Otwarty
Nie powiem, miło słyszeć i też się nie spodziewałem. Co do strat to postaram się ogarnąć. Przy przelewarowaniu trudno. Ogólnie obok rachunku prowadzę sobie prywatnie sprawdzalność określonych wejść, prowadzę statystykę w procentach i myślę o ograniczeniu ryzyka. Co do screenów to yyyy jest podgląd rachunku a ja już wszystko robię na oko. Z lenia jeszcze jakiś miesiąc temu miałem te takie wskaźniki do Zero Line, ale zajebiście przekłamań dużo na nich i tak jakoś bardziej mi niepewność dawały niż utwierdzały. Gram na nagim wykresie i wedle siebie. Mógłbym wrzucać boxy z poziomami ale na jedno wyjdzie bo np. wrzucę box w miejsce gdzie i tak ustawiam TP ( zwykle daje troszkę przed poziomem o którym myślę). Po drodzę wiele się dzieje, nazwy własne sobie wprowadziłem żeby ułatwić myślenie.
Np korekta 75% jeśli chodzi o szczyt i zmianę kierunku. Czyli wejście na korektą z Tp na 75% ruchu spadkowego ze szczytu do momentu stagnacji na rynku i wtedy albo przechodzę na BE bo mam przeczucie kontynuacji UP, albo robię TP i sprzedaje.
Korekta płaska to wszelkie miejsca gdzie spodziewam się odbić od długich świec w historii, czyli szczyt utowrzony drobnymi świecami pierwsze zejście robi do długich i na nich korekta. stąd korekta płaska bo jest kilka odbić tworzących konsolę i szczyt.
No i takie tam różne. Quasimodo to dla mnie coś innego niż dla tych od PA.
I inne tam cuda, to z czego korzystam mam w głowie i nie musi mi tego nic rysować na wykresie bo prostota poraża. Jeszcze tylko żebym tak się ogarnął i dopasował małe ryzyko do wielkości pozycji i można grać : ) i olewanie SL też nie jest dobrym pomysłem.
Np korekta 75% jeśli chodzi o szczyt i zmianę kierunku. Czyli wejście na korektą z Tp na 75% ruchu spadkowego ze szczytu do momentu stagnacji na rynku i wtedy albo przechodzę na BE bo mam przeczucie kontynuacji UP, albo robię TP i sprzedaje.
Korekta płaska to wszelkie miejsca gdzie spodziewam się odbić od długich świec w historii, czyli szczyt utowrzony drobnymi świecami pierwsze zejście robi do długich i na nich korekta. stąd korekta płaska bo jest kilka odbić tworzących konsolę i szczyt.
No i takie tam różne. Quasimodo to dla mnie coś innego niż dla tych od PA.
I inne tam cuda, to z czego korzystam mam w głowie i nie musi mi tego nic rysować na wykresie bo prostota poraża. Jeszcze tylko żebym tak się ogarnął i dopasował małe ryzyko do wielkości pozycji i można grać : ) i olewanie SL też nie jest dobrym pomysłem.
Hmm, nie czuję czy Ty to na serio, czy też zgrywasz się z Tekronem (wiesz, są różne poziomy komunikowania się w semantyce). No, ale to poboczna rzecz.Stforex pisze: Ciekawe. Nie spodziewałem się przeczytać coś takiego tu na forum.
Ja tylko wyraziłem własny pogląd. Kłopot w tym, że biorąc całą tę biomasę traderów z forum, otrzymujemy różne poziomy wtajemniczenia. Każdy szuka inspiracji po swojemu. To jak fajki u podrostków, trzeba spróbować lub choćby przyjrzeć się z bliska długoletniemu palaczowi, by ocenić, że w sumie to te fajki wcale fajne nie są, w dodatku trujące. Nie będę twierdził, że z Tekronem jest jak z tymi fajkami

Jakby tak popatrzeć na to forum, to Ci, którym się udało wcale nie wykładają na talerzu swojego warsztatu. Chronią go, a to co umieszczają na forum to tylko część z ich bogatej wiedzy, a niekompletna wiedza to nie wiedza, lecz wskazówki lub podrzucane innym pomysły. Ja tak to traktuję. Wszystko co czytam na forum to tylko inspiracja, nic ponad to.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Tekron pisze:overall : )))) idą 3 stówki uwaga
moim zdaniem nie potrzebnie zes sie porozmienial na drobne, lepiej juz po tym tysiaku pakowac, wiekszy komfort, przeraza mnie tylko jak szybko gina te depozyty ale mnie tez nie raz zdarzyło sie wejsc lotem przy tysiaku, lewar kusi

Sildra pisze:Ci małostkowi wypominają straty, małomówni zaś patrzą i czerpią wiedzę / inspirację / pomysły.
nie zauwazylem aby ktos wypominal tutaj jakies straty. swoją drogą lepiej zwracac komus uwage jak traci niz jak zarabia bo wtedy nie ma po co poprawiac

tekron, ja czekam na yena, to mozemy zrobic wyscig kto lepiej spiramiduje, rekord mialem 2500% w jedna nocke

hehehe overall bestio nie kuś
, no niestety ludzisze się urlopują, ja ledwo mam czas dograć wyjazd, dużo przez komórkę gram, czasem zapomne nawet. Tysiak czeka spokojnie
dorzuce ale jak z Wawy wróce chyba, chyyyyba że nie wytrzymam
. Zresztą 80zł to też tysiak
tylko taki niedorozwinięty jeszcze : ). Będzie dobrze powiadam : ) będzie dobrze w tym dzienniku : )

Freddie pisze:ale może poszukaj jakichś silnie trendujących par i zbuduj tam piramidę
trendy byly mocne i wyrazne ale poziom ryzyka w granicach 100% margin calla przy dzwigni 1:500 nie nadawal sie pod te ,,szpile na dane,, po czym kurs znowu wracal do trendu.... a tak progresywne piramidki niestety tego nie wytrzymaly.
w kazdym badz razie nie poddawaj sie, pozdro.
tekron, prive