BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Buho
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Buho »

sory chłopy że dzisiaj taką lipe pokazuje, ale odpaliłem z rana i poszłem robić co innego,
przy okazji powtórzyłem ważną kwestie:
- jak grasz pod H1 to graj pod H1
tu grałem pod H1, a tak naprawde sygnał wziąłem z niewiadomo skąd i skończyło się jak zwykle w takim przypadku,

czerwinek , ten screen ze szczytami i dołkami to podstawa bo to jest to co gramy :) jak by się wziąć tak za siebie porządnie i za swoją grę, i grać pod to trzymając się zasad i pilnować sytuacji i pozycji, może nawet by się niemiało ani jednego stratnego zagrania.

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

czerwinek pisze: Ale staram się w swoich zagraniach również kierować obserwacjami i najprostszymi analizami, czyli dla przypomnienia zapodaję link do zrzutu który staje się dla mnie coraz ważniejszy:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=65543
Czerwinek nie kombinuj,jakieś pitolenie o dołkach , te genialne oczywistości widać po fakcie jak większość.Widziałeś gdzieś ostatnio retest na który można się załapać?
Ja tam widzę często to ,czyli nic nie wiadomo:
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Buho
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Buho »

Ja od siebie mogę tylko napisać, że faktycznie widać wszystko po fakcie,
ale pod to da się też grać, a schemat tu pokazany jest jak najbardziej aktualny,
bo rynek cały czas idzie falami i trendami :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

dulf pisze:Czerwinek nie kombinuj,jakieś pitolenie o dołkach
Dulf chyba za dużo pitolisz wszystko chodzi jak ma chodzić, cudów nie ma na forexie :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Dzie\siejsze zagrania na EDKu pierwsze dosyć ryzykowane gdyż na dobicie do ZL ale z bardzo wąskim SL początkowym, potem idealnie doszli do ZL z M15 tym samym robiąć FBO na ZL z H1 i jazda w dół. Oczywiście standardowo mogę uciąć zyski ale ostatnio dosyć często mnie wybijali na pozycjach zyskownych więc decyzja o zabraniu dzieisjzych zysków co mi w zupełności wystarczy 73 pipsy w 1,5h :)
Tak swoją drogą myślę, że mogą dojść do 1.2810 ale czy dzisiaj ciężko powiedzieć bo to byłby duży ruch nawet od początku dnia.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Dobre wejście - też się nad nim zastanawiałem ale nie wszedłem bo zbliżały się dane.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Ostatnio nie idzie mi jak pokazuję zrzuty więc kolejna próba może uda się przełamać :)
Oczywiście wejście dużo dużo spóźnione, powinno być po tym PB z H1 tam gdzei strzałka. Zrobili fajne FBO w między czasie ZL z H1 i PB jako potwierdzenie, według mnie jedziemy do BO ale to FX więc wszystko możliwe, nie wykluczone że zaraz przestawię SL aby zmniejszyć ewentualną stratę.
Aha tak dla info wejście spoźnione bo słabo tę parę obserwuję, a naprawdę można tutaj było wejść z małym ryzkiem i dosyć fajnym TP jak ktoś by miał na oku cały czas tę parę.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Skończyłem ten trade niestety TP nie doczekałęm po prostu już siły nie mam patrzeć jak ta para mozolnie idzie, zaraz dam jeszcze zruzt w nowym poście co ciekawego zauważyłem.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Ciekawy jestem czy wy też to zauważyliście zaraz sprawdzę po dzisiejszym dniu czy na NZD/USD też to się stanie ogólnie z tego powodu wyszedłem po PB z M15.
Zobaczcie na zrzut, cena zrobiła jakieś BO ,następnie nastąpiło odwrócenie ruchu gdzie zrobione BO jest moim TP. Zauważyłem, że często cena nie dochodzi do TP od razu tylko zawraca wcześniej jadac znowu na dół aby wyciąć tych co są w ruchu do tego TP, każdy myśli o już niedaleko mojego TP, przestawię swój buy na BE, cena wróci po jego BE i pojedzie dalej do TP. I co tutaj ciekawego mamy na TP, cena przez to, że wcześniej nie doszła do TP tylko za drugim razem doszła tym samym zrobiła FBO dająć sygnał do dalszych spadków.
Nie piszę, że tak jest ciągle ale jeżeli taka sytuacja ma miejsce to fajnie wiedzieć co cena może zrobić i jak zachować i podejmować odpowiednie ruchu. Ja dlatego wyszedłem narazie z NZD/USD po PB z M15 ale dalej uważam, żę dojdą do mojego wcześniejszego TP, a jak nie dojdą to swoje mam :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Jak widać moje NZD/USD doszło idealnie do TP, jednak beze mnie gdyż jak pisałem PB z M15 mnie powstrzymał, ale idealnie zrobili to co mieli.
Poźniej grałem jeszcze sell wcześniej miałem oczekujące na 8280 ale usunąłem i wszedłem ręcznie poźniej z komórki dlatego jak ktoś by pytał miejsce wejścia to nie powiem :) Tylko nie wiedziałem gdzie wyjść i myślałem że już późno i ruchów nie będzie a jak widać najważniejszy ruch mnie ominął.

ODPOWIEDZ