Podsumowania wciąż brak.

Testowałem w zeszłym tygodniu otwartego jednego spota na kilka dni i "bronienie" go coraz to nowszymi opcjami w drugą stronę.
Jaka była zmienność w zeszłym tygodniu to nie muszę mówić a eksperyment zakończyłem w czwartek w nocy a w piątek był piękny ruch

Szczerze to mam za mało danych żeby powiedzieć coś na temat opłacalności takiego grania.
Szkoda że nie podawałem na bieżąco wejść bo teraz z historii ciężko mi odtworzyć kiedy wchodziłem w nowe pozycje i czemu.
Na opcjach nie ma po jakiej cenie się wchodziło czy o jakim czasie mamy tylko przeliczony współczynnik.
Osoby obeznane z opcjami coś by z tego jeszcze wyczytały ale dla mniej zainteresowanych to już magia.
W każdym bądź razie powrót do spota i opcji - staram się dobrać wielkość pozycji.
Wczoraj otwarłem na opcji 5$ za pkt - gdyby opcja wygasła korzystnie dla mnie byłoby 500$ minus spot i koszty otwarcia.
Skończyło się tak że spota prawie na zero zamknąłem.
Dzisiaj zaś wróciłem do 2$ za pkt ale postanowiłem kupić dosyć drogo bo po 18.8 ale blisko.
Akurat dzień był łaskawy i udało mi się zamknąć spota blisko dołka i poczekać na zawrócenie ceny w kierunku opcji i zamknięcie w pobliżu aktualnej górki.
Akurat opcja jest blisko wygaśnięcia i pomimo braku tylko kilku pipsów do mojego poziomu to dużo nie zgarnąłem ale też opcja była droga.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein