BossaFX - III edycja konkursu
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
s_zadora pisze:Panie Andrzeju, akurat Pan trafił Naprawdę ździwiłby się Pan ile godzin tygodniowo spędzam w siodle a ile za kierownicą.

widze ze i tak nic nie zmienimy wiec ja koncze , z duzym niesmakiem

a to juz jest calkowita dyskryminacja i ja czuje sie obrazonys_zadora pisze:Po prostu nasz główny konkurs nigdy nie był przeznaczony dla programistów,

jescze troche i warunkeim uczestnictwa w konkursie bedzie swiadectwo ukonczenia szkoly gastronomicznej

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
nie uzyjesz LVOE bo po stronie serwera bedzie wylaczona mozliwosc otwierania , zamykania i modyfikacji zlecen przez automatymah1y pisze:s_zadora co mam rozumiec przez zabronienie uzywania skryptow? czy taki luktom visual order jest juz zabroniony i dyskwalifikuje mnie z konkursu? Czy ktokolwiek sciga ludzi ktorzy uzywaja takich prostych skryptow?
Na rachunkach konkursowych w tym roku, podobnie jak w latach ubiegłych, nie będą działały programy MQL4 wykorzystujące funkcje OrderSend(), OrderModify(), OrderDelete(), OrderClose().mah1y pisze:co mam rozumiec przez zabronienie uzywania skryptow?
Chyba nie, ja przynajmniej się z takim zjawiskiem nie spotkałem. My również tego nie robimy.mah1y pisze:Czy ktokolwiek sciga ludzi ktorzy uzywaja takich prostych skryptow?
To będzie polskie tłumaczenie tej książki:WoŁodia pisze:nagroda pocieszenia w postaci książki jest napisana po polsku, czy angielsku?
http://www.amazon.com/Currency-Trading- ... 0470226234
przygotowywane we współpracy z Wydawnictwem Linia. Uczestnicy konkursu będą pierwszymi, którzy książkę po polsku dostaną.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
A czy byłaby możliwość oddzielenia skryptów od EA? Robotów nie dopuszczacie bo to już istotna różnica przy np.skalpowaniu. Chcecie tu "równej gry" dla wszystkich to ok. to jestem w stanie zrozumieć.
Ale dlaczego odrzucacie skrypty? Przecież i tak trzeba siedzieć przed kompem i ręcznie otworzyć pozycję. Chodzi tu tylko o wygodę. Zamiast F9 i kup, przeciągamy myszą i gotowe. Czy szybsze zawarcie transakcji i automatyczne ustawienie SL i TP przez skrypt to według was aż taka przewaga "jednych nad drugimi"? Mam wrażenie że będąc w XXI wieku na siłe narzucacie rozwiązania niczym ze średniowiecza
. Przecież chodzi tu tylko o lepszy komfort w trrading'u
Ale dlaczego odrzucacie skrypty? Przecież i tak trzeba siedzieć przed kompem i ręcznie otworzyć pozycję. Chodzi tu tylko o wygodę. Zamiast F9 i kup, przeciągamy myszą i gotowe. Czy szybsze zawarcie transakcji i automatyczne ustawienie SL i TP przez skrypt to według was aż taka przewaga "jednych nad drugimi"? Mam wrażenie że będąc w XXI wieku na siłe narzucacie rozwiązania niczym ze średniowiecza

Nie ma technicznej możliwości wykluczenia EA i dopuszczenia skryptów 
Osobiście żałuję, że nie wziąłem udziału w ubiegłorocznej dyskusji - żałuję bo pomimo opinii wielu negatywnych opinii (zarówno do wysokości nagrody jak i kategorii) stanąłbym w obronie zaproponowanych zasad. Sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda następująco : rok pracy nad EA przeznaczonym na konkurs został zmarnowany - choć z drugiej strony jest światełko w tunelu w postaci nie sprecyzowanej obietnicy Pana S.Zadory

Osobiście żałuję, że nie wziąłem udziału w ubiegłorocznej dyskusji - żałuję bo pomimo opinii wielu negatywnych opinii (zarówno do wysokości nagrody jak i kategorii) stanąłbym w obronie zaproponowanych zasad. Sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda następująco : rok pracy nad EA przeznaczonym na konkurs został zmarnowany - choć z drugiej strony jest światełko w tunelu w postaci nie sprecyzowanej obietnicy Pana S.Zadory

Nie ma takiej technicznej możliwości. Jeśli sam Pan tworzył swoje automaty to na pewno Pan wie, że w MQL4 jest tylko po jednej funkcji z rodzaju OrderSend(), OrderModify(), OrderDelete(), OrderClose(). I nie ważne czy wykorzystuje je prosty skrypt, czy EA generujący sygnały transakcyjne.Luke23 pisze:A czy byłaby możliwość oddzielenia skryptów od EA?
Więcej o tym można dowiedzieć m.in. się z mojego cyklu bezpłatnych webinarów poświęconych podstawom programowania w MQL4. Lista webinarów zawsze jest dostępna tu:
http://bossafx.pl/fx/edukacja/szkolenia/
We wrześniu tych tematów nie będzie ze względu na szkolenia wyjazdowe:
http://bossafx.pl/fx/edukacja/szkolenia/stacjonarne/
Ale od października proszę zwrócić uwagę na takie tematy:
1) Wprowadzenie do automatyzacji handlu (MQL4)
2) Moja pierwsza strategia - wprowadzenie do programowania w MQL4 (część I)
3) Programowanie MQL4 już nie tylko dla początkujących (część II)
Myślę też że dojdą nowe odcinki, jeśli tylko konkursowy czas pozwoli. Zapraszam i niech te szkolenia, jak również jedyny po polsku, manual języka MQL4:
http://bossafx.pl/fx/narzedzia/automatyzacja/slownik/
będą świadectwem stosunku BossaFX do kwestii automatyzacji handlu.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
s_zadora pisze:To będzie polskie tłumaczenie tej książki:
http://www.amazon.com/Currency-Trading- ... 0470226234
przygotowywane we współpracy z Wydawnictwem Linia. Uczestnicy konkursu będą pierwszymi, którzy książkę po polsku dostaną.
kurcze oby tylko byla tansza niz poprzednia

Ja was nie rozumiem, warunki są jakie są, ktos daje ci mozliwosc wygrania nagrod a wy jeszcze narzekacie. nie ma automatów i tyle. Malo jest innych konkursow? Nikt wam nie każe brac udzialu akurat w tym.
No ale przeciez to Polska, dziwne jak by ktos nie pomarudzil.

Nie, nie bronie bossy, nie podoba mi sie, ze nie mozna tam otwierac pozycji przeciwstawnych ani to, ze free margin sie nie zwieksza gdy pozycja rosnie... no ale co zrobic? do wyboru mam 99 innych brokerow a na potrzeby konkursu jakos sie przystosuje.