BossaFX - III edycja konkursu

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Czy weźmiesz udział w konkursie Bossa?

tak - wiem,że wygram..widze te wywiady ze mną..flesze
22
25%
tak - wierze,że wygram..
4
5%
tak - wiem,że nie wygram (konkurs jest ustawiony)
4
5%
tak - będę grał spokojnie po swojemu
14
16%
tak - tylko dla ksiązki
7
8%
nie - wierze,że mam szansę wygrać
1
1%
nie - wiem,że nie wygram
6
7%
nie - nie mam na depo
16
18%
nie - nie bo i tak zostane dostawca płynności
13
15%

Liczba głosów: 87

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

mah1y pisze: zeby to chociaz w dolarach bylo...
mah1y pisze: nie widze wiekszego sensu wplacac 10tys zl zrobic +250% przy duzym ryzyku, zajac drugie miejsce i zgarnac 25tys za ryzyko + 20tys za drugie miejsce.
Ja widzę. Wygląda na to ze konkurs to łatwiejsze źródło pozyskanie środków niż GPW. :lol:
mah1y pisze: Moze ja wybredny jestem i takie moje dzisiaj widzimisie ale biorac te nagrody na zdrowy rozsadek to wole trzasnac na swoim rachunku 50% i miec duzo pieniedzy niz scigac sie z robotami, startowac od 1tys i starac sie walnac conajmniej 1000% zeby wychaczyc nagrode 100k.
Dlatego warto sie zastanowić jakiego rodzaju gracze są targetem tego turnieju hazardowego... tfu .. konkursu inwestycyjnego.

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Esco pisze:Dlatego warto sie zastanowić jakiego rodzaju gracze są targetem tego turnieju hazardowego... tfu .. konkursu inwestycyjnego.

iii tam, ja pomimo, ze ostatni cholernie mnie rozczarowal, a w zasadzie zasady jakimi kieruje sie platforma bossy to i tak wezme udzial bo lubie rywalizacje, zawsze jakas dodatkowa adrenalinka a tysiac zl to nie jakas astronomiczna suma. wiadome, ze zwyciezcy są ustawieni ale co tam, jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem - dostanie sie do pierwszej 10 nie jest jakims wielkim wyzwaniem. oby jak najwiecej takich konkursow od brokerow.

wole to niz granie wirtualną kasą o milion euro...., real to real...

annafx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: annafx »

Czy będzie mozliwość korzystania z robotów?

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

annafx kuchennych :)

przepraszam nie moglem sie powstrzymac :D

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

annafx
Stały bywalec
Stały bywalec

Rzadko zaglądam na forum właśnie z tego powodu - przewagi mężczyzn, którzy miejsce kobiet widzą w kuchni :-(

Dla Pana Andrzeja :

Czy w konkursie będzie istniała możliwość korzystania z Expert Advisors?

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

annafx pisze:którzy miejsce kobiet widzą w kuchni
bron boze w zadnej kuchni(znam lepsze miejsca ) ;) , ja swoja kobietę rzadko dopuszczam do garów :D bo sam lubię gotować ot takie oderwanie się od monitorów na trochę :D

annafx pisze:Czy w konkursie będzie istniała możliwość korzystania z Expert Advisors?
skoro pisza ze warunki takie jak na kontach realnych , a na kontach realnych mozna korzystać z EA to pewnie tak .

pozdrawiam i przepraszam jeżeli uraziłem ;)
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

annafx
Stały bywalec
Stały bywalec

Przeprosiny przyjęte :-) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Do opublikowania szczegółowych regulaminów mamy jeszcze chwilę, ale zasady zapewnienia wszystkim uczestnikom równych szans m.in. poprzez wyłączenie automatów trzymamy się od pierwszego naszego konkursu. W tym roku nie ma powodu aby było inaczej.

Pewnym wyjątkiem był ubiegłoroczny ranking automatów, przeznaczony dla traderów posługujących się automatami. Był on jednak obliczany niezależnie od głównej rywalizacji, co cały czas zapewniało równość szans w poszczególnych kategoriach. Jak pamiętam wprowadzenie tego rankingu spotkało się krytyką programistów głównie tego forum - chodziło z tego co pamiętam o:
- krótki czas na przygotowanie automatów do konkursu;
- zbyt krótki czas rozgrywki, który nie pozwala pokazać dobrych stron automatów;
- był nawet zarzut że programiści są w rankingu automatów dyskryminowani wobec osób nie używających automatów, co było zarzutem dość paradoksalnym.
Mimo, że jak Państwo pamiętacie z wieloma zarzutami co do zasad tego rankingu się nie zgadzałem, to jednak konkurs jest dla Państwa, dlatego wzięliśmy to pod uwagę i takiego rankingu w tym roku nie będzie.

Nie jest wykluczone, że konkurs dla programistów rzeczywiście wymaga zupełnie innej formuły i nie jest wykluczone że taki konkurs kiedyś przeprowadzimy.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

s_zadora pisze:ale zasady zapewnienia wszystkim uczestnikom równych szans m.in. poprzez wyłączenie automatów trzymamy się od pierwszego naszego konkursu.
ale jakie tu rowne traktowanie ?
ja nie inwestuje recznie tylko po przez EA , wiec nie jestem na rowni traktowany :(

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Panie Andrzeju, jak Pan widzi (zresztą nie pierwszy raz mam nadzieję), uczestnicy tego forum mają bardzo realny wpływ na to co robimy w BossaFX. Szanujemy Państwa zdanie, bo dla Państwa robimy ofertę.
Ranking automatów w 2011 roku wydawał mi się dobrym pomysłem, ale mimo to spotkał się wśród tutejszych programistów ze zdecydowaną przewagą opinii negatywnych. Nie pamiętam także żadnej Pana opinii wspierającej ten ranking. Dlatego go nie będzie w tym roku.
Dyskusja ubiegłoroczna na temat zasad rankingu automatów, która niestety zmierzała głównie do tezy: "stwórzcie ranking pod mój automat", uświadomiła mi mocno że obszar automatyzacji handlu, ze względu na różnorodność stosowanych strategii, czy szerzej - narzędzi, wymaga głębszego przemyślenia i na pewno nie uda się go zagospodarować w formule konkursu, który Państwo już znacie. Jak wspomniałem - nie wykluczam że taką nową formułę przedstawimy, ale na pewno już poza zbliżającym się konkursem.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

ODPOWIEDZ