Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

Wirus pisze:CTS
Nie bardzo rozumiem, może źle widzę na wykresie; liczysz na odbicie w dół od 1,3102 i ustawiasz tuż pod nim oczekujące sell limit limit, podczas gdy cena jest jeszcze poniżej? A jak zlecenie wejdzie, a cena się nie odbije, tylko przeleci w górę?
zlecenie wejdzie jeśli cena dojdzie do 1.3030, stop los 73 pips wyżej.
Taka zagrywka trochę na chybił trafił, bo jeśli FED nie ogłosi dziś QE3 to wzrostu wcale nie będzie i zlecenie sie nie zrealizuje.

z tym że tak jak wspomniałem - to może nie być dobry pomysł zakładanie tego typu zleceń przed decyzją FED, nie wiem czy się odważę

Dodano po 9 godzinach 49 minutach:

sp500 poziom 1454. Na miesięcznym wygląda to tak. Jeśli przejdą, pojadą na szczyty ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
thorxahest
Stały bywalec
Stały bywalec

novice

Nieprzeczytany post autor: thorxahest »

Staram się grac metodą SR, od kilku dni. chyba przed chwila trafilem na dość pewne transakcje, ale jeszcze nie jestem 100% sure :]

http://imageshack.us/a/img832/521/20092012.jpg
MA Fan

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Może i pewna ;) Fakt jest taki, że walisz pod prąd na wszystkich sześciu rynkach które pokazałeś. Nie wierzę, że coś z tego wyjdzie jak powtórzysz taką akcję 30 kolejnych razy. Piszę z doświadczenia bo sam kiedyś tak grałem :) Zwróć uwagę na czas. Wydaje mi się, że np.: na AU jeśli będą mieli pójść faktycznie do góry to ta cena po której wchodziłeś może wystąpić jeszcze wiele razy. Ja bym po prostu spasował i poczekał na lepsze karty.

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arkoni »

rayzeel napisał:
Fakt jest taki, że walisz pod prąd na wszystkich sześciu rynkach które pokazałeś.
thorxahest gra na zkończenie korekty poprzedniego ruchu wzrostowego.
Na D1 mamy (np. na EURUSD) przebicie linii trendu spadkowego z przełamaniem ważnych oporów. To może za mało, by stwierdzić, że mamy trend wzrostowy ale chyba wystarczająco, by zagrywać longa na końcu spadkowej korekty.
Można oczywiście podyskutować nad wyborem momentu wejścia, zawsze jednak istnieje ryzyko, że rynek zrobi co innego, niż to czego od niego oczekujemy.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2012, 18:41 przez arkoni, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
thorxahest
Stały bywalec
Stały bywalec

ehe, myślałem, że z prądem gram ;p

na h4 EURUSD ogólnie jest raczej rosnący - dlaczego gram przeciw ? :(

na h4 ustawiłem SR i trend, ale chyba coś źle w takim razie, zobaczę do jutra co z tego wyjdzie, dzięki za rady - będę nadal próbował i podglądał Wasze sposoby na wejście w pozycje, super temat :)

P.S. to konto demo, także na razie szaleję do woli :]

O czas chodzi Ci, przez jaki się trend utrzymuje ?

aaa faktycznie teraz widze, że np w tym, tygodniu prawie wszędzie na odwrót potradowałem ://

Dziękuję Kolego!
MA Fan

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam,kabel ssie :lol:
Obrazek
Cenka opada

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

thorxahest masz rację... są wzrosty... tyle tylko, że aktualnie spadają i to tak trochę próba złapania dołka korekty. Mi coś takiego kiedyś zawsze źle się kończyło dlatego tak już nie robię i doradzam przemyślenie tematu i systemu ponownie :) Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
thorxahest
Stały bywalec
Stały bywalec

pozamykałem te swoje transakcje, nawet chyba w dobrym momencie pootwierałem, ale faktycznie za dużymi odstępami czasowymi się sugerowałem,

jeszcze raz dzięki za uwagę.. wstawię następnym razem jakąś fotkę, już (mam nadzieję) bardziej sensowną ;p

Powodzenia!
MA Fan

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arkoni »

thorxahest dzisiaj trzeba było sobie wziąć nockę :wink: , by pograć.
Ja zająłem na EURUSD na M15 pozycję odwrotną do Twojej i także ją zamknąłem "z ręki" z raptem 10 pipsami zysku, gdy zauważyłem, że cała para ze spadkowego ruchu jakby uszła.

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Ahmed pisze:Witam,kabel ssie
Nie tylko Ciebie wywalili przed nocnym zjazdem :)

Dodano po 13 godzinach 8 minutach:

No i faktycznie poszli do góry :) NA EU miałem longa(już zamknięty) a sygnałem do zmiany kierunku było wybicie przez 2960 po 20:00. Oczekujące na AU long mi nie weszło, a najlepiej wszystko rozegrało się na GU gdzie nic nie zrobiłem :/

Gram na zupełnie czystym wykresie. Mam kilka systemów na wejście i wyjście. Stawiam sl do 15 pipsów i staram się nie określać tp bo często miałem tak, że łapało mi tp a rynek jechał dalej i nie było przesłanek do zmiany kierunku... sl jest kroczący i sam go ustawiam. Oczywiście w całości kluczowym elementem jest odróżnianie korekt od impulsów i to jest najtrudniejsze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