Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Tf 1M, mechanizm podstawowy, to MA z 3 świec, Hi i Lo tworzy kanał. BE przy oczywiście odpowiednio dużym impecie i wydatnie zwiększonej częstości ticków.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

DigitalSmoke pisze:Na edku wszyscy longersi zostali zgilotynowani, teraz juz tylko HFT walczy samo ze sobą :(
A ja rozpocząłem zakupy :-)
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

mike_05 pisze:
DigitalSmoke pisze:Na edku wszyscy longersi zostali zgilotynowani, teraz juz tylko HFT walczy samo ze sobą :(
Scalpersi rulez!
One chodzą tak na okrągło czy spuszczasz ze smyczy jak jest "dobry rynek"?
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

You can’t make this stuff up, Part XXII
Written by Jamie Coleman
September 20, 2012 at 13:49 GMT

Greece to shut tax offices to reduce costs of tax administration

Actually, the more I think about it, the more sense it makes. If no one pays taxes, who needs tax collectors.

Brilliant!
:509:

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

259 pisze:
mike_05 pisze:
Scalpersi rulez!
One chodzą tak na okrągło czy spuszczasz ze smyczy jak jest "dobry rynek"?
W zasadzie to tylko na europejskiej sesji zdarzają sie takie przewałki, ale chodzi jak pila tarczowa, dosłownie :)
... wiesz, te zęby :wink:

Jak siedziałem na GPW, wszystkie moje wysiłki w tworzeniu algorytmów sprowadzone były w zasadzie do jednego: wygładzania średnich.
Tzw efekt piły jest zabójczy dla giełdy, W konsolach zabierał cały urobek.
Tutaj jest trochę inaczej, większa dynamika, pewność obrotu etc.
Trochę podobieństwa jest ze względu na obecny nieprzewidywalny rynek związany z infami. Ja akurat zaczynałem na przełomie hossy i bessy, więc siła rzeczy, podczas bessy spędziłem już z większą wiedza więcej czasu. Oszukiwanie bessy trwało nieco, ale generalnie co wtedy osiągnąłem, to dojście do pewnych sposobów, które zaczynały owocować. Min. w bessie jest istotne jednak, jeżeli o AT chodzi, skracanie okresów wszelkich wynalazków technicznych. Nie było jeszcze krótkiej sprzedaży, poza koniami. Zmiany następują dużo szybciej. jak mawia mój kolega, Byki wchodzą po schodach, wypadają natomiast oknem :) A powodem tego jest jedno, inżynieria tłumu. W bessie generalną zasadą jest:
"bierz i spierdalaj" (przepraszam za kolokwializm). Dlatego wszystko jest szybsze, krótsze a przez to trudniejsze.
FX jednak to dwie szkoły. Long term i HFT (skalpy). Dla jednych piła jest be, dla drugich natomiast cacy.
Niektóre wynalazki już dawno by w koszu wylądowały. Brak reakcji przez kilka dni może zniechęcić. Ale przekonałem się, ze nie zawsze brak reakcji, to zła reakcja. Przychodził dzień, na który warto było czeka. Wtedy właśnie spuszczanie ze smyczy następowało niejako samoistnie.
Mam teraz na kilku komputerach pracujących ... 29 instalacji. I nie są to same dema.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

mike_05, ale lapiesz tak szpilki, teraz powinna taka byc na edku w dol poza dolek i w gore, tak przynajmniej sie wydaje bo nie moga sie przebic przez opor 1.295
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

To musi by bardziej strome. Coś podobnego do wybicia z zawężonego Bollingera.
Pracując na Amibrokerze, pewien gość podpowiedział mi taki hint, co nie wszyscy stosują. Na Windozie przy handlu obojętnie czy z własnego, czy VPSa, trzeba zlokalizować proces programu do trejdu w Menadżerze zadań i zmienić mu priorytet na czasu rzeczywistego. Walka o milisekundy w wydaniu amatorskim :) Ale poprawia wyniki. No i dobry sprzęt.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

259 pisze:
You can’t make this stuff up, Part XXII
Written by Jamie Coleman
September 20, 2012 at 13:49 GMT

Greece to shut tax offices to reduce costs of tax administration

Actually, the more I think about it, the more sense it makes. If no one pays taxes, who needs tax collectors.

Brilliant!
:509:
U nas też miotła by się przydała.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

masz na mysli terminal.exe?

swoja droge pochwala sie nalezy, ale nie mam jak zglosc mike_05 za ten post powyzej, za tipsa
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Tak, terminal.exe
tylko jak jest ich więcej, musisz ustali który chcesz. jak pracuje na kontach rzeczywistych, to wart do czas rzeczywisty, jak demo, to można trochę niżej. I tak notowania live i demo się rozjeżdżają u każdego brokera o kilka milisekund i 2-3 punkty często. klikasz w zakładce Aplikacje, bo tak łatwo znaleźć nawet z numerem konta, prawą myszą i wybierasz . przejdź do procesu. W procesach będzie podświetlone, która to instalacja i tą zmieniasz.

Zablokowany