Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

WłatcaEdka pisze:Czy ktoś tutaj z forumowiczów oferuje płatne szkolenia
Z góry odradzam Ci Zicmara ,GWH i VinciPro. WIem ,że ta trójka szkoliła. Trójka największych oszustów na forex ,więc omijaj ich szeroką drogą . I moim zdaniem nie bierz żadnego szkolenia ,najlepiej jest samemu się nauczyć .

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Cadermo pisze:odradzam Ci Zicmara ,GWH i VinciPro. WIem ,że ta trójka szkoliła. Trójka największych oszustów
Nie znam tych jegomościów ( firm), ale proponuję zachować umiar. W Polsce powoli nastaje amerykańska moda na zadośćuczynienia za pomówienia.
Dziękuję i pozdrawiam.

Diffek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Diffek »

Przygotowałem sobie analizę, opartą na tym czego do tej pory się nauczyłem. Chciałbym się dowiedzieć czy mój tok rozumowania idzie w dobrym kierunku :P dlatego bez zbytniego wstępu:

Czy myslę w prawidłowy sposób ?

Wykres H1, Trend wzrostowy(1), testowany już dwa razy.
Dża biała świeca(2), na której wyznaczam sobie "strefe" wsparcia(3).
Czarne świece(4) mogą się wydawać niepokojące ale jednak nie wychodzą poniżej strefy.
Uważam że moge je potraktować jaki fałszywy sygnał spadku.
Białe świece(5), znajdują się w strefie wsparcia oraz zapowiadają dalsze kontyuowanie trendu.
Nie wygląda na to aby szykował się spadek w okolice lini trendu, aby zając pozycje na odbicie/przebicie.
Myślę że zajęcie pozycji BUY w tym momencie jest całkiem dobrym pomysłem. Chociaż mamy jescze ostatnią świece która sugeruje walke między kupującymi a sprzedającymi(6), lecz ciągle w granicach strefy wsparcia.
Gdyby rynek był otwarty, własnie teraz zająbłym pozycje BUY.
Myślę dobrze? czy coś tę moją analize idzie o kant krzesla rozbic ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Diffek

Przede wszystkim co to jest za instrument? Wykres H1?
Uważam, że mysłenie o zajęciu konkretnej pozycji (buy) w chwili, gdy do otwarcia rynku może się mnóstwo rzeczy wydarzyć, jest błędem. Lepiej opracować alternatywne warianty i poczekać, który zacznie się realizować.
Gdyby rynek był teraz otwarty, zająłbym pozycję wyczekującą ;) Świece są niezdecydowane, blisko linii trendu, nie wiadomo w którą stronę pójdą.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Diffek pisze:Myślę dobrze? czy coś tę moją analize idzie o kant krzesla rozbic
Hej
To jest NZD/USD tutaj fundy zadecydują bo jesteśmy dość wysoko tak wysoko praktycznie nie był od ponad 6 miesięcy i od 6 wrz.nieustanne wzrosty. Lepsza dla mnie była by S ale to pod prąd..
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Balous
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Balous »

W jaki sposób rysować linie fibo? Na jakim interwale je rysować? Czy dobrze rysuje fibo ciągnąc kreskę od min/max z lewej strony wykresu do max/min z drugiej strony wykresu?
Pozdrawiam

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Fx_boy pisze:zadośćuczynienia za pomówienia
Można pomówić twór internetowy ? Co innego jakbym powiedział Jan Kowalski to oszust. :wink:

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Balous pisze:W jaki sposób rysować linie fibo?
Rozpiąć na końcach ostatniego impulsu lub ruchu.
Na jakim interwale je rysować?
Można na każdym ;) Najlepiej na tym, na którym obserwujesz; dużo też zależy od strategii.
Czy dobrze rysuje fibo ciągnąc kreskę od min/max z lewej strony wykresu do max/min z drugiej strony wykresu?
Fibo zawsze ciągniesz od lewej do prawej, niezależnie czy od górki czy od dołka.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Balous
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Balous »

Dzięki wielkie ;) przeglądam strategie PA i fajnie by było gdyby ktoś oświecił mnie wyjaśniając słowo pullback :oops:

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

ODPOWIEDZ