Dostałem pytanie o moją aktywność w dzienniku więc pozwoliłem sobie trochę wyrzucić z siebie
To tylko krótka przerwa i mam nadzieję, że dopiero początek wątku
Przyszedł czas na większe podsumowania i wyciąganie konkretnych wniosków. Zebrałem już trochę materiału więc mam co analizowac.
Jednak to już poza dziennikiem. Testowałem kilka systemów na raz i wybrałem dwa, ale ze sobą powiązane.
Granie na kilku systemach/platformach mocno obciąża i nie pozwala się całkowicie skupić.
Dlatego najpierw wycisnę jedno potem kolejne
Przejrzałem ponownie kilka wątków w których się edukowałem i co ciekawe miałem teraz już zupełnie inne spojrzenie na to co mądrzy ludzie pisali i starali się wytłumaczyć.
Przydaje się trochę ogrania i powrót do początków. Jakby wszystko wkońcu docierało do tej głowy.
Każdą ze strategii opracowuje na kilku parach max 3-5. Wiem, że dobrze jest skupić się tylko na jednej ale jest kilka powodów mojej decyzji:
1. W przypadku par skorelowanych często na jednej widać już początki ruchu i można to wykorzystać do zagrania na drugiej parze.
2. Sygnały pojawiają się częściej, a co za tym idzie niweluje to próby zagrania na siłę i doszukiwania się sygnałów.
3. Mogę być wybredny odnośnie setupów i szukać tych najbardziej czytelnych.
Oczywiście nie gram na pałę otwierając pozycje na czym się tylko da. Jednak czasami jeżeli występują te same sygnały na dwóch parach to otwieram na każdej o połowę mniejszą wielkość.
Zdarza się, że na jednym mnie wytnie, natomiast na drum SL wytrzyma i rynek będzie dalej zmierzal w moją stronę.