OPCJE WALUTOWE - journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

GRASZ NA OPCJACH ???

TAK i to regularnie
5
5%
TAK, ale tylko czasami
5
5%
KIEDYS cos tam probowalem
16
14%
NIGDY nie uzywalem czegos takiego
85
77%

Liczba głosów: 111

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Pełnomocnik przypominam że moje opcje są z reguły otwierane o określonej godzinie a nie na podstawie AT czy AF.
Żeby wyeliminować czynnik ludzki przy otwarciu.
Tanie opcje można trafić po dłuższych konsolach lub świętach.
Opcje dobrze dobrane do spota mogą być bardzo fajną alternatywą SL.
Teraz dołóż do tego system i voilà. :D
BTW bardzo chętnie zobaczę co masz na myśli.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Wklejam tylko dlatego żeby pokazać jak nie powinno się grać a raczej zamykać opcji.
Ponad 500$ poszło się gonić a tak by mi się ładnie to mikrokonto podładowało :(
Od jutra nie zabieram ze sobą telefonu jak będę wychodził z domu bo zawsze coś namieszam.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Realizacja pewnego pomysłu.
Opcja była otwierana jak zawsze w nocy przy 1.285.... coś tam
Do tego spot ale nie otwarty od razu tylko z oczekującego ponad 30 pkt wyżej.
Już na tą chwilę widzę że otwieranie ich w proporcji 1:1 nie było najmądrzejszym posunięciem.
Poczekam do wygaśnięcia, dołożę może coś jeszcze.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

daromanchester pisze:Opcja była otwierana jak zawsze w nocy przy 1.285.... coś tam
pisząc w nocy, którą godzinę masz na myśli ?
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

sgorn ja tak z reguły pomiędzy 23 a 1 GMT
Zależy jak mi się przypomni i kiedy mi się kliknie.
Zresztą wtedy nie ma dużej różnicy bo zmienność jest na poziomie 5 pips. :)
Widzę że chamy chcą zawracać, dołożyłem na górce below 2870 dla obrony.
Tylko tak naprawdę nie wiem co bronię, chyba się bronie ale przed zyskami :mrgreen:

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

daromanchester pisze:Widzę że chamy chcą zawracać, dołożyłem na górce below 2870 dla obrony.
może niepotrzebne to było, skoro spota masz w portfelu... :)
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Znowu mnie wystukali :D Albo inaczej mówiąc sam się wystukałem.
Spot zamknięty prawie na zero.
Gdybym opcje miał x5 to bym się pokusił o zamknięcie.
A tak to czekałem i cały czas kręciłem się z balansem na małym plusie.
Wczoraj mogłem tak poczekać...... jutro też jest dzień :D

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

witam witam
widze ze pochwaly poprzydzielalem i temat ucichl hehe
ale w ankiecie wzielo juz udzial 87 osob i mamy 6400 wyswietlen takze sukces opcyjny pelna geba :DDD

napisze dzis wam o moim pomysle na opcje UP DOWN, na ktory wpadlem calkiem nie tak dawno napotykajac sie na jeden z postow sgorna gdzies w otchlani internetu :) mianowicie:

o co chodzi w UP/DOWN? chodzi ogolnie o to zeby cena byla nizej albo wyzej niz teraz po uplywie okreslonego czasu..nie wazne o ile...wystarczy 1 pips w nasza strone i jest git...
czasy opcji UP DOWN mamy rozne np 5 min, 15 min, 30 min, godzina itp. a kiedy cena jest wyzsza albo nizsza? wtedy kiedy kolor swiecy jest bialy badz czarny..(zielony badz czerwony...zolty badz niebieski itp)
czyli tak naprawde przelaczamy sie do MT4 na wykresy M5, M15, M30, H1 i wystarczy okreslic kolor nastepnej swiecy i juz mozna grac
i wlasnie od jakiegos juz czasu poszukiwalem czegos co pozwoli mi okreslic sam KOLOR nastepnej swiecy i tu z pomoca przychodzi strategia zwana po polsku "iles tam swiec z rzedu"
strategia czysto statystyczna...chodzi w niej o to ze np po 5 swiecach wzrostowych nastepna jest spadkowa...albo po 8 swiecach spadkowych nastepna jest wzrostowa...i ogolnie rzecz biorac to wszystko :)
- siedzimy, czekamy, mamy fajne wskazniki ktore za nas wszystko licza i ladnie pokazuja
- widzimy np 8 swiec spadkowych z rzedu na M15 na EURUSD
- na otwarciu 9 swiecy klikamy na platformie opcyjnej DOWN
- i za 15 minut zbieramy kase

teoretycznie system genialny w swej prostocie...troche czasu na testach spedzilem...sciagnalem sobie historie minutowa chyba od 2000 roku...porobilem analizy na roznych instrumentach na roznych TF...itp. nawet troche pogralem na zywo.
na historii to ladnie wszystko wyglada tylko jest jedna lipa w przypadku XTB - mianowicie chodzi o to ze oni maja czas przesuniety o 2 minuty...czyli opcje godzinne nie wygasaja o 14:00, 15:00 tylko 14:02, 15:02 itp
opcje polgodzinne nie wygasaja o 14:00, 14:30, 15:00 itp tylko o 14:02, 14:32, 15:02 itp...takze mimo ze swieczki godzinne ladnie sie ukladaja w MT4..mimo ze nastepna 5 czy tam 9 swieczka jest w przewidzianym przeze mnie kolorze to i tak mozna latwo wtopic przez te wlasnie 2 dodoatkowe minuty (i tak sie kilka razy stalo)

problem by sie rozwiazal gdyby udalo sie przesunac w MT4 czas liczenia swieczek o te wlasnei 2 minuty...wtedy idealnie by wszystko pasowalo i idealnie by wszystko te wskazniki liczyly...pisalem o tym w tym temacie:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=20621 niestety rozwiazania poki co brak...

jak ktos ma checi, czas i mozliwosc przetestowania tego w "sprzyjajacych warunkach" i u "normalnych brokerow" to smialo :)
moge przeslac tez wskazniki ktore ladnie wszystko pokazuja i licza na historii i bardzo chetnie podyskutuje troche pozniej na ten temat :)
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Custom Bets w IG będzie Twoim rozwiązaniem.
Przesunięcie czasu w MT4 nic Ci nie da bo strategia była robiona pod normalne czasy zamykania świeczek.
Ja myślałem kiedyś o tym samym ale na razie bawię się tym co mam.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

dziś myślę że będzie opłacalny dzień na strategie binary + spot, expiry 20.55... Daro wskoczyłeś w jakieś binarki? ja właśnie rozważam wariant 2xbinary + spot..

....choć widzę że wyceny opcji są dosyć mocno zawyżone...wszyscy czuja pismo nosem

ODPOWIEDZ