BossaFX - III edycja konkursu

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Czy weźmiesz udział w konkursie Bossa?

tak - wiem,że wygram..widze te wywiady ze mną..flesze
22
25%
tak - wierze,że wygram..
4
5%
tak - wiem,że nie wygram (konkurs jest ustawiony)
4
5%
tak - będę grał spokojnie po swojemu
14
16%
tak - tylko dla ksiązki
7
8%
nie - wierze,że mam szansę wygrać
1
1%
nie - wiem,że nie wygram
6
7%
nie - nie mam na depo
16
18%
nie - nie bo i tak zostane dostawca płynności
13
15%

Liczba głosów: 87

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

s_zadora pisze:Nie pamiętam także żadnej Pana opinii wspierającej ten ranking.
Bo moj automat sie wylozyl :D:D

pozatym blokujac automaty zablokujecie wiekszosc osob ktore graja recznie ale stosuja do tego skrypty czy np mojego autorstwa OCT :(

a prawda jest taka ze ze programista jak sie uprze to i tak skorzysta z automatu i nie bedziecie nawet o tym wiedziec :P

pozdrawiam
Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

stef
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stef »

Ja jestem za rankigiem automatów. Jedyne z czym się można zgodzić to zbyt krótki okres trwania konkursu, ale nie ukrywam że się na niego nastawiałem (ranking aut.) i boty są przygotowane. Zarzut, że zbyt mało czasu mógł dotyczyć zeszłego roku. Tak więc mój głos jest za - problemów technicznych chyba nie ma ze strony Bossy a jeśli chodzi o nagrody to można dać niedużą jeśli by to było problemem dla organizatora:). Nagrody są fajne ale pewnie większośc nie walczy tylko dla nagród :). W zeszłej edycji udało mi się "wyszarpać" ipada, który za rok czy dwa będzie śmieciem a dyplomik będzie wisiał aż do emeryturki:)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Pierz Andrzej pisze:pozatym blokujac automaty zablokujecie wiekszosc osob ktore graja recznie ale stosuja do tego skrypty czy np mojego autorstwa OCT :(
Także nie rozumiem dlaczego skryptów nie można używać. Dajcie ludziom możliwość używania skryptów i EA jak chcą. Po co to blokować?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

No i się zaczyna... ;)
Pierz Andrzej pisze:pozatym blokujac automaty zablokujecie wiekszosc osob ktore graja recznie ale stosuja do tego skrypty czy np mojego autorstwa OCT
Wielu programistów, że nie będę wymieniał z nicków, czuła się w zeszłym roku wręcz poszkodowana, że muszą konkurować za pomocą swoich EA z ludźmi posługującymi się tylko skryptami, lub EA nie generującymi sygnałów. Dla mnie to był argument bez sensu i to wtedy napisałem, Pan pisze dopiero teraz, kiedy rankingi 2012 są już ustalone i znane....
My w BossaFX też mamy wiele narzędzi w MQL4 nie będących typowymi EA, które chcemy promować - szczegóły tu: http://bossafx.pl/fx/narzedzia/automatyzacja/
ale nie będziemy tego robić wbrew Państwu.
stef pisze:Jedyne z czym się można zgodzić to zbyt krótki okres trwania konkursu
OK, rzeczywiście dla automatów warto to przemyśleć.
stef pisze:a jeśli chodzi o nagrody to można dać niedużą jeśli by to było problemem dla organizatora:)
A w 2011 było kilku programistów tu na forum, którzy uważali że się nie będą schylać po 20,000CHF tylko dlatego że w innym rankingu było więcej. I kogo mamy słuchać? :)

Panowie, moja propozycja jest taka - rankingi na 2012 są już ustalone i nie ma czasu aby to zmienić. Myślę że nowy ranking VIP to również ciekawy pomysł, który daje szansę na to, że zobaczymy nowy wymiar konkursowej rywalizacji. Tematu automatów BossaFX na pewno nie zarzuca, także w wymiarze konkursowym i chętnie wezmę udział w dyskusji o formule takich zawodów - proponuję jednak w odrębnym wątku, bo tutaj powoli staje się to OT.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

s_zadora Szanowny Panie ja poprostu nie rozumie tego podzialu ? Dlaczego chcecie dzielic traderow na grajacych EA czy recznie skoro obie grupy maja ten sam cel ;)
uwazam to za "dyskryminacje" :)

