OPCJE WALUTOWE - journal
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
rozwiazanie tak dobre ze az prawie genialne hehe...masz ode mnie kolejna pochwaledaromanchester pisze:Custom Bets w IG będzie Twoim rozwiązaniem.

niby wiedzialem o tym custom bets, niby cos tam kiedys probowalem ale nie przypuszczalem ze az tak mi do gustu przypadnie

zajalem sie ostatnio biznesami na nowo i taki ze mnie biznesmen wielki ze mi szkoda aktualnie 1000zl na IG. hehe..bo chcialem tam chociaz z 200 funtow wplacic na poczatek (minimalna stawka w custom best to 10 funtow)
na szczescie mam juz wiecej czasu na gieldowe rzeczy takze poki co zalozylem dzis demo i sobie probuje...jak wszystko bedzie ladnie szlo tak jak planuje to za 2 tygodnie pojade juz na realu znowu

poszly dzis dwa zagrania..na EURUSD - 5min i EURUSD - 15 min
na M15 mimo ze swieca w dobrym kierunku to zaliczylem wtope..poprostu za szybko kliknalem o 11 sekund i przegralem ostatecznie o 0,4 pipsa...gdybym wszedl z zegarkiem w reku o 12:15:00 to bylo by dobrze..
drugie zagranie na M5 juz bardziej poprawne..a wygladalo to tak:

takze bilans systemu na dzis -10 + 8 = -2 demowe funty

nadal nie moge sie przyzwyczaic do tej platformy w IG hehe...probuje tez cos tam sobie na tych BINARY (5 minute markets). uzbieralem juz troche demowych funtow, ale narazie bez zadnego wiekszego systemu i pomyslu

i teraz jedno pytanie ode mnie na koniec: czy mozna gdzies znalezc jakies ich wykresy? bo jak patrze na kwotowania w IG i potem spogladam na MT4 z XTB i AM to troche sie rozni niestety...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Ich wykresy są do bani i ich prawie nigdy nie używam.mah1y pisze:tutaj jest rozwiazanie
Ale jak już używasz to radze sobie wyłączyć rysowanie świeczek po MID.
Czyli średniej z ASD i BID
Kiedyś minimalnie zahaczając wycięło mi transakcję na SL.
Niepotrzebnie spojrzałem na te wykresy i pokazało mi że brakowało 0.2 pipsa do wycięcia.
No i zadymę zrobiłem do tego jeszcze focha dorzuciłem i obsmarowałem u przełożonych że mnie nie traktują poważnie.
W końcu ktoś się tam zorientował o co chodzi i mi wytłumaczył. Pozostał mi tylko wstyd....

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Przecież huczę o tym na forum już od kilku latmah1y pisze:daromanchester a widziales ze mozna grac z gwarantowanym stop lossem?

Miałem tak jakiś czas otwarte eurchf ale mi się znudziło i..... wystrzeliło do góry

http://www.igindex.co.uk/spread-betting ... -faqs.htmlmah1y pisze: to mozna grac bez swapow
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
- daromanchester
- Przyjaciel Forum