seba pisze:PS. a co tymek kombinowal? jest gdzies to u nas na forum?
A tego to nigdy do końca nie powiedział

Na forum było: o ile oczywiście przy "porządkach" nie znikło - zdaje się, że w temacie/nazwie EA było "simple".
Szło mu nieźle (do pewnego momentu), ogólnie o ile pamiętam, i nie pokręciłem idei to wielkości pozycji zależały od statystycznie sprawdzonego na historii DD strategii.
daromanchester pisze:seba to teraz tylko ea napisać co by smsem powiadomienia przesyłał i można na Bahama drinki popijać i tylko się logować na chwilę żeby otworzyć pozycję.
Poprawiać jakimś rozsądnym martyngałem od czasu do czasu zgodnie z MM i będzie luzik.
Heh no tak ... na te drinki to bym się pisał, tylko to logowanie i zakładanie pozycji za bardzo upierdliwe

Szkoda, że nie dają jakiegoś API.
seba pisze:po weekendzie postaram sie zrobic jakies madre rozpoznanie na jakim instrumencie i na jakim TFie i na ktorej swiecy trzeba grac
Policzyłem to sobie próbnie na EURUSD m15 na razie tylko dla słupków wzrostowych. Muszę to jakoś porównać z rozkładem normalnym - ciekawe czy ta statystyka jakoś od niego odstaje. Pewnie nie - bo wyszło mi, że nie zarobisz bez MM

Ot np. słupków po 7 wzrostowych miałem 203 przypadki, a słupków po 8 - 85.
Czyli przy payout rzędu 70% wychodzimy na minus.
(Zyskownych transakcji 203-85 po 70 daje 8260, 85 stratnych po 100 daje 8500)
Do wyjścia na 0 trzeba payout'u co najmniej 75% ...
Tyle, że jak się nad tym właśnie zastanawiam to chyba robię tu podstawowy błąd w sposobie zliczania słupków hmmm
Edit:
- no tak robiłem błąd, choć w sumie statystyki powyższej to nie zmieniło.
Ten sam sposób liczenia jest na wskaźniku BarStat wyżej.
Looknijcie na pozycję 10 in row. Mamy tam 0 mimo, że zdarzyło się przecież i 11 i więcej w rzędzie.
Czyli wskaźnik zlicza wystąpienia dokładnie n świec pod rząd. A tutaj dla obliczeń pod uwagę powinno się raczej brać wystąpienie n lub więcej świec. Oczywiście można to sobie zsumować z tabelki jak wyżej.