No i się zaczyna...
Pierz Andrzej pisze:pozatym blokujac automaty zablokujecie wiekszosc osob ktore graja recznie ale stosuja do tego skrypty czy np mojego autorstwa OCT
Wielu programistów, że nie będę wymieniał z nicków, czuła się w zeszłym roku wręcz poszkodowana, że muszą konkurować za pomocą swoich EA z ludźmi posługującymi się tylko skryptami, lub EA nie generującymi sygnałów. Dla mnie to był argument bez sensu i to wtedy napisałem, Pan pisze dopiero teraz, kiedy rankingi 2012 są już ustalone i znane....
My w BossaFX też mamy wiele narzędzi w MQL4 nie będących typowymi EA, które chcemy promować - szczegóły tu:
http://bossafx.pl/fx/narzedzia/automatyzacja/
ale nie będziemy tego robić wbrew Państwu.
stef pisze:Jedyne z czym się można zgodzić to zbyt krótki okres trwania konkursu
OK, rzeczywiście dla automatów warto to przemyśleć.
stef pisze:a jeśli chodzi o nagrody to można dać niedużą jeśli by to było problemem dla organizatora:)
A w 2011 było kilku programistów tu na forum, którzy uważali że się nie będą schylać po 20,000CHF tylko dlatego że w innym rankingu było więcej. I kogo mamy słuchać?
Panowie, moja propozycja jest taka - rankingi na 2012 są już ustalone i nie ma czasu aby to zmienić. Myślę że nowy ranking VIP to również ciekawy pomysł, który daje szansę na to, że zobaczymy nowy wymiar konkursowej rywalizacji. Tematu automatów BossaFX na pewno nie zarzuca, także w wymiarze konkursowym i chętnie wezmę udział w dyskusji o formule takich zawodów - proponuję jednak w odrębnym wątku, bo tutaj powoli staje się to OT.