DayTrading 26.09.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Re: DayTrading 26.09.2012

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

marekdt pisze:ForexTig3r nie miałem rekwot, po tym jak mi wysłał ostrzeżenie miałem 3-4 rekwoty...
Czaisz ?
Zamykanie transakcji trwało 5-10 sekund.
Czaisz ?

Dobry brok - to taki, którego nie obchodzi co i gdzie grasz - on przekazuje transakcje i pobiera za to cash i tyle.
To czy zarabiasz czy nie - go nie interesuje.
No widzisz jakie masz samolubne i subiektywne pojęcie dobrego brokera i jeszcze przekonujecie wszystkich do swych poglądów, a kto uważa inaczej ten głupi. Nie każdy chce oszukiwać, i nie każdy scalpuje.

Jak dla Ciebie model brokera jest czynnikiem do jego oceniania to pozdrawiam.
Może ktoś inny nie żeruje na tym i woli przykł. nie mieć poślizgów i GW S/L??
A ew. rekwota w granicach ułamku pipsa jest śmieszna przy tym co broker bierze na siebie.
Można więc powiedzieć, iż taki broker raczej mocno dba o Twoje powodzenie, niestety, jeśli źle grasz to i on nic nie da.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
greg811
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: greg811 »

gbpusd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nyxa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nyxa »

A ja Wam powiem, że złej baletnicy i rąbek u spódnicy przeszkadza. Grałem u różnych brokerów, lepszych i gorszych i jak ktoś potrafi zarabiać to i tak zarobi. Oczywiście dobrze jest wybrać taki, który akurat nam najlepiej odpowiada. Każdy ma inny styl gry i każdy broker też jest inny. Grałem u jednego broka, który miał 3 pipsy stałego spreadu i czekało się prawie 10 sekund na otworzenie pozycji, a raz to pobili samych siebie bo trwało to ok. 40 sekund. I u takiego broka ciężko było coś ugrać na ważnych danych lub wystąpieniach szefów banków centralnych.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2012, 21:20 przez Nyxa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

marekdt pisze:Nerwy to mam jak handluje za długo, niewypoczęty, niewyspany - a nie za ostatni grosz - chociaż może też coś takiego jest.
Nie handluje się kasą na życie.

Co do tych 100/200%... wszystko ładnie pięknie - czasem okazje takie się zdarzają. Przy ryzyku np. 2-3% można ustrzelić 20% w kilka dni... a po drodze możesz poszukać czegoś innego...
widziałem takich ludzi, którzy potrafią tak handlować.
Jeśli stawiasz na jakość sygnałów - to dwa - trzy trejdy na tydzień mogą ci wystarczyć... ale musisz być ich pewien.
robisz po 50 -100 pips per trade i starczy.
Ja robiłem - ok 10 pips. (9-10-11)

Usunąłem dane takie jak poziomy wejść i wyjść itd. itp.
http://dzienniktradera.pl/?attachment_id=1567
Ja nie mówię, że nie można. Można.

Tak - No nie do końca... bo to był mój broker - gdzie mogłem wykorzystać skrypcik - i sam byłem zaskoczony rezultatami... w końcu "1pip spread - welcome scalpels"
Poleciałem do bankomatu, bo broker mi napisał informacje o tym, że mój skalping jest "agresywny". imho - brok się nie zdążył zabezpieczać? Nie obchodziło mnie to w sumie... wypłaciłem kasę, bo prosił mnie, żebym więcej tak nie robił... ;)
jakim robotem grales ?

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

ForexTig3r:
ok. nvm.

Nowy123@ żadnym robotem - ustawiałem jedynie auto TP i SL...
Cała logika w tym... plus trafianie kilku pipsów...
Przy czym kluczowe jest słowo kilku - (ok 9-10p)

Tak jak mówię - zacząłem dostawać rekwoty i zamykanie transakcji trwało 10-15 sekund lub dłużej... w tym czasie cena leciała sobie 2-3-4pips
itd. wcale nie jest to przyjemne... kiedy nasz TP to 10pips?
Prawda?

Uważam to za bardzo duży TP w pipsach dla brokera.

Kiku brokerów STP i ECN pozwala na ustawienie SL i TP na 1-2p lub mniej od ceny... (nawet 0.5)
Tyle tylko, że wtedy był szał pał na model MM ala XTB... jakiś czas temu.

Zresztą to nie ma znaczenia, było. Liczy się co jest teraz.

Nie wiem co to był za news kilka minut temu - ale Edek poszedł 20pips do na północ... - może zamykanie kontraktów ?

EURJPY - 100.000 - wyciągnął. ;) Bardzo zastanawia mnie ta para - Nie zdziwiłbym się jakby jutrzejsza dzienna była powyżej ...
USDJPY H1 - z kanału w kanał... zmienność na tej parze przyprawia o zawrót głowy ;)
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Jutro edek moze sie znalezc w ciekawym miejscu , jesli zdolaja wyjsc poza LT (czerwone koleczko) to moga byc wzrosty i odwrocenie trendu na H1 .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Zablokowany