Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

ForexTig3r pisze:aby przelew nie trwał wieki.
Zrób przelew przez kartę debetową/kredytową.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Może komuś się przyda?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

prymusbb
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: prymusbb »

Doniek pisze:
prymusbb pisze:Witam od paru tyg gram na koncie real u AM, puki co na mikrolotach. Wcześniej próbowałem demo lecz dopiero gdy przeskoczyłem na rl to nauka idzie dużo szybciej.

Mam pytanie natury technicznej. Nie raz na filmku na yt widziałem jak gościu rysuje sobie różnego rodzaju kreski,opisy na wykresie(rzeczywistym) jakby w paint. Skąd można zdobyć takie narzędzie ?
I drugie pytanie czy jest jakaś strona z listą skryptów do mt4 ?
Jak długo siedziales na demie? Korci mnie wskoczyc na real w mikrolotach.
Ponad pół roku i uważam to za stracony czas, lepiej grać na real na mikrolotach. Zacząłem bardziej się do tego przykładać, analizować każdy ruch i jakoś to idzie. Traktuje to cały czas jako naukę ponieważ nie są to duże pieniądze, a doświadczenie rośnie.

Cadermo

prymusbb pisze:
Ponad pół roku i uważam to za stracony czas, lepiej grać na real na mikrolotach
Jeśli macie już strategię opracowaną i przetestowaną na demo to wskakujcie na real. W innym przypadku nie ma to sensu.
Pozdrawiam

patryk2805
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: patryk2805 »

Mam pytanie (pewnie dość głupie dla większości z was)

Powiedzmy że mam zamiar wymienić jakieś 10 000 USD bo mam przeczucie że w ciągu pół roku dolar pójdzie do góry (jakieś 20-30gr). Robiąc to w zwykłym kantorze zarobie na takiej transakcji jakieś 2-3tys zł.

I teraz pytanie, czy nie lepiej założyć konto u brokera i zainwestować całość lub połowę w USD/PLN i czekać kilka miesięcy na wyrazny wzrost ceny dolara? Bo z tego co rozumię stosując dźwignię (1:x) powinienem zarobić dużo więcej, nawet podwoić tą kwotę używając do tego rynku walutowego zamiast fizycznej wymiany pieniędzy w kantorach, czy mam rację?

Cadermo

patryk2805 pisze:Mam pytanie (pewnie dość głupie dla większości z was)

Powiedzmy że mam zamiar wymienić jakieś 10 000 USD bo mam przeczucie że w ciągu pół roku dolar pójdzie do góry (jakieś 20-30gr). Robiąc to w zwykłym kantorze zarobie na takiej transakcji jakieś 2-3tys zł.

I teraz pytanie, czy nie lepiej założyć konto u brokera i zainwestować całość lub połowę w USD/PLN i czekać kilka miesięcy na wyrazny wzrost ceny dolara? Bo z tego co rozumię stosując dźwignię (1:x) powinienem zarobić dużo więcej, nawet podwoić tą kwotę używając do tego rynku walutowego zamiast fizycznej wymiany pieniędzy w kantorach, czy mam rację?
Tak . Pomnożysz sobie kapitał np. razy 500.
Wtedy wchodzisz na maksymalny lot jaki masz możliwy.
I będzie jak w kantorze. Różnice są takie ,że możesz zarobić dużo więcej i stracić wszystko dużo szybciej :wink:

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Cadermo pisze:Jeśli macie już strategię opracowaną i przetestowaną na demo to wskakujcie na real. W innym przypadku nie ma to sensu.
Dokładnie, bez opracowanej strategii nauka na realnym koncie nie ma sensu. Zauważcie w jak sposób patrzycie na cenę tylko się przyglądając, czy grając na demo, a jak gdy macie zlecenie w grze. Normalnie będziesz widział trend czy konsolę itd, a jak się zaangażujesz emocjonalnie będziesz widział co chcesz widzieć. Mając system wykluczasz ten problem, bo nawet jak ci się wydaje, że "coś tam" to i tak zlecenie składasz wg. systemu.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

patryk2805
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: patryk2805 »

Cadermo pisze: Tak . Pomnożysz sobie kapitał np. razy 500.
Wtedy wchodzisz na maksymalny lot jaki masz możliwy.
I będzie jak w kantorze. Różnice są takie ,że możesz zarobić dużo więcej i stracić wszystko dużo szybciej :wink:
Dziękuję za odpowiedz. W takim razie lepszym rozwiązaniem będzie zaryzykowanie z 1000 USD w forex na tę parę walutową aniżeli od razu z całą kwotą.

Według tego co powiedziałeś jest realna szansa na pomnożenie tej kwoty, jeśli oczywiście scenariusz z mocnym wzrostem dolara się sprawdzi.

Drugą sprawą są spready jakie stosują brokerzy na pary USD/PLN oraz EUR/PLN, wynika z tego że nie opłaca się grać krótkich lotów na te pary walutowe?

Cadermo

patryk2805 pisze:Drugą sprawą są spready jakie stosują brokerzy na pary USD/PLN oraz EUR/PLN, wynika z tego że nie opłaca się grać krótkich lotów na te pary walutowe?
Jeśli nie masz pojęcia o grze na forex to lepiej transakcję przeprowadź w kantorze przy dobrym kursie . Nie chce mi się tłumaczyć teraz co to jest lot itd ,ale takie informacje masz w internecie.

prymusbb
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: prymusbb »

brother pisze:
Cadermo pisze:Jeśli macie już strategię opracowaną i przetestowaną na demo to wskakujcie na real. W innym przypadku nie ma to sensu.
Dokładnie, bez opracowanej strategii nauka na realnym koncie nie ma sensu. Zauważcie w jak sposób patrzycie na cenę tylko się przyglądając, czy grając na demo, a jak gdy macie zlecenie w grze. Normalnie będziesz widział trend czy konsolę itd, a jak się zaangażujesz emocjonalnie będziesz widział co chcesz widzieć. Mając system wykluczasz ten problem, bo nawet jak ci się wydaje, że "coś tam" to i tak zlecenie składasz wg. systemu.
Rozumiem Cie doskonale i masz 100 % racji , mam swój system ale mówiąc o nauce mówiłem właśnie o kontroli emocji i o tym że jest inne nastawienie człowieka przy grze na real w porównaniu do dema. Mimo tego że wydawało mi się że wszystko już mam w głowie poukładane to w 1 tyg gry na real zdarzyły mi się głupie proste błedy( których na demie pewnie bym nie popełnił).

ODPOWIEDZ