jezeli mam system oparty na przecieciu srednich to przeciez czy recznie czy z automatu zostana otworzone pozycje w tym samym miejscu :) ( no chyba ze ktos pojdzie zrobic ...... :D)

poztym widzi Pan powyzej wpis kolegi ktory sie przygotowal na konurs z EA a tu lipa :( i to pewnie nie jedyn user ktory sie przygotowal na gre EA ;)

pozdrawiam
Andrzej Pierz
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2012, 11:54 przez Pierz Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Pierz Andrzej pisze:s_zadora Szanowny Panie ja poprostu nie rozumie tego podzialu ? Dlaczego chcecie dzielic traderow na grajacych EA czy recznie skoro obie grupy maja ten sam cel ;)
uwazam to za "dyskryminacje" :)

jezeli mam system oparty na przecieciu srednich to przeciez czy recznie czy z automatu zostana otworzone pozycje w tym samym miejscu :) ( no chyba ze ktos pojdzie zrobic ...... :D)

pozdrawiam
Andrzej Pierz
Dokładnie, w tamtym roku można było zrozumieć wyłączenie możliwości składania zleceń przez skrypty. W tym roku to trochę dziwne jest bo niczemu nie służy. Tylko utrudnia trading.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
nufnuf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nufnuf »

Ucieszył mnie ten konkurs, szczególnie opcja VIP, ale skoro na REALNYM rachunku zabraniacie używania automatów, nie będę w czymś takim brał udziału.
Czy tak wyglądają "równe szanse"? Od lat staram się zminimalizować element hazardu w forexie, odchodząc od klikania, a Wy (Bossa) zmierzacie jakby w przeciwną stronę. Nawet na stronie konkursowej podajecie jakieś rekordy w klikaniu myszą - początkujący pomyśli, że forex to strzelanka i zakupi dżojstik...

P.S.
Temat automatów nie jest żadnym OT, bo zabranianie ich na rzeczywistym rachunku jest bulwersujące.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

s_zadora człowiek jest tak skonstruowany ze szuka udogodnień rowniez podczas inwestycji na rynk FX , i dlatego korzysta z roznego rodzaju oprogramowan wspomagających lub całkowicie przejmujących handel na podstawie wytycznych użytkownika .

Pewnie Pan jeździ samochodem , dlatego pozwolę sobie zadac pytanie dlaczego nie bryczka zaprzęgnięta w konie ?? :)

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

stef
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stef »

[ I kogo mamy słuchać? :)[/quote]

Jak widać wcześniej słuchał Pan niewłaściwych głosów :). Proszę słuchać głosu serca (który jest takim automatem z oddzielnym od mózgu własnym elektrycznym sterowaniem....)

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Pierz Andrzej pisze:Dlaczego chcecie dzielic traderow na grajacych EA czy recznie skoro obie grupy maja ten sam cel
Bo cel to jedno a dostępne środki do jego osiągania to drugie.
MaRCHeW pisze:w tamtym roku można było zrozumieć wyłączenie możliwości składania zleceń przez skrypty. W tym roku to trochę dziwne
Tego dwugłosu nie rozumiem. Po prostu nasz główny konkurs nigdy nie był przeznaczony dla programistów, podobnie jak nie jest przeznaczony dla osób inwestujących w realne złoto lub kupujących waluty w kantorach. Ranking automatów był pewnym eksperymentem, który Państwo oceniliście negatywnie.
nufnuf pisze: Od lat staram się zminimalizować element hazardu w forexie, odchodząc od klikania,
Myślę że automaty to tylko jedna z możliwości, poza tym ich brak w konkursie nie oznacza że zostały zabronione na rynkach! :)
nufnuf pisze:zabranianie ich na rzeczywistym rachunku jest bulwersujące.
Naprawdę bardzo mi przykro, że aż tak to Pana wzburzyło.
Pierz Andrzej pisze:Pewnie Pan jeździ samochodem , dlatego pozwolę sobie zadac pytanie dlaczego nie bryczka zaprzęgnięta w konie ??
Panie Andrzeju, akurat Pan trafił :) Naprawdę ździwiłby się Pan ile godzin tygodniowo spędzam w siodle a ile za kierownicą. Oczywiście samochodu unikam głównie dzięki warszawskiemu metru, ale o przewadze jazdy konnej nad autem możemy naprawdę długo rozmawiać :)) Mam nadzieję że kiedyś będzie okazja, przepraszam za OT.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

ODPOWIEDZ