IronFx
IronFx-Adam
OK. Rozumiem, że to błąd w platformie i ten kontrakt jest wrześniowy, a nie październikowy jak pokazuje najechanie myszką.
A co z kalkulatorem depozytów i pipsów dla akcji, surowców i towarów ? Mam wszystko sprawdzać "na piechotę" ?
OK. Rozumiem, że to błąd w platformie i ten kontrakt jest wrześniowy, a nie październikowy jak pokazuje najechanie myszką.
A co z kalkulatorem depozytów i pipsów dla akcji, surowców i towarów ? Mam wszystko sprawdzać "na piechotę" ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
- IronFx-Adam
- Stały bywalec
MarioDM pisze:IronFx-Adam
Witam Mario,
Nie jest to błąd na platformie, ponieważ kontrakt wygasa 20 września więc do tego czasu będzie widoczny.
Jak wspomniałem wcześniej całe research area jest przygotowywane.
Do tego czasu: KLIK
Przy tabie "contract details" są podane podstawowe info czy to przy kotraktach czy CFDs na akcje.
Nie chcę się sprzeczać, ale TO JEST BŁĄD PLATFORMY skoro pokazuje mi październik, a jest kontraktem wrześniowym.IronFx-Adam pisze:MarioDM pisze:IronFx-Adam
Witam Mario,
Nie jest to błąd na platformie, ponieważ kontrakt wygasa 20 września więc do tego czasu będzie widoczny.
Kolejny błąd jaki zauważyłem to kontrakt na Nasdaq100. Wchodząc w symbole znajduję dwa kontrakty na wrzesień i ani jednego na grudzień. Mimo to widać wyraźnie między nimi różnice W kursie różnica wynosi 5 pkt.. Mają też różne nazwy . Jeden ma przyrostek "Z" (ten nie działający), a drugi przyrostek "U". Po literkach poznaję, że ten drugi jest grudniowy, ale ... najeżdżając myszą uzyskuję podpowiedź , że oba są kontraktami na wrzesień.
Byłoby miło abyście poprawili te drobne błędy .
Trust no bit**es.
- IronFx-Adam
- Stały bywalec
Nie są to błedy.Nie chcę się sprzeczać, ale TO JEST BŁĄD PLATFORMY skoro pokazuje mi październik, a jest kontraktem wrześniowym.
Kolejny błąd jaki zauważyłem to kontrakt na Nasdaq100. Wchodząc w symbole znajduję dwa kontrakty na wrzesień i ani jednego na grudzień. Mimo to widać wyraźnie między nimi różnice W kursie różnica wynosi 5 pkt.. Mają też różne nazwy . Jeden ma przyrostek "Z" (ten nie działający), a drugi przyrostek "U". Najeżdżając myszą uzyskujemy podpowiedź , że oba są kontraktami na wrzesień.
Byłoby miło abyście poprawili te drobne błędy .
http://www.barchart.com/futures/expirations.php
W każdym kalendarzu kontraktów futures wygląda to identycznie.
Proszę poczytać na ten temat: Futures
IronFx-Adam
Chyba nie do końca się rozumiemy. Chodzi mi o to, że najeżdżając myszką na instrument w oknie rynek otrzymuje się podpowiedź co to za instrument i na jaki miesiąc. W podanych przeze mnie przypadkach (ropa i nasdaq) jest błąd co do miesiąca .
Kolejny zestaw pytań :
1 Domyślam się, że gdy znikną kontrakty wrześniowe pojawią się kontrakty marcowe ?
2 Dlaczego kończycie serie 20 września zamiast 21 ?
3 Jak robicie wykres nowej serii ? Na zasadzie kontynuacji wcześniejszych serii ?
4 Dlaczego nie mogę zająć pozycji na listopadowej (X) serii Natgasu , a jedynie na październikowej (V) ?
Chyba nie do końca się rozumiemy. Chodzi mi o to, że najeżdżając myszką na instrument w oknie rynek otrzymuje się podpowiedź co to za instrument i na jaki miesiąc. W podanych przeze mnie przypadkach (ropa i nasdaq) jest błąd co do miesiąca .
Kolejny zestaw pytań :
1 Domyślam się, że gdy znikną kontrakty wrześniowe pojawią się kontrakty marcowe ?
3 Jak robicie wykres nowej serii ? Na zasadzie kontynuacji wcześniejszych serii ?
4 Dlaczego nie mogę zająć pozycji na listopadowej (X) serii Natgasu , a jedynie na październikowej (V) ?
Trust no bit**es.
- IronFx-Adam
- Stały bywalec
Właśnie o tym samym piszemy Mario, kontrakt jest podany jakby z miesięcznym wyprzedzeniem. Podałem tabelke, proszę spojrzeć na Crude Oil oraz kiedy kończy się kontrakt na October-20/09/2012 więc wszystko jest tak jak powinno być.
Mówimy o CLV2? Tak jest ustalone, zresztą w tabelce na stronie barchart i innych każdy kontrakt na Crude Oil October kończy się 20/09/2012.
3. Tak, jest kontynuacją wcześniejszej serii.
4. Jeśli chodzi o NGX2 to data rozpoczęcia handlu na tym kontrakcie zaczyna się 21/09/2012
Pozdrawiam, Adam
Jeśli chodzi Panu o liste kontraktów na MT4 oraz na naszej stronie to zostaną one odświeżone na kontrakty listopad/grudzien/styczeń 13 w większości przypadków(Oil,Natgas)1.Domyślam się, że gdy znikną kontrakty wrześniowe pojawią się kontrakty marcowe ?
Mówimy o CLV2? Tak jest ustalone, zresztą w tabelce na stronie barchart i innych każdy kontrakt na Crude Oil October kończy się 20/09/2012.
3. Tak, jest kontynuacją wcześniejszej serii.
4. Jeśli chodzi o NGX2 to data rozpoczęcia handlu na tym kontrakcie zaczyna się 21/09/2012
Pozdrawiam, Adam
Nie przypominam sobie..IronFx-Adam pisze:O ile się nie myle Pan napisał nawet do nas maila, zarzucając mi niekompetencje.

Troche po czasie.. było wytykane.. a te konsultacje przed kazdym postem..hehe.. to jakis program pilotazowy,żeby nie było gafy?IronFx-Adam pisze:ponieważ przed każdym postem konsultuję się z nimi jeśli nie jestem w stanie odpowiedzieć na Państwa pytanie. Więc jeśli są błędy to proszę je wskazać.

Temat z hedge to będzie hit tego roku chyba..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
- IronFx-Adam
- Stały bywalec
Re:
Bardziej chodzi o rzetelność przekazywanych informacji Reptile. Nikt nie jest alfą i omegą na rynku fx.reptile pisze:Nie przypominam sobie..IronFx-Adam pisze:O ile się nie myle Pan napisał nawet do nas maila, zarzucając mi niekompetencje.
Troche po czasie.. było wytykane.. a te konsultacje przed kazdym postem..hehe.. to jakis program pilotazowy,żeby nie było gafy?IronFx-Adam pisze:ponieważ przed każdym postem konsultuję się z nimi jeśli nie jestem w stanie odpowiedzieć na Państwa pytanie. Więc jeśli są błędy to proszę je wskazać.Rob co Ci kazali .. cos jesc trzeba
![]()
Pozdrawiam, Adam
Re:
Mamy dziś 24/09/2012 i kontrakt NGX2 nadal nie jest aktywny. Rachunek real oczywiście. Mam grać na kontrakcie listopadowym, który jest niżej notowany ? No way.IronFx-Adam pisze:
Trust no bit**es.
- IronFx-Adam
- Stały bywalec
Re: Re:
Witam Panie Mariuszu,MarioDM pisze:Mamy dziś 24/09/2012 i kontrakt NGX2 nadal nie jest aktywny. Rachunek real oczywiście. Mam grać na kontrakcie listopadowym, który jest niżej notowany ? No way.IronFx-Adam pisze:
Zgłosiłem to do DD. NGX2 jest już aktywny.
Pozdrawiam, Adam