Dziennik S/D, ZL, S/R

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

klonmarcin pisze: MM minimalizujące ewentualne straty
Dlatego to jest najwazniejsze do sukcesu. Sygnaly juz interpretuje w miare dobrze - przynajmniej tak mi sie wydaje - jednak brakuje mi ogrania i troche wiary. Grac na sygnaly a MM zrobi juz swoje.
klonmarcin pisze:Ciekawie to wygląd
Ciesze sie, ze komus sie przydalo i jest w miare czytelne ;) . Mi tez podsunelo sporo pomyslow, bede testowal, moze troche przerobie wg swoich wnioskow.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Dzis slaby dzien do gry. Sporo ZL na H1 i H4 ale sa zbyt blisko siebie i co chwile rynek zmienia kierunek. Probowalem tez wejsc na GU, ale szybko zamknalem na BE bo nie podobala mi sie sytuacja.

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

W tym tygodniu popelniam sporo podstawowych bledow. Przede wszystkim brak cierpliwosci co objawia sie zbyt wczesnym otwarciem pozycji bez potwierdzenia przed zamknieciem swiecy H1. Musze nad tym solidnie popracowac bo jak juz tylko zaczynam miec zyskowne pozycje to potem chyba zbyt sie rozluzniam i zaczynam robic glupoty.

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

W ostatnich dniach bardzo ladnie porusza sie EURJPY odbijajac sie od strefy do strefy wyznaczonej z H1. Chyba zaczne baczniej sledzic zamieniajac do systemu za AUDUSD

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Uwielbiam sytuacje gdy rynek mnie wywali 1 pipsem i pojdzie dokladnie w kierunku mojego TP :x Eweidentnie blad w tym ze nie poczekalem do zamkniecia H1, wtedy moglbym postawic bardziej precyzyjnie poziom SL. Teraz testujemy ZL D1.

Obrazek

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Bartek, wrzuć sobie dodatkowo szablon bez "wicków". dobrze widać różne strefy i miejsca wybić. Mi osobiście taki wykres bardzo dużo podpowiada ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Pełna świeca obrazuję tendencję w danym interwale czasowym, wick neguje ruch w danym kierunku. Dlatego taki wykres ładnie pokazuje S/D i ZL..
Wicks reject areas and bodies explore them - MightyOne
Chłopina wie o czym pisze ;)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Chetnie sie temu przyjrze - gdzie to mozna ustawic?

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

P.S. siedze na L A/U. Troche meczaca ta pozycja, ale zobaczymy. Pozniej screen. Pootwieralem juz male konta real bo chce osobno przetestowac kilka nowych koncepcji i pomyslow. Dodatkowo 2x demo juz przygotowane dla testow Space Wars.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Słupek w górę i słupek w dól we Właściwościach. Muszą mieć ten sam kolor, co tło.

ODPOWIEDZ