Potrzebna pomoc doświadczonego tradera

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Potrzebna pomoc doświadczonego tradera

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Witam,

Potrzebuję pomocy doświadczonego tradera. Mam bardzo dobry system do gry, ale nie potrafię ogarnąć kilku rzeczy przez co nie wykorzystuję w 100% potencjału strategii. :)

Proszę o kontakt na PW, jeżeli trzeba będzie to zapłacę za pomoc ;)

Pozdrawiam,
freakout

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: Potrzebna pomoc doświadczonego tradera

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
freakout pisze:Potrzebuję pomocy doświadczonego tradera. Mam bardzo dobry system do gry, ale nie potrafię ogarnąć kilku rzeczy przez co nie wykorzystuję w 100% potencjału strategii. :)
Dlaczego nie opiszesz swojego problemu na forum?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Skąd wiesz, że ten system jest bardzo dobry? Bo ktoś tak powiedział? ;) System jest rzeczą bardzo indywidualną, wręcz intymną, więc nawet jak ktoś nim zarabia, to Ty już nie musisz. Natomiast jeśli to jest Twój autorski system i nie potrafisz go ogarnąć, to znaczy, że system jest do kitu ;)

Opisz wsystko na forum, pewno wspólymi siłami uda się pomóc. Nie obawiaj się, pipsów wystarczy dla wszystkich ;)

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Wirus pisze:
Opisz wsystko na forum, pewno wspólymi siłami uda się pomóc. Nie obawiaj się, pipsów wystarczy dla wszystkich ;)
No co Ty ! Wirus ! Chcesz aby kolega opublikował na forum dobry system ? Zaraz wszyscy by zaczęli z niego korzystać i na FX by były takie jazdy, że jego twórca nie dałby rady zająć pozycji. :lol:
A na poważnie - jak znam życie to ktoś chce sprzedać super świetny system na forum.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
nemezzis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nemezzis »

Co do systemow - to ja mowiem tak: jest tylko jeden system: Moj.
Szkopol w tym ze mozna powiedziec to tylko z pierwszej osoby.
Sys jest cudowny ale tylko dla mnie, dla Ciebie juz bedzie co najwyzej sredni, kazdy musi opracowac/dopracowac system do siebie.
Czy darmowy czy za extra kokosy kupiony bedzie wart prawie tyle co nic, dopiero jak zostanie doszlifowany do danego tradera nabierze mocy.
A na to trzeba czasu/nerwow itp.

pozdrowka
ps. Grala trzeba urodzic, go sie nie znajduje. ;)
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

nemezzis pisze:ps. Grala trzeba urodzic, go sie nie znajduje. ;)
I to jest zdanie, z którym zgadzam się w 100% a jakby sie dało to i w 1000 :D

Graalem jest trejder a nie system, a na ten graal jeden musi poświęcić kilkadziesiąt godzin a inny kilka tysięcy przed wykresem. Jeden przerobi 2 systemy i znajdzie coś co mu pasuje i będzie kosił, a drugi przrobi 15 systemów i i tak nie będzie zarabiał. Po prostu czas spędzony przed kompem czytając, oglądając, analizując to jest graal. Dlatego jeden trader nie potrafi zarabiać systemem a drugi tym samym kosi setki pipów. Chodzi jedynie o doświadczenie i zauważanie pewnych schematów.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

nemezzis pisze:Co do systemow - to ja mowiem tak: jest tylko jeden system: Moj.
Szkopol w tym ze mozna powiedziec to tylko z pierwszej osoby.
Sys jest cudowny ale tylko dla mnie, dla Ciebie juz bedzie co najwyzej sredni, kazdy musi opracowac/dopracowac system do siebie.
Czy darmowy czy za extra kokosy kupiony bedzie wart prawie tyle co nic, dopiero jak zostanie doszlifowany do danego tradera nabierze mocy.
A na to trzeba czasu/nerwow itp.

pozdrowka
ps. Grala trzeba urodzic, go sie nie znajduje. ;)
Sama prawda. Takie posty dodają człowiekowi siły jak przechodzi kryzys twórczy w tej branży :wink:

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Ja tu nic nie chcę nikomu sprzedawać, potrzebowałem tylko pomocy i takową uzyskałem :) Temat do usunięcia ;)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Dlaczego nie opiszesz swojego problemu na forum?
Abstrahując już od szacunku do własnego warsztatu, który zwyczajnie zostałby zapluty i zdeptany przez wielkich znawców, erystów i mistrzów margin call'a...

... zwyczajnie nie uzyskał by pomocy. Każdy napisałby co twórca systemu powinien poprawić i w jaki sposób. Jego udział skończyłby się na 2 stronie tematu, bo okazałoby się, że on tam wcale nie jest potrzebny :). Temat żył by już własnym życiem. Potem zaczęłoby się przekrzykiwanie, czyja racja jest lepsza i dlaczego, a na koniec kolega Freakout zostałby z tysiącem wspaniałych pomysłów i bez rozwiązania :)

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

freakout - nie wiesz w to że najlepszy trader rozwiąże twoje problemy z systemem w 24 godziny
bo albo:
system nie jest taki dobry
albo trader
albo słabo opanowałeś marketing szeptany :twisted:
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

ODPOWIEDZ