OPCJE WALUTOWE - journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

GRASZ NA OPCJACH ???

TAK i to regularnie
5
5%
TAK, ale tylko czasami
5
5%
KIEDYS cos tam probowalem
16
14%
NIGDY nie uzywalem czegos takiego
85
77%

Liczba głosów: 111

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Raz na czas przy opcjach mogę z jakichś powodów wejść w edit position.
Pierwszym razem się ucieszyłem bo ustawiłbym sobie limit na np. 60 i jeśli opcja osiągnęłaby taką wartość to by się zamknęła.
Często gdy w nocy otwierałem opcje to patrząc rano okazywało się że poszło ładnie tylko że już zawróciło.
W każdym bądź razie okazuje się że pomimo iż mogę edytować to nie mogę zatwierdzić :(
Zadzwonię do nich w przyszłym tygodniu i się zapytam czemu skoro mają techniczne możliwości to się tego nie da zrobić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postanowiłem że dzisiaj poprowadzę pozycję :D W tej chwili opcja na BE dla spota.
Ciekaw jestem co z tego wyjdzie, teoretycznie jestem w stanie sobie w przybliżeniu policzyć różne warianty ale wiem że życie lubi zaskakiwać.

Obrazek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

daromanchester pisze:Postanowiłem że dzisiaj poprowadzę pozycję Very Happy W tej chwili opcja na BE dla spota.
czy te opcje zakupiłeś w tym samym momencie ? czy ostatnie 2 dokupiłes w trakcie spadku?
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

sgorn w czasie spadku oczywiście. Takie podsuwanie SL'a przy pomocy opcji.
Kosztowne ale w razie nawrotki teoretycznie może przynieść duży zysk.
Bawiłem się tym wcześnie operując na samych opcjach na zmienność.
Ze zmiennym szczęściem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

daromanchester pisze:sgorn w czasie spadku oczywiście. Takie podsuwanie SL'a przy pomocy opcji.
Kosztowne ale w razie nawrotki teoretycznie może przynieść duży zysk.
mądre i ciekawe podejście :)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

sgorn pisze:mądre i ciekawe podejście
Taaa ono jest mądre w teorii bo za każdym razem jak je wcielam w życie to zawsze idzie w jedną stronę..... :)
Zamknąłem spota i opcje którą pierwotnie otwarłem przy nim.
Tak się powinien mniej więcej skończyć dzień.
Prowadzenie pozycji obciążyło mnie parę funtów dodatkowo ale z drugiej strony dawało dodatkowy komfort psychiczny.
Na razie je zostawiam jakby chcieli zawrócić mocniej.

Obrazek

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Sorki ale nie wysiliłem się na podsumowanie, może wieczorem spróbuje.
Przy okazji wieczorem ocenie dzisiejszy dzień.
Trochę jestem zły że nie mogę wycisnąć ile się da z tego dzisiejszego trejdu.
W nocy spot spadł 30 pips więc zabezpieczyłem się drugą opcją.
Rano okazało się że zawróciło więc zamknąłem spota i niższą opcję zabezpieczając straty i mały zysk.
No ale podwójną opcję nie mam czasu dalej już prowadzić więc zdecydowałem się zamknąć.

Obrazek

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

bardzo sie ciesze ze temat opcji na forum jest kontynuowany w moim dzienniku :)
niestety nadal poki co beze mnie bo zajalem sie chwilowo czyms innym ale obiecuje uroczyscie ze do tematu opcji napewno powroce w niedlugim czasie :)

jutro postaram sie opisac pewien "system" na opcje UP DOWN na ktory calkiem niedawno wpadlem po przeczytaniu pewnego posta SGORN'A :)
niestety w XTB nie da sie tego zrobic, a innego konta opcyjnego aktualnie nie mam...a na demo szkoda troche mi czasu....

ABY ROZRUSZAC TEMAT POPRZYDZIELALEM POCHWALY WSZYSTKIM KTORZY COS WARTOSCIOWEGO TU NAPISALI :)
BEDE DAWAL DALEJ POCHWALY KAZDEMU KTO NAPISZE TU COS MADREGO I NA TEMAT
(bezsensowne i durne posty bede zglaszal z kolei od razu do moderatorow)

pozdrawiam i do jutra :)
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Podsumowania wciąż brak. :)
Testowałem w zeszłym tygodniu otwartego jednego spota na kilka dni i "bronienie" go coraz to nowszymi opcjami w drugą stronę.
Jaka była zmienność w zeszłym tygodniu to nie muszę mówić a eksperyment zakończyłem w czwartek w nocy a w piątek był piękny ruch :)
Szczerze to mam za mało danych żeby powiedzieć coś na temat opłacalności takiego grania.
Szkoda że nie podawałem na bieżąco wejść bo teraz z historii ciężko mi odtworzyć kiedy wchodziłem w nowe pozycje i czemu.
Na opcjach nie ma po jakiej cenie się wchodziło czy o jakim czasie mamy tylko przeliczony współczynnik.
Osoby obeznane z opcjami coś by z tego jeszcze wyczytały ale dla mniej zainteresowanych to już magia.
W każdym bądź razie powrót do spota i opcji - staram się dobrać wielkość pozycji.
Wczoraj otwarłem na opcji 5$ za pkt - gdyby opcja wygasła korzystnie dla mnie byłoby 500$ minus spot i koszty otwarcia.
Skończyło się tak że spota prawie na zero zamknąłem.
Dzisiaj zaś wróciłem do 2$ za pkt ale postanowiłem kupić dosyć drogo bo po 18.8 ale blisko.
Akurat dzień był łaskawy i udało mi się zamknąć spota blisko dołka i poczekać na zawrócenie ceny w kierunku opcji i zamknięcie w pobliżu aktualnej górki.
Akurat opcja jest blisko wygaśnięcia i pomimo braku tylko kilku pipsów do mojego poziomu to dużo nie zgarnąłem ale też opcja była droga.

Obrazek

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Panowie po co brać co dają ...? trafić dobra opcje, w dobrej cenie jest trudno, można w dość prosty sposób skonstruować podobny twór na samym spocie.. :D
Jak dopracuje strategie to coś wrzucę.. 8) :)

ODPOWIEDZ