IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

IronFx-Adam

OK. Rozumiem, że to błąd w platformie i ten kontrakt jest wrześniowy, a nie październikowy jak pokazuje najechanie myszką.
A co z kalkulatorem depozytów i pipsów dla akcji, surowców i towarów ? Mam wszystko sprawdzać "na piechotę" ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
IronFx-Adam
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: IronFx-Adam »

MarioDM pisze:IronFx-Adam

OK. Rozumiem, że to błąd w platformie i ten kontrakt jest wrześniowy, a nie październikowy jak pokazuje najechanie myszką.
A co z kalkulatorem depozytów i pipsów dla akcji, surowców i towarów ? Mam wszystko sprawdzać "na piechotę" ?

Witam Mario,

Nie jest to błąd na platformie, ponieważ kontrakt wygasa 20 września więc do tego czasu będzie widoczny.
Jak wspomniałem wcześniej całe research area jest przygotowywane.
Do tego czasu: KLIK
Przy tabie "contract details" są podane podstawowe info czy to przy kotraktach czy CFDs na akcje.
IronFx Solid Trading

anowak@ironfx.com

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

IronFx-Adam pisze:
MarioDM pisze:IronFx-Adam

Witam Mario,

Nie jest to błąd na platformie, ponieważ kontrakt wygasa 20 września więc do tego czasu będzie widoczny.
Nie chcę się sprzeczać, ale TO JEST BŁĄD PLATFORMY skoro pokazuje mi październik, a jest kontraktem wrześniowym.
Kolejny błąd jaki zauważyłem to kontrakt na Nasdaq100. Wchodząc w symbole znajduję dwa kontrakty na wrzesień i ani jednego na grudzień. Mimo to widać wyraźnie między nimi różnice W kursie różnica wynosi 5 pkt.. Mają też różne nazwy . Jeden ma przyrostek "Z" (ten nie działający), a drugi przyrostek "U". Po literkach poznaję, że ten drugi jest grudniowy, ale ... najeżdżając myszą uzyskuję podpowiedź , że oba są kontraktami na wrzesień.
Byłoby miło abyście poprawili te drobne błędy .
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
IronFx-Adam
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie chcę się sprzeczać, ale TO JEST BŁĄD PLATFORMY skoro pokazuje mi październik, a jest kontraktem wrześniowym.
Kolejny błąd jaki zauważyłem to kontrakt na Nasdaq100. Wchodząc w symbole znajduję dwa kontrakty na wrzesień i ani jednego na grudzień. Mimo to widać wyraźnie między nimi różnice W kursie różnica wynosi 5 pkt.. Mają też różne nazwy . Jeden ma przyrostek "Z" (ten nie działający), a drugi przyrostek "U". Najeżdżając myszą uzyskujemy podpowiedź , że oba są kontraktami na wrzesień.
Byłoby miło abyście poprawili te drobne błędy .
Nie są to błedy.

http://www.barchart.com/futures/expirations.php

W każdym kalendarzu kontraktów futures wygląda to identycznie.

Proszę poczytać na ten temat: Futures
IronFx Solid Trading

anowak@ironfx.com

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

IronFx-Adam

Chyba nie do końca się rozumiemy. Chodzi mi o to, że najeżdżając myszką na instrument w oknie rynek otrzymuje się podpowiedź co to za instrument i na jaki miesiąc. W podanych przeze mnie przypadkach (ropa i nasdaq) jest błąd co do miesiąca .
Kolejny zestaw pytań :
1 Domyślam się, że gdy znikną kontrakty wrześniowe pojawią się kontrakty marcowe ?
2 Dlaczego kończycie serie 20 września zamiast 21 ?
3 Jak robicie wykres nowej serii ? Na zasadzie kontynuacji wcześniejszych serii ?
4 Dlaczego nie mogę zająć pozycji na listopadowej (X) serii Natgasu , a jedynie na październikowej (V) ?
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
IronFx-Adam
Stały bywalec
Stały bywalec

Właśnie o tym samym piszemy Mario, kontrakt jest podany jakby z miesięcznym wyprzedzeniem. Podałem tabelke, proszę spojrzeć na Crude Oil oraz kiedy kończy się kontrakt na October-20/09/2012 więc wszystko jest tak jak powinno być.
1.Domyślam się, że gdy znikną kontrakty wrześniowe pojawią się kontrakty marcowe ?
Jeśli chodzi Panu o liste kontraktów na MT4 oraz na naszej stronie to zostaną one odświeżone na kontrakty listopad/grudzien/styczeń 13 w większości przypadków(Oil,Natgas)

2 Dlaczego kończycie serie 20 września zamiast 21 ?
Mówimy o CLV2? Tak jest ustalone, zresztą w tabelce na stronie barchart i innych każdy kontrakt na Crude Oil October kończy się 20/09/2012.

3. Tak, jest kontynuacją wcześniejszej serii.

4. Jeśli chodzi o NGX2 to data rozpoczęcia handlu na tym kontrakcie zaczyna się 21/09/2012

Pozdrawiam, Adam
IronFx Solid Trading

anowak@ironfx.com

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

IronFx-Adam pisze:O ile się nie myle Pan napisał nawet do nas maila, zarzucając mi niekompetencje.
Nie przypominam sobie.. :wink:
IronFx-Adam pisze:ponieważ przed każdym postem konsultuję się z nimi jeśli nie jestem w stanie odpowiedzieć na Państwa pytanie. Więc jeśli są błędy to proszę je wskazać.
Troche po czasie.. było wytykane.. a te konsultacje przed kazdym postem..hehe.. to jakis program pilotazowy,żeby nie było gafy? :D Rob co Ci kazali .. cos jesc trzeba :mrgreen:

Temat z hedge to będzie hit tego roku chyba..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
IronFx-Adam
Stały bywalec
Stały bywalec

Re:

reptile pisze:
IronFx-Adam pisze:O ile się nie myle Pan napisał nawet do nas maila, zarzucając mi niekompetencje.
Nie przypominam sobie.. :wink:
IronFx-Adam pisze:ponieważ przed każdym postem konsultuję się z nimi jeśli nie jestem w stanie odpowiedzieć na Państwa pytanie. Więc jeśli są błędy to proszę je wskazać.
Troche po czasie.. było wytykane.. a te konsultacje przed kazdym postem..hehe.. to jakis program pilotazowy,żeby nie było gafy? :D Rob co Ci kazali .. cos jesc trzeba :mrgreen:
Bardziej chodzi o rzetelność przekazywanych informacji Reptile. Nikt nie jest alfą i omegą na rynku fx.

Pozdrawiam, Adam
IronFx Solid Trading

anowak@ironfx.com

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Re:

IronFx-Adam pisze:

4. Jeśli chodzi o NGX2 to data rozpoczęcia handlu na tym kontrakcie zaczyna się 21/09/2012
Mamy dziś 24/09/2012 i kontrakt NGX2 nadal nie jest aktywny. Rachunek real oczywiście. Mam grać na kontrakcie listopadowym, który jest niżej notowany ? No way.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
IronFx-Adam
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Re:

MarioDM pisze:
IronFx-Adam pisze:

Mamy dziś 24/09/2012 i kontrakt NGX2 nadal nie jest aktywny. Rachunek real oczywiście. Mam grać na kontrakcie listopadowym, który jest niżej notowany ? No way.
Witam Panie Mariuszu,

Zgłosiłem to do DD. NGX2 jest już aktywny.

Pozdrawiam, Adam
IronFx Solid Trading

anowak@ironfx.com

ODPOWIEDZ