobić zobaczymy

Ale cena idealnie doszła do mojego wstępnego tagetu z dzisiejszych S na tej parze czyli zl z D1 moje TP było trochę wyżej ale cena fajnie za drugim podejściem zrobiła fajne FBO na moim TP.
Krótka analiza jeszcze EUR/USD i NZD/USD powoduje że jest to dla mnie jeden z pewniejszych setupów ale to tylko FX więc czasami jak wszystko pięknie wygląda to źle się może skończyć

Panowie radosłav47, czerwinek
próbuje zrozumień kwestie rozgrywania FBO i czegoś tu nie mogę załapać,

picture hosting
zgodnie z zasadą że każde FBO ma swoje BO (a także że to BO to TP1 a extremum to TP2) naniosłem BO i extrema do tych FBO na rysunku radoslava-
dobrze to określiłem?
a jeśli tak to jak połączyć wejście w pozycje po potwierdzeniu jeśli z reguły po potwierdzeniu mamy już zrealizowany TP?
próbuje zrozumień kwestie rozgrywania FBO i czegoś tu nie mogę załapać,

picture hosting
zgodnie z zasadą że każde FBO ma swoje BO (a także że to BO to TP1 a extremum to TP2) naniosłem BO i extrema do tych FBO na rysunku radoslava-
dobrze to określiłem?
a jeśli tak to jak połączyć wejście w pozycje po potwierdzeniu jeśli z reguły po potwierdzeniu mamy już zrealizowany TP?
wg mnie dobrze to rozrysowałeś ale ten wykres jest z tego co widzę z M5 więc ciężko tutaj szukać potiwerdzeń w postaci ZL gdyż wszystko za szybko się dzieje, swoją drogą ja czasami wchodzę bez potwierdzeń a na potwierdzeniach dokładam a jak nie potwierdzi to wychodzę z pozycji lub SL