Dziennik S/D, ZL, S/R

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Dzis tylko 1 transakcja. Jeszcze nie zaczalem prowadzic pozycji wg Space Wars i narazie testy na demo. Wiec w tym przypadku standardowo przestawialem na BE. Byc moze bedzie to dobra decyzja.

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Z pomoca kolegi sgorn przygotowalem streszczenie metody zarzadzania pozycja wg Space Wars. Mozna ja wykorzystywac przy wielu strategiach wiec byc moze jeszcze komus sie przyda.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Z chęcią sie temu przyglądne jak wrócę do domu :)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

bartek1916 pisze:Dzis tylko 1 transakcja. Jeszcze nie zaczalem prowadzic pozycji wg Space Wars i narazie testy na demo. Wiec w tym przypadku standardowo przestawialem na BE. Byc moze bedzie to dobra decyzja.
apropos EJ, to dało by rade jak widzisz zarobic ;) bez przestawiania na BE,oczywiscie. patrząc na DAILY mozna by pokusic sie o TP w kolejnej strefie i szukac okazji do skracania BOXA-dobierajac do pozycji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

No wlasnie... :? Gdybym trzymal to by doszlo do mojego TP. Po za tym zadna ze swiec nie zamknela sie powyzej gornej linii i nie wyszla poza strefe...
Ogolnie ten tydzien troche do d*** jest. Widzialem sporo fajnych sygnalow i zamiast grac to prognozowalem w glowie myslac przeciez nie moze dalej wzrosnac/spasc. Grac to co widzimy bez kombinowania!

Obrazek

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

bartek1916 pisze:Grac to co widzimy bez kombinowania!
W pełni popieram tą maksymę, jednak natura ludzka jest w tradingu chyba najsłabszym ogniwem.
Sky is the limit

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Patrząc na mijający tydzien to czuje sie jak frajer. Tyle bylo ciekawych sygnalow w oparciu chocby o same H1 na E/U. Najlepsze jest to, ze wszystkie obserwowalem, ale w glowie bylo co innego. Zamiast grac na sygnal sam ukladalem sobie przyszle scenariusze :x

Jeszcze wczoraj rozmawialismy o strefie http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 027#503027 i oczywiscie zreo reakcji z mojej strony.

Obrazek

Nawet dzis z rana gapilem sie na A/U i juz mialem otwarte okno zlecen ale oczywiscie cos mi sie niepodobalo i odpuscilem.

Widoczny jest brak wiary w to co widze i w to co powinienem grac.

Obrazek

Czas brac sie do roboty. Udalo mi sie juz wszystko zebrac w calosc z calej sterty notatek. Takie podsumowanie duzo daje i uklada. Trzeba tylko konsekwentnie realizowac zalozenie strategii.

W nastepnym tygodniu zaczynam tez testowac zarzadzanie wg Space Wars, ale na poczatek pierwsze trejdy na demo.

Udanego weekendu! :)

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Jeszcze ten E/J... idealnie odbij od dolnej strefy. Przeszlosc sie fajnie analizuje, ale patrze w dobrym kierunku. Ciekawy jestem teraz czy doleca do gornej strefy, a przebili przeciez linie trendu. Na LT staram sie juz nie patrzec, ale zawsze cos pozostaje w klasycznym PA :)

Obrazek

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

bartek1916 pisze:Patrząc na mijający tydzien to czuje sie jak frajer. Tyle bylo ciekawych sygnalow w oparciu chocby o same H1 na E/U
No tak, na historii wszystko zawsze wygląda prosto i klarownie, natomiast w ogniu walki jest niepewność "czy aby na pewno znajduję się po właściwej stronie rynku", która potrafi zrujnować najlepsze nawet wejścia.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

DigitalSmoke pisze:No tak, na historii wszystko zawsze wygląda prosto i klarownie, natomiast w ogniu walki jest niepewność "czy aby na pewno znajduję się po właściwej stronie rynku", która potrafi zrujnować najlepsze nawet wejścia.
I właśnie dlatego ja rygorystycznie kładę nacisk na MM minimalizujące ewentualne straty.

bartek1916

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 374#503374

Ciekawie to wygląd - sam od jakiegoś czasu zastanawiam się nad ulepszeniami strategii - szczególnie nad zwiększaniem zysku - ta przedstawiona metoda naprowadziła mnie na ciekawe pomysły :wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

ODPOWIEDZ