BossaFX - III edycja konkursu

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Czy weźmiesz udział w konkursie Bossa?

tak - wiem,że wygram..widze te wywiady ze mną..flesze
22
25%
tak - wierze,że wygram..
4
5%
tak - wiem,że nie wygram (konkurs jest ustawiony)
4
5%
tak - będę grał spokojnie po swojemu
14
16%
tak - tylko dla ksiązki
7
8%
nie - wierze,że mam szansę wygrać
1
1%
nie - wiem,że nie wygram
6
7%
nie - nie mam na depo
16
18%
nie - nie bo i tak zostane dostawca płynności
13
15%

Liczba głosów: 87

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Informuję że jest już dostępny ostateczny Regulamin Konkursu BossaFX 2012. Dokument można znaleźć tu:
http://www.forex.bossafx.pl/files/2012- ... _forex.pdf
Philips pisze:1 Czy osoby z licencją Maklera Giełdowego oraz zawodowi traderzy mogą brać udział w konkursie? ( przy okazji jest jakiś regulamin bo na stronie konkursu nie mogę go znaleźć)
Odpowiedź w: par. 2 ust. 2 pkt. c)
mah1y pisze:jeszcze jedno pytanie, bo nie chce mi sie regulaminu czytac: czy jak depo idzie na minus to trzeba pokrywac koszta czy nie?
Odpowiedź w: par. 6 ust. 7-8
Timo pisze:W zeszłorocznym konkursie zdarzyło mi się czekać na realizację zlecenia ponad minutę aż do odrzucenia zlecenia; nie raz.
Mogę tylko wyrazić zdziwienie, iż jeżeli tak rzeczywiście było czekał Pan cały rok aby mi o tym powiedzieć. Ja w sytuacji tak długiego czasu realizacji zlecenia składałbym reklamację. Dodam, że nikt z naszych Klientów w sytuacji uzasadnionej reklamacji nie był rozczarowany sposobem rozwiązania takiej sprawy.
Natomiast o odmowie zawarcia transakcji w godzinach handlu danego instrumentu z naszej strony nie mogło być i nie ma mowy.
mah1y pisze:podacie jakas statystyke na koniec?:
Zawsze po naszych konkursach udostępniamy różnorodne statystyki konkursowe. Nie wiem czy w tym roku będą dokładnie w takiej formie jak Pan oczekuje, ale na pewno będą.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

pko24
Gaduła
Gaduła

Re: BossaFX - III edycja konkursu

Nieprzeczytany post autor: pko24 »

Re: s_zadora: "Konkursów FX na naszym polskim rynku w tym roku było już kilka, ale nigdzie dotąd większego budżetu nagród nie było."
Nie przesadzajmy, nawet obecnie trwa http://www.konkurs.ironfx.pl tam jest obecnie min 100k usd za 1miejsce.

Natomiast zgodzę się, że w edukacji bijecie konkurencję na głowę. Doceniam również Pana zaangażowanie online w trakcje konkursu i prezentacje ze statystykami po konkursie. Zatem chętnie się również tu pojawię.
Nie przeszkadzają mi ograniczenia w dźwigni. Przy dźwigniach 1:500 w konkursach skraca się cykl życia r-ku (i marża MM :-)). Z punktu widzenie uczestnika jest się "zmuszonym" do akceptacji max ryzyka aby walczyć o najwyższą wygraną.

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

jakie to tablety lub smartfony do wygrania?
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

pko24 pisze:Re: s_zadora: "Konkursów FX na naszym polskim rynku w tym roku było już kilka, ale nigdzie dotąd większego budżetu nagród nie było."
Nie przesadzajmy, nawet obecnie trwa http://www.konkurs.ironfx.pl tam jest obecnie min 100k usd za 1miejsce.
Ja mówiłem o rynku polskim. W tym konkursie bierze udział zdaje się cały świat a prym obecnie wiodą przedstawiciele Chin, sądząc po nickach:)
pko24 pisze: Natomiast zgodzę się, że w edukacji bijecie konkurencję na głowę. Doceniam również Pana zaangażowanie online w trakcje konkursu i prezentacje ze statystykami po konkursie. Zatem chętnie się również tu pojawię.
Miło słyszeć. Myślę że w zakresie edukacji jeszcze zaskoczymy - w związku konkursem oprócz szkoleń stacjonarnych (http://bossafx.pl/fx/edukacja/szkolenia/stacjonarne/) i webinarów (http://bossafx.pl/fx/edukacja/szkolenia/) przygotowujemy materiały edukacyjne w zupełnie nowej formie. Mam nadzieję że eksperyment się uda i będzie to dla Państwa interesujące. Szczegóły wkrótce.
jak_zyc pisze:jakie to tablety lub smartfony do wygrania?
Celujemy w urządzenia wiodącej klasy i najlepszych producentów (iPhone, iPad, Samsung Galaxy S etc.). Obecny, być może nieco enigmatyczny zapis wynika tylko z tego że wielką uwagą śledzimy pojedynek koncernów oraz preferencje Państwa jako użytkowników. Myślę że w krótkim czasie to doprecyzujemy tak aby przyszłych zwycięzców maksymalnie usatysfakcjonować.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Re:

Philips pisze:Czy mógłby Pan wkleić wyniki dziesiątki finalistów z 2011 i 2010 aby móc sobie uzmysłowić ile trzeba mniej więcej zarobić by zostać finalistą?
Rankingi Główne w obu naszych dotychczasowych konkursach na koniec rywalizacji wyglądały następująco. Podkreślam że w tym rankingu zawsze obowiązywały dokładnie te same zasady, podobnie będzie w tym roku.

Konkurs BossaFX 2010
1 limuzynyxl 815,02 %
2 marek231984 714,21 %
3 PAWELEK 402,27 %
4 olter 340,77 %
5 niewinny 281,49 %
6 RoloTomasi 262,45 %
7 ironjohn84 257,50 %
8 Klondike 252,74 %
9 wasiek 244,60 %
10 bazant 233,23 %

Konkurs BossaFX 2011
1 MSZ 1450.68 %
2 ewa 707.89 %
3 dan 537.89 %
4 Tokay 412.56 %
5 eSKa 408.17 %
6 Fido 372.41 %
7 Jazzy 330.42 %
8 dejavu2011 306.01 %
9 muchozol 297.04 %
10 ryki 293.60 %

Dodatkowo informuję że od dzisiaj jest możliwość zarejestrowania się do udziału w III edycji. Instrukcja jak to można to zrobić znajduje się na stronie konkursowej http://forex.bossafx.pl
Dla wygody opis ze strony załączam jako screen.

Dodam, że w związku z tym iż partnerem naszego konkursu jest Gazeta Giełdy Parkiet, udało się wzbogacić konkursową pulę nagród. Otóż każdy właściciel co piątego kolejno otwartego rachunku konkursowego otrzyma od naszego partnera darmowy dostęp do e-wydania "Parkietu" ważny do końca roku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

Bardzo podobają mi się wyniki ankiety, ukazują skąd biorą się ludzie śmiejący się z 30% zarobku rocznie, chwalący się setkami procent zysku miesięcznie. Prawdopodobnie są to te osoby które nie mają na depozyt 1000zł (słownie tysiąca złotych) :lol:

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Wynik ankiety a konkretnie wysoki odsetek osób nie mających środków na depozyt może też tłumaczyć niechęć wielu osób do takich konkursów. Najlepiej wówczas zdezawuować konkurs wówczas poczujemy się lepiej. To samo dotyczy osób, którzy nie niczego jeszcze nie zarobili na FX i uważają że w ich przypadku udział w konkursie nie ma sensu. Można jeszcze dodać grupę osób których stać na udział w konkursie ale strata 1000 zł nie jest bez znaczenia a sama rywalizacja przysporzyłaby niepotrzebnego stresu co trochę wypacza sens uczestnictwa w nim bo to jednak pewna forma zabawy. Dlatego też nie jest to zabawa dla wszystkich.

Moim zdaniem takie konkursy mają pewną zaletę. Zaspokajają potrzebę rywalizacji która często tkwi w człowieku (stąd popularność dyscyplin sportowych) która nie może być w pełni zaspokojona w normalnym tradingu gdzie obracając często znacznie większymi środkami niż w konkursie stawiamy sobie inne cele.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

oto slowa medrca :P

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Dlatego też nie jest to zabawa dla wszystkich.
Słowem klucz jest tutaj "zabawa" i temu służą te konkursy.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Tak jak napisał Daro - konkursy są TYLKO DLA ZABAWY. Szansa na to, że akurat my wygramy jest nikła. Gra się w konkursie dla zabawy w rywalizację.
Nie można tego traktować poważnie bo prawdziwe inwestowanie to nie wyścig (wbrew temu co pisał w reklamach XTB)
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ODPOWIEDZ