OPCJE WALUTOWE - journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

GRASZ NA OPCJACH ???

TAK i to regularnie
5
5%
TAK, ale tylko czasami
5
5%
KIEDYS cos tam probowalem
16
14%
NIGDY nie uzywalem czegos takiego
85
77%

Liczba głosów: 111

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

seba pisze:rozwiazanie tak dobre ze az prawie genialne hehe...masz ode mnie kolejna pochwale
Takie pytanie apropo custom bets: czy jest możliwe ustalenie tam dla opcji binarnej czasu realizacji na powiedzmy za 15 minut ?
U mnie jakoś najbliższym terminem jest 24 godziny ...

Drugie pytanie: (chyba było): jak w IG powtórnie założyć demo (gdy ma się już reala?)

A trzecie pytanie: czy w opcjach custom IG ograniczony jest maksymalny payout ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

green7 pisze:czy jest możliwe ustalenie tam dla opcji binarnej czasu realizacji na powiedzmy za 15 minut ?
Od 2 minut w górę z krokiem co minutę przy fast bet czyli up/down
Inne mają jakoś inaczej ale nie pamiętam i też nie mogę teraz sprawdzić.
green7 pisze:jak w IG powtórnie założyć demo
Zadzwoniłem tam i po 20 minutach dowiedziałem się że nie da rady i trzeba zaaplikować ponownie z nowym adresem email :)
Mówią że coś coś tam i nie da rady, koleś miał baaaardzo dziwny akcent.

green7 pisze:czy w opcjach custom IG ograniczony jest maksymalny payout ?
Zależy jakie opcje ale fastbet'y mają raczej stały. Ale ekspert nie jestem bo na Customach parę razy tylko grałem.
Ale już na przykład teraz One Touch na godzinę że dotknie cenę 50 pips wyżej już jest 14.2 czyli za każde 10f mamy 142f

BTW przy okazji dowiedziałem się że jak się wpisze w My Account :arrow: Settings :arrow: Personal details :arrow: Mobile swój nómer telefonu to można wtedy ustawiać Price Alerty na komórkę bez ograniczeń.
Miałem to w IG Index zawsze i dziwiłem się czemu nie działo to w IG Markets. Właśnie się dowiedziałem :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

green7 pisze:czy jest możliwe ustalenie tam dla opcji binarnej czasu realizacji na powiedzmy za 15 minut ?
klikasz najpierw w ten link pod 1
otwiera ci sie nowe okienko
potem smigasz albo tym paskiem albo strzalkami pod 2

Obrazek

daromanchester pisze:Od 2 minut w górę z krokiem co minutę przy fast bet czyli up/down
najmniejszym krokiem jest pol minuty

green7 pisze:jak w IG powtórnie założyć demo
z pomoca tu przychodza strony typu:
http://10minutemail.net/pl/
http://10minutemail.org/pl/
http://10minutemail.com/
green7 pisze:czy w opcjach custom IG ograniczony jest maksymalny payout ?
z tego co widze maksymalnie twoja premia ktora placisz moze wynosic 4000 funtow...czyli wyplata na walutach okolo 7200 (EURUSD, GBPUSD, USDJPY)
sa jeszcze indeksy ale jak tam sytuacja sie ksztaltuje to nie powiem bo obecnie sa zamkniete a z glowy nie pamietam :)
mowie to co widze na demo...na real moze byc inaczej..albo moze mozna zadzwonic i podwyzszyc premie...skoro mozna obnizyc z 0,2 na 0,05 to moze tez beda chcieli podniesc :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

green7
Maniak
Maniak

Dzięki Panowie ...
seba pisze:klikasz najpierw w ten link pod 1
O widzisz - dzięki. Ja lookałem w "binary option" a nie w fast - i tam u mnie nie da się przestawić czasu.
daromanchester pisze:Zadzwoniłem tam i po 20 minutach dowiedziałem się że nie da rady i trzeba zaaplikować ponownie z nowym adresem email
Ale upierdliwstwo ... o ile pamiętam tam trzeba było słać dokumenty ....

seba pisze:z pomoca tu przychodza strony typu:
Wolę "moje" ...Leemail :) Polecam - świetna sprawa, możemy w razie gdy ktoś zaczyna spamować wyłączyć/włączyć sobie dany adres

seba pisze:z tego co widze maksymalnie twoja premia ktora placisz moze wynosic 4000 funtow...
Hmm ... mi na realu (nie zasilonym) pozwala na ustawienie premii 10K funtów i wypłatę 17K z groszem ....

Tak się zastanawiam nad tym co pisałeś - jakby do tego liczenia świeczek dodać martyngał: zwiększanie pozycji po stracie i odpowiednie mm (coś jak kiedyś na EURUSD kombinował Tymek). Może z tego by co wyszło ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

green7 pisze: Tak się zastanawiam nad tym co pisałeś - jakby do tego liczenia świeczek dodać martyngał: zwiększanie pozycji po stracie i odpowiednie mm (coś jak kiedyś na EURUSD kombinował Tymek). Może z tego by co wyszło ....
bo to byla/jest strategia forexowa :)
zupelnym przypadkiem na to trafilem, a ze od jakiegos czasu szukalem czegos do okreslania samego koloru swiecy to od razu mi sie to spodobalo...

mam do tego dwa fajne wskazniki ale nie wstawialem tu bo nikogo poki co to nie zainteresowalo az tak bardzo...
pierwszy oblicza i pokazuje na iles tam swieczek do tylu jakie byly serie
drugi pokazuje aktualna sytuacje na wybranych instrumentach i TFach

Obrazek

porobilem swego czasu dosc duzo testow, ale z racji tego ze w XTB sie kompletnie nie dalo to odpuscilem..ale teraz powracam :))
myslalem nawet nad zrobieniem do tego jakiegos EA (martyngalowego badz nie) ale z racji tego ze nie znam sie na programowaniu to temat tez chwilowo przesuniety na dalszy plan

PS. a co tymek kombinowal? jest gdzies to u nas na forum?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

seba to teraz tylko ea napisać co by smsem powiadomienia przesyłał i można na Bahama drinki popijać i tylko się logować na chwilę żeby otworzyć pozycję.
Poprawiać jakimś rozsądnym martyngałem od czasu do czasu zgodnie z MM i będzie luzik.
Seba a co do konta w IG to nie musisz się przejmować minimalnym depo ja jak mi gościu zadzwonił z tymi mikrolotami to wrzuciłem tam 40 funtów i szaleję z testami do teraz :D
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

przyznam sie ze wtorek i sroda nie sledzilem bo nie dalem rady...dzis niby bylem juz dostepny i przy kompie ale wszystko przegapilem na zywo...
ponizej wejscia teoretyczne ktore "mogly by byc"

Obrazek

po weekendzie postaram sie zrobic jakies madre rozpoznanie na jakim instrumencie i na jakim TFie i na ktorej swiecy trzeba grac :)
szczegolnie na indeksach na M5-M15-M30 pojawia sie duzo doji...trzeba pomyslec czy je wliczac do statystyki serii czy nie :)

green7
Maniak
Maniak

seba pisze:PS. a co tymek kombinowal? jest gdzies to u nas na forum?
A tego to nigdy do końca nie powiedział :) Na forum było: o ile oczywiście przy "porządkach" nie znikło - zdaje się, że w temacie/nazwie EA było "simple".
Szło mu nieźle (do pewnego momentu), ogólnie o ile pamiętam, i nie pokręciłem idei to wielkości pozycji zależały od statystycznie sprawdzonego na historii DD strategii.
daromanchester pisze:seba to teraz tylko ea napisać co by smsem powiadomienia przesyłał i można na Bahama drinki popijać i tylko się logować na chwilę żeby otworzyć pozycję.
Poprawiać jakimś rozsądnym martyngałem od czasu do czasu zgodnie z MM i będzie luzik.
Heh no tak ... na te drinki to bym się pisał, tylko to logowanie i zakładanie pozycji za bardzo upierdliwe :)
Szkoda, że nie dają jakiegoś API.
seba pisze:po weekendzie postaram sie zrobic jakies madre rozpoznanie na jakim instrumencie i na jakim TFie i na ktorej swiecy trzeba grac
Policzyłem to sobie próbnie na EURUSD m15 na razie tylko dla słupków wzrostowych. Muszę to jakoś porównać z rozkładem normalnym - ciekawe czy ta statystyka jakoś od niego odstaje. Pewnie nie - bo wyszło mi, że nie zarobisz bez MM :)
Ot np. słupków po 7 wzrostowych miałem 203 przypadki, a słupków po 8 - 85.
Czyli przy payout rzędu 70% wychodzimy na minus.
(Zyskownych transakcji 203-85 po 70 daje 8260, 85 stratnych po 100 daje 8500)
Do wyjścia na 0 trzeba payout'u co najmniej 75% ...

Tyle, że jak się nad tym właśnie zastanawiam to chyba robię tu podstawowy błąd w sposobie zliczania słupków hmmm

Edit:
- no tak robiłem błąd, choć w sumie statystyki powyższej to nie zmieniło.
Ten sam sposób liczenia jest na wskaźniku BarStat wyżej.
Looknijcie na pozycję 10 in row. Mamy tam 0 mimo, że zdarzyło się przecież i 11 i więcej w rzędzie.
Czyli wskaźnik zlicza wystąpienia dokładnie n świec pod rząd. A tutaj dla obliczeń pod uwagę powinno się raczej brać wystąpienie n lub więcej świec. Oczywiście można to sobie zsumować z tabelki jak wyżej.
Green
Obrazek
Obrazek

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

seba pisze:PS. a co tymek kombinowal? jest gdzies to u nas na forum?
O ile pamiętam to Tymka EA grało tylko chyba w jedną stronę. Tzn. konkretnie L.
Jak prof. Rybiński. Ten gra tylko S :wink:

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

SEBA, GREEN
a co sądzicie o martyngale po np 8 świeczce? bo to jest chyba to o czym pisał GREEN apropos stosunku wartosc pozycji/DD ?
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

ODPOWIEDZ